ÎNTÎLNIREA CU VAMPIRUL DE LA LIBRARIUM

By 6 decembrie 2017Litere & Comp.

IMG_2847” Nocturnă cu vampir opus 1″ are deja un destin fie si dacă ne referim numai la lansări. Doua pina acum. Cea de la Tirgul de carte Gaudeamus s-a desfășurat în toiul scandalului de la standul editurii RAO, din ziua precedentă. Ieri, seara literară de la Librarium în foaierul Teatrului National, a avut loc în împrejurarea nefericită a anunțului morții regelui Mihai. Prima dată așadar „Nocturna cu vampir opus 1 ” vine după o comedie, a doua după o tragedie. Mi-am pus întrebarea dacă nu trebuie să anulăm întîlnirea. Am hotărît totusi să ținem – și bine am făcut – de vreme ce pusesem atîta lume pe drumuri și se făcuseră atîtea invitatii si anunțuri. Librăria s-a dovedit neîncăpătoare. Imi imaginez ce ar fi fost dacă nu cădea din Elveția trista veste și toată lumea poftită ar fi venit. Țineam afară, pe rigola Teatrului Național.

IMG_2923M-am acomodat cu momentul văzind expusă la raft DINASTIA, carte scrisă împreună cu Elena Vijulie. Știu că săptămîna trecută s-a tras nou tiraj. Primul s-a epuizat și este o mare cerere din partea cititorilor. Va fi in librării deja de săptămina asta. Cred e mai sigur și mai comod să scrieți editurii on-line și să primiți cartea acasă.

IMG_2788Seara a trecut cu bine, timpul s-a scurs repede/ repede deși a durat ceva .Toți am fost cu poftă de vorbă. Invitații – de marcă – au spus lucruri cu miez. Irina Margareta Nistor, Jean Harris,Igor Bergler, Cei prezenți au avut ce auzi. Publicul a fost format din personalități cunoscute, prieteni de pe fb, cititori dornici sa aibă de o carte de citit pentru Sărbători. Am remarcat printre alții pe Ovidiu Lipan Țăndarică, Ludovic Orban, Virgil Nițulescu, Doru Braia, Radu Carp, Denis Dinulescu, Mircea Popa, Titi Popescu (producător de film), Ionel Dancă, ș.a. Să fiu iertat pentru cei trecuți cu vederea. Le mulțumesc tuturor pentru prezență.

După ce discursurile s-au terminat au urmat firește discuții cu cei prezenti, IMG_2921nu mai puțin interesante. Subiectele acestei conversații unul și unul – Cine este vampirul? De ce am scris cartea? Pentru ce tip de cititor? Dar și pe teme mai grave ca – succesul literar, tirajele, cum păstrezi contactul cu cititorii?

Dacă ar fi fost după unii dintre noi, discuția ar fi continuat, dar a trebuit să mă retrag ca să ajung la DIGI 24, pentru ora 21,00, la emisiunea lui Costin Prelipceanu la care am fost invitat împreună cu amicul meu mai tînăr Toader Paleologu. Așadar s-a trecut la autografe. A durat, cererile fiind pe măsură. Asta fost cu „Nocturnă cu vampir opus 1 ” aseară. Mă întreb ce eveniment se va produce oare la următoarea întîlnire cu cititorii ? Cade guvernul? Vine viscolul?…

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE

Copyright DESKREPORT

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!