INTERLOPII SUNT DEASUPRA LEGII

laura stefanAm ales pentru azi la rubrica „Sa stam de vorba” un fragment din interviul dat Europei Libere de Laura Stefan, expert Forum.

Astept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„Mie mi se pare că în România anumite zone au fost pierdute de stat și că puterea statală a fost mutată în mâna clanurilor de interlopi.(…) Acest lucru nu se poate întâmpla fără o complicitate a instituțiilor statului, mă refer în primul rând la poliție, dar în mare măsură la justiție, în general. Nu cred că poți ajunge în topul crimei organizate in materia traficului de persoane fără ca statul să aibă o mare problemă și fără o interdependență între clanurile mafiote și structuri ale statului. Ce vedem acum sunt niște simptome ale unei boli mai vechi și mai grave… unii oameni beneficiază, nu-i așa, de protecție. Și asta s-a văzut în marile scandaluri, în cazul Caracal vă amintiți convorbirile care au ieșit în presă dintre diversi oameni de afaceri cu un trecut de infracționalitate și poliție. Problema este una de aplicare a legii, ceea ce o face și mai greu de rezolvat pentru că noi, în România, suntem maeștri în adoptat legi peste noapte, mai complicat este să le aplicăm tuturor, adică să nu mai existe oameni care sunt deasupra legii….”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • Dana spune:

  În Franța, modelul care ne place nouă cel mai mult, nu se poate cumpăra o cartelă telefonică fără act de identitate. Poate cineva acuza Franța că nu este democratică? Care a fost măsura luată de noi după cazul Caracal? Amendă mare pentru cei ce sună la 112 și nu se dovedește a fi un caz real. Deci, nu o măsură drastică împotriva celor care efectuează apeluri false (li s-a lăsat posibilitate anonimatului în continuare), ci o măsură împotriva celor ce au doar suspiciunea unui pericol! Un polițist are mare nevoie de aceste informații (piste de investigare), căci în cele mai multe cazuri oamenii de pe stradă comunică suspiciuni, nu certitudini! In opinia mea, aceasta ar fi trebuit să fie prima măsură luată de Parlament.

 • Dan Nicolescu spune:

  Legatura intre structurile statale si cele ” interlope ” este o veche problema . Intotdeauna politiile, oficiale si secrete, din toata lumea au avut intelegeri puctuale, locale, sau generale cu lumea raufacatroilor de toate felurile, inclusiv cu clandestinitatea politica. Dar, la nivel de structuri majore statale, cred ca istoria incepe cu Statele Unite. Dela acordul cu Mafia Italiana pentur facilitarea debarcarii in Italia, la implicare Mafiei in alegerael lui Kennedy si in administratia sa si mai depare. Perfectiunea este insa in Rusia post-comunista., care este in totatlitate un STAT MAFIOT.

 • Dutu spune:

  Iar ocolim adevarul!

  In Romania mocneste un conflict social intre romani si tigani.
  Romanii se tem de tigani.
  Lasitatea este destul de infirpata la romani.
  Multi dintre romani isi insusesc naravurile, „cultura”, vulgaritatea si obiceiurile tiganilor. Pe cati tineri nu i-am auzit „sa moara familia mea”

 • Eugen spune:

  Coruptia este marea problema! Datorita banilor de care dispun si pe care ii vehiculeaza,iar din aceasta cauza nu se vrea cu adevarat dezmembrarea gruparilor interlope.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!