ÎNTÂLNIRE TV DE GRADUL ZERO

By 6 ianuarie 2018Litere & Comp.

pavelAstă-seară la Realitatea TV, în programul REALITATEA ROMÂNEASCĂ moderată de OCTAVIAN HOANDRĂ vor fi în studio, live, doi invitați. Subiectul conversației nocturne va fi legat de cărțile lor recent ale apărute, lansate la Târgul de carte Gaudeamus.

Este vorba despre DAN PAVEL „GRAJDURILE LUI AUGIAS” (Editura POLIROM) și STELIAN TĂNASE – „DINASTIA „și NOCTURNĂ CU VAMPIR OPUS 1″ (Editura RAO). Se anunță o întîlnire de gradul zero. Vizionare plăcută!

CITESTE SI DA MAI DEPARTE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

 • Dana spune:

  Am vazut emisiunea. Voi scrie cateva cuvinte mai intai despre domnul Dan Pavel si „Grajdurile lui Augias”. Nu auzisem niciodta de dansul si nici nu am putut intelege clar titlul cartii. In cele cateva cuvinte spuse despre continutul cartii mi-am dat seamam ca este un subiect care ma intereseaza. M-am trezit de dimineata, am intrat pe blog, am recitit titlul cartii si am cautat pe Google „grajdurile lui Augias”. Dupa ce am aflat eu insami, am postat in pagina mea (am facut cunoscut tuturor prietenilor mei) ce inseamna a curata grajdurile lui Augias. Continutul cartii este de interes larg dar, daca nu se va gasi un mijloc si o forma de transmitere a mesajelor si a concluziilor, acestea vor ramane accesibile doar celor pentru care a fost scrisa cartea (cei ce citesc) nu si tuturor celor interesati de ceea ce a scris domnul Dan Pavel (caci au trait pe viu) dar care nu sunt cititori.

 • Dana spune:

  Despe cele doua carti ale dumneavoastra: mi le-am facut cadou de Craciun.
  Dinastia este o carte pe care orice roman trebuie sa o aibe in casa, sa o puna acolo unde tine Biblia. Nu este o carte pe care sa o citesti ci o carte din care sa citesti in fiecare saptamana. Nocturna cu vampir opus 1 este o carte de suflet (unde merge sufletul?). Mi-a placut reactia domnului Hoandra, scandalizat de limbajul lui Naum. Rar apare cate un personaj in literatura care sa iasa din carte si sa creeze pasiuni in realitate. Naum a dat lovitura! Asa a ajuns Romania in situatia de azi, scandalizandu-se superficial in timp ce raul lucreaza la radacina. Care este raul facut de Naum semenilor lui? Nici macar vulgar nu este Naum caci nu are murdarie in gandire ci doar n-are perdea la vorbire. Ba chiar are niste calitati deosebite, pentru care a si fost rejectat de societate. De fauna adunata la Minister nu s-a scandalizat nimeni, aceia sunt oameni „decenti”. Lectia aceasta, a discernerii intre bine si rau am invatat-o la 18 ani, la primul meu loc de munca. Nici in gand nu injurasem vreodata si am nimerit intr-un colectiv de femei (fara prea multa scoala) a caror limbaj il intrece cu mult pe cel al lui Naum. Femeile acelea pareau de o rautate si o vulgaritate greu de suportat. Mi s-a dovedit mai apoi ca acele femei erau mult superioare moral unora cu studii superioare. Au facut front comun si m-au aparat fiindca eram „copilul lor care mergea la scoala”! Chiar pe blogul dumneavoastra am citit povestea uneia dintre femeile abuzate in Spania sau Italia. Vieti sacrificate pentru a-si trimite copiii la scoala, pentru a oferi o viata mai buna urmasilor lor! Refuz sa-i consider mediocri sau submediocri sau manelisti sau oricum altfel pe acesti oameni, mult mai decenti in limbajul lor decat au fost in fapta prea multi dintre cei ajunsi profesori ai copiilor acestor femei (copii crescuti de bunici)!

 • f.b. spune:

  Am incercat sa vad emisiunea, si ca de obicei in cele moderate de Hoandra, dupa ce am urlat de mai multe ori bagindu-l in ‘ma-sa am renuntat.
  In prezenta acestui muscoi nu mai pot urmari nimic.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!