HIENELE POLITICE ATACĂ

By 25 iunie 2018Graffiti

IMG_1343Merkel este in prezent sfasiata de o haita de hiene politice viclene si flaminde. In anticamerele de la Berlin se speculeaza ruptura coalitiei intre Uniunea Crestin-Democrata si Uniunea Crestin-Sociala. Astfel Merkel l-ar demite pe ministrul de interne, liderul CSU si ar forma alaturi de Partidul Socialial-Democrat si Miscarea Ecologista o noua coalitie de guvernare. Matematic o asemenea coalitie ar avea o majoritate confortabila. Dar o asemenea alianta IMG_0210politica ar avea consecinte nefaste pentru Merkel.

Acestea sunt urmatoarele: Uniunea Crestin Sociala ar deveni partid de opozitie si ar incepe sa se extinda in toata Germania. CSU este prezent numai in Landul Bavaria. Doctrinar, CSU reprezinta dreapta conservatoare. Factiunea conservatoare se va desprinde din Uniunea Crestin Democrata si se va alatura CSU. Uniunea Crestin Sociala detine sustinatori in toate landurile din Germania. Extinderea organizatorica s-ar putea finaliza pina in mai 2019, data alegerilor europarlamentare.

IMG_9931„Alternativa pentru Germania”, formatiune euro-sceptic-populista profita de conflictul de la Berlin si obtine in sondaje 16%. Uniunea Crestin Democrata este prinsa intre doua hiene flaminde: hiena bavareza CSU si hiena eurosceptic-populista AfD. Partidul Social-Democrat ar deveni intr-o noua formula guvernamentala sacul de box al conflictelor din paralelogramul coalitiei de la Berlin. In ultimul sondaj Partidul Sociali-Democrat este cotat la 18%. Trendul este descrescent. Miscarea Ecologista este ahtiata dupa guvernare. Ecologistii sunt o specie de hiena vicleana, dar permanent flaminda. Miscarea Ecologista profita la maxim de resetarea politica de la Berlin.

Partidul Liberal din Germania FDP a avut in septembrie 2017 sansa istorica de a reveni la guvernare alaturi de crestin-democrati si ecologisti. Dar hiena liberala este o specie rasfatata. IMG_9903Liberalii germani aveau toata puterea la dispozitie. Au strambat din nas, au avut pretentii imposibil de indeplinit si astazi se afla pe bancile opozitiei parlamentare.

Un specimen aparte este hiena stangista. Domesticita in scripturile lui Engels, Marx si Lenin, Noua Stanga este un alt profitor al conflictelor de la Berlin. Inamicul politic ramine la dreapta esichierului politic si combaterea acestuia camufleaza toate discrepantele si ineficientele doctrinare. Noua Stanga profita organizatoric de implozia Partidului Social-Democrat IMG_1146German. Dupa trei decenii de la prabusirea sistemului comunist, mostenitorii politici ai Partidului Comunist German sunt cotati in sondajele de opinie la 20%. Este cel mai ridicat scor din ultimii 28 de ani. Ramine de vazut, daca Merkel rupe coalitia de la Berlin.

Homo homini lupus est.

GABRIEL SAVULESCU

Corespondenta din Koln

DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Sándor Skultéty spune:

    Întrebare: dacă toate celelalte formațiuni politice sunt hiene, atunci Angelica Merkel poate fi socotită o biată căprioară lipsită de apărare? Sau este chiar declanșatoarea întregii demențe din Germania și Europa?

    • adrian balasoiu spune:

      chiar daca a agravat situatia, declansatorul se afla in alta parte, mai la est din puctul meu de vedere ca parte a razboiului asimetric si de replica la sanctiuni. Iar in ceea ce priveste necesitatea de forta de munca si raportul cu trendul demografic ar fi bine sa reflectam la aceste probleme deja materializate si prin partile noastre. Referitor la aceste probleme Germania are deja experienta sa nu spun expertiza imigratiei turce….

Spune-ți opinia, fă-te auzit!