JOCUL LUI PONTA

ponta moto

Am ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” un text postat de Toma Roman pe pagina sa de fb.

tept ca de obicei comentariile dvs pro si contra

„Victor Ponta părea a fi învățat din experiență că in „jocul” politic există – totusi – anume limite ce, depășite, il pot intoarce împotriva ta. El incearcă, desigur, sa recupereze PSD-ul, al cărui șef a fost, dar care l-a „trădat”. Recuperarea presupune, evident , selecție și chiar excludere, pentru că nu poți să reiei o structură ce te-a expurgat in starea in care ai lăsat-o. Dar, dacă vrei sa convingi că te-ai schimbat și că acum ești demn să te intorci la timonă, trebuie sa demonstrezi că, dincolo de compromisurile pe care le faci motivat politic, ești capabil să menții o anume linie directoare a acțiunilor tale.

Ponta a pus umărul la demolarea guvernului incompetent și absurd-aberant al Vioricăi Dăncila, criticând pe drept efectele actiunilor acestuia asupra PSD-ului .El a vrut să apara drept salvarorul bine intenționat al „esenței” partidului. Trecerea PSD în opozitie era, din perspectiva pontistă, necesară pentru exorcizarea bolii drăgniste si reconstrucție. Dar , in situatia data, demonstrând că are intr-adevăr statura politică fermă, el trbuia să meargă până la capăt, sustinand instalarea unui nou guvern care sa-i ofere răgazul preluării, pe bucăți, a PSD-ului și a reconstrucției acestuia pentru alegerile din 2024. Retragându-si sprijinul pentru instalarea unui guvern minoritar PNL , el nu a facut insă decât să prelungeasca agonia dizolvantă a fostului său partid și să comfirme impresia șefilor de bază al acestuia că este un politician instabil, prea viclean si neserios, gata oricând să abandoneze orice principiu ce l-ar fi putut defini ca personalitate reală. Jocul prea conjunctural si prea subiectiv-personalizat în politică se poate intoarce oricând împotriva celui ce-l practică! „

DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Alin spune:

    Noroc cu analizele politice, aproape toate mult prea inteligente fata de practica. Care ne omoara, incet si sigur, cu rigurozitatea cvasi-militara unui plan de masuri invizibile pentru civilii plini de buna credinta si iluzii inaltatoare.
    Acestea fiind zise, cred ca Ponta nu ar trebui sa mai fie dispretuit chiar asa de flagrant, indiferent de parerile personal-subiective. Aceasta deorece s-ar putea dovedi util in vreo situatie stranie oarecum viitoare, obiectivabila dupa toti parametrii ingineresti aplicabili de niste deprofesionalizati inainte de a fi pro.

  • Gabi spune:

    Vazand poza articolului mi-am adus aminte de „epoca” lui ca PM. E mai inteligent ca Dancila (asta nici nu e greu!), dar are aceeasi superficialitate comuna oamenilor care nu-si inteleg responsabilitatile pozitiei, a celor care ajung unde sunt din intamplare. Aici seamana perfect cu Dancila (sau cu altii de prin politica). Uitandu-ma la personajele aduse de Adrian Nastase in politica: Ponta, Remus Truica sau Corlatean incep sa cred ca l-am supraestimat dpdv intelectual pe Nastase. Ma rog..
    Cat despre motivele lui Ponta..probabil ca dupa neinvestirea la primul vot va iesi public sa anunte ca are majoritate cu PSD. Nu cred ca mai are rabdare sa astepte, nu pare omul care sa gandeasca pe termen lung. O sa faca scandal, o sa-l ameninte cu suspendarea pe Iohannis, etc, doar va convinge o parte din psd sa i se alature. E esential pentru el sa-l impinga pe acel biet actor mai in fata si sa se alipeasca cumva la o gasca mare din psd, elimind-o in acelasi timp de Dancila. Stie ca dupa alegeri Dancila devine balast si probabil o gasca de baroni isi va pune din nou o patachina la conducere. Atunci ii va fi mult mai greu. In plus acum le poate oferi din nou pesedistilor posibilitatea unei majoritati si a unui guvern pe cand dupa..nimic, in afara personalitatii lui incantatoare.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!