JUSTIŢIA LUI BĂSESCU

Traian Băsescu aflat la Chicago, printre români, a profitat că se afla departe de casă şi lumea nu prea ştie cum stau lucrurile acasă, s-a apucat să îi aburească cu intenţia vădită de a părea in ochii celor prezenti un democrat şi încă într-o poziţie de forţă. A debitat multe prostii şi neadevăruri pe diverse teme. Iată una. În spusele sale România pare a fi, cel puţin sub aspectul dreptăţii, paradisul pe pămînt, o ţară cu libertăţile cetăţenesti garantate, unde nu există magistraţi şi procurori care iau şpăgi, unde nu se trîntesc procese. Nu se amină la infinit sentinţe, nu sunt protejaţi cei cu bani şi putere, nu se arestează nimeni fără probe, nu se ascultă telefoanele nimanui, blabablabla. Dar iata ce a spus ca să vă miraţi singuri de ipocrizia prezidenţială. Citez :

„Eu cred că sunt şi lucruri ireversibile în România, ca spre exemplu libertatea pe care a început-o să o simtă justiţia, pentru că am protejat-o de orice fel de ingerinţă. (…) Sunt lucruri care nu mai pot fi date înapoi. Nu mai poţi să dai ceea ce românii au învăţat că se poate, nu mai poţi să îi spui românului astăzi că nu are dreptul la justiţie, că las că în justiţie spunem noi ce să facem, noi partidul. Nu mai poţi să pui instituţii în subordinea partidului, un lucru extrem de important. Va fi imposibil să mai pui azi Parchetele la dispoziţia partidelor. Vă aduceţi aminte de şedinţele de la PSD unde domnul Năstase spunea cum să îl ancheteze, să îl aresteze pe Băsescu, erau stenogramele acelea…Nu se mai poate azi, Înalta Curte de Casaţie nu mai poate fi pusă la dispoziţia partidului care guvernează, iar dacă vor încerca, cei care sunt acum până la alegeri la putere, vor constata că nu se mai poate. Deci părerea mea este că, indiferent cine ar veni la putere, lucrurile nu mai pot fi date înapoi. Singura deosebire poate fi dacă merg mai repede sau mai puţin repede, dar merg în direcţia bună. Aceasta este convingerea mea ca om care ştie dedesubturile statului român şi intimitatea lui”, a susţinut Băsescu.

Bine zis! Aferim! Justiţia română este controlată de puternicii zilei, preşedinte, servicii, membrii ai guvernului, oamenii cu bani. Este subordonată intereselor financiare ale statului, cînd dă decizii halucinante,de ex cu salariile profesorilor neonorate de guvern. Este la cheremul liderilor partidelor mai ales cînd sunt la putere. Numirile se fac aşa, dosarele se ascund sau se cercetează cf unor telefoane venite de sus. Sentinţele se dau la fel. Băsescu este un campion al folosirii şi manipulării Justiţiei în scopuri proprii. Să amintesc aici arestarile unor oameni de afaceri, procesele blocate la comandă politică ? Apar de pe coridoarele Justitiei aşa zise stenograme şi fragmente de dosare.

Imaginea pe care o dă acum Basescu justiţiei „lui”nu are nici o legătură cu realitatea şi adevărul. Dacă undeva actul de justiţie este curat, corect, asta se întîmplă pentru că mai există şi judecători care nu se lasă intimidaţi, cumpăraţi, au competenţa necesară. Sunt unii care îşi apără cu demnitate onoarea lor şi a profesiei. Dar asta se întîmplă în ciuda amesteculului Băsescu şi nu datorită lui. Băsescu nu a făcut decît să oficializeze subordonarea Justiţiei Cotrocenilor iar acum spune bazaconii cui se nimereşte să-l asculte.

Alătură-te discuției 6 opinii publicate

 • Cred ca aveti de facut o corectura: „unde nu există magistraţi şi procurori care nu iau şpăgi” .

  Adevărul e că avem un ministru de externe de nota 20. Un diplomat din naștere iar retorica lui filorusă este perfectă alături de retorica lui Băsescu pro-americană. Perfectă pentru o posibilă suspendare a președintelui.

  Suspendat, Băsescu va atrage mai multă simpatie pentru simplul fapt că Andrei Marga este un tip antipatic. Vorbește mult și neconcis. E plictisitor ca un universitar care nu știe să spună esența cursului său.

  Hai să fim serioși domnule Tănase, fostul premier Ungureanu era indezirabil fiindcă a avut „ghinionul” de a lucra în serviciile secrete?

  Cât a costat această cădere de Guvern?
  Cine plătește prețul?
  Nu cumva tot populația?

  Sutele de lei în plus pe care populația trebuie să le plătească în plus la ratele bancare, creșterea prețurilor cine le suportă? Nu cumva tot populația? A meritat schimbarea numai în economia jocului politic. Pentru actuala Putere e simplu, decontarea o face țara.

  Voi urmări cu mare atenție cum vor trece anii și cum, același Stelian Tănase, va scrie cronici despre „reușitele” USL. Că doar n-or fi sfinți.

 • stelian r. spune:

  La Chicago Basescu radea mereu ca proasta in targ. A indemnat pe romani sa nu vina acasa, ca-i asteapta foamea. Ma intreb, daca nu cumva lui Basescu ii este frica tocmai de revenirea romanilor in Tara lor ?!

 • Roibu Gigi spune:

  La Chicago,Basescu a incercat sa reediteze momentul 6 septembrie 2004,a varsat ca atunci cateva lacrimi,chipurile ca-i pasa de romani,dar e acelasi farsor ordinar.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!