IOHANNIS FACE DECLARAȚII

iohannisAm ales pentru astazi la rubrica ” Sa stam de vorba” citeva scurte extrase din declaratia de ieri a presdintelui Klaus Iohannis.

Astept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„Toată dezbaterea a pornit în jurul luptei anticorupție. Se pune întrebarea legitimă, dacă atâția politicieni sunt nemulțumiți, mai e nevoie de anticorupție? Răspunsul e ferm și clar. România are nevoie de lupta anticuropție și românii să aibă încredere că e o luptă dreaptă.(…)

„Constatăm destul de ușor că PSD încearcă să amputeze puterile președintelui. Un partid încearcă să amputeze puterile președintelui, fiindcă actualul președinte evident că are în multe privințe alte păreri decât majoritatea pesedistă din Parlament.Prima dorință: legea ANCOM. Președintele a fost scos din procedura de numire a șefului ANCOM. A continuat discuția chiar când s-au discutat legile justiției, unde puterea președintelui a fost diminuată. Nu cumva aceste legi au fost modificate și pentru a diminua puterea președintelui?E clar că PSD încearcă să diminueze puterea președintelui. Din păcate, decizia CCR vine exact în aceeași linie și aceeași logică de diminuare a rolului președintelui din procedura de demitere a unui procuror.De aici apar întrebările. Se pune întrebarea: care mai este statutul procurorilor? Mai sunt independenți așa cum ni-i dorim ca să fie eficienți în lupta anticorupție? Sau sunt duși în subordinea ministrului decât sub autoritatea lui, așa cum scrie în Constituție? Este o întrebare la care trebuie să răspundem.O altă întrebare se pune în același context: avem un nou super-ministru al justiției? Care decide și președintele execută, fără să se țină seama de avizul CSM?Apoi, ce mai este CSM? Cum poate CSM să-și îndeplinească rolul principal dacă nu mai contează în procedura de demitere a unui procuror-șef?Iată întrebări la care trebuie să răspundă și unii și alții, la care să se răspundă după o dezbatere publică. Sunt dispus să pun aceste întrebări.(…) Un referendum poate fi finalul unei astfel de dezbateri.

„Nu va exista nicio suspendare pentru că nu există niciun temei pentru suspendare, iar dacă unii PSD-iști se trezesc vorbind pentru că le place să se audă la TV, este problema lor.”

” Eu nu încalc Constituția, eu o apăr!”

„Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, văzând cum se trezește un politician care mai e și infractor, care amenință procurorii după ce a convocat un miting mediocru anti-justiție. Nu putem intra în derivă și să ne trezim că renunțăm la valori democratice.”

DESKREPORT

 

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Sándor Skultéty spune:

    Președintele are, aici, perfectă dreptate.

  • Dumi spune:

    E clar că PSD-ul are în program ce nu scrie în Program, acapararea puterii cu toate segmentele ei. După ce termină cu puterea interna n-ar fi exclus să o vrea și pe cea internaționala. La balamuc te aștepți la orice.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!