IERI LA CURTEA DE ARGES

margaretaAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” un fragment din mesajul Casei Regale rostit de custodele Coroanei, in legătura cu reînhumarea în patrie a ramașitelor pămîntești ale reginei-mamă Elena.

tept ca de obicei comentariile dvs pro si contra

”După şapte decenii, Regina-Mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate. Exilul ei, început la 4 ianuarie 1948, a continuat şi după trecerea ei la Domnul. Regina-Mamă revine acasă victorioasă în lupta cu timpul, cu destinul, cu istoria. Puterea ei a stat în credinţă şi în calităţile umane cu care Dumnezeu a înzestrat-o. Regina Elena a călăuzit paşii Regelui Mihai şi, ani mai târziu, m-a îndrumat pe mine. Pentru două generaţii succesive ale Casei Regale, ea a fost far şi lumină”.(…)

elena mihfai” Regina Elena a iubit România şi oamenii ei, natura şi istoria ei. Ea a crezut în locul ţării noastre în Europa. De aceea, România şi întregul continent au datoria de a învăţa din umanitatea acestei regine. Regina Elena s-a gândit mereu la binele generaţiilor viitoare. Ea a dorit o Românie demnă şi curajoasă. Şi întotdeauna a văzut ceea ce era mai bun în oamenii noştri. Graţie ei, ţara noastră a fost mai respectată în lume. Acesta este înţelesul profund al legământului Reginei-Mamă”, a mai spus principesa Margareta.

”Este datoria noastră să-i continuăm legământul, construind o Românie care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care îşi foloseşte energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o ţară în care tinerii români să dorească să trăiască. Regina se întoarce, dincolo de moarte, la ţara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preţ, dragostea şi încrederea în România. Odihnească-se în pace!”
DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Georges Boisnard spune:

    Am fost si am ramas adeptul monarhiei constitutionale ca forma de guvernamant. L-am iubit pe regele Mihai, pe care am avut sansa sa-l intalnesc personal in vreo trei randuri. Am avut toata stima pentru regina Ana, cu care am avut privilegiul sa vorbesc personal in doua randuri. Nu pot insa sa nu le reprosez amandurora o prea mare slabiciune fata de , mai ales, fiica cea mare, principesa Margareta care, conform unor norme ale Casei Regale stabilite chiar de tatal sau, isi aroga apelativul „majestatea sa” si este numita de o anumita asociatie chiar regina Margareta! Aceasta aroganta, pornita probabil din frustrarea de a nu fi regina, o face direct antipatica unor monarhisti autentici. Aceasta, in conditiile in care tatal sau era de o smerenie, pot spune,abso!uta! Acceptarea de catre rege si regina a mariajului cu Radu Duda a fost o imensa greseala! Acest parvenit, care isi joaca rolul vietii, desi nu pot spune ca nu joaca bine in aparenta, a compromis imaginea casei regale! Cat despre indepartarea lui Nicolae, cu tot pacatul de a fi avut o aventura care s-a lasat cu un copil nelegitim, ea a fost de fapt cauzata de cresterea popularitatii printului, care i-a speriat pe Margareta si Duda! In privinta acestui gen de „pacate de tinerete”nu ma refer la Carol al II-lea ci la un exemplu contemporan, printul Albert de Monaco, care are vreo doi copii nelegitimi si domneste bine mersi!

  • Dac spune:

    Intelepciune si suflet !
    Exemplu !
    Odihnească în pace !

Spune-ți opinia, fă-te auzit!