BUDAPESTA ŞI ARCUL DE TRIUMF

Am constatat că pe Arcul de Triumf nu mai este placa de granit pe care scria ,,Budapesta”. Este vorba de plăcile de pe intradosul arcului, unde sunt menţionate bătăliile noastre. Deci în logica de acum suntem europeni, nu am mai ocupat Budapesta. Ştie cineva mai mult? Ataşez o fotografie.(corespondenta FLorin SINCA )

E un act de vandalism comis de un oarecare ? E opera vreunei oficialitaţi ? Cînd a fost scoasa placa pe care scria „Budapesta”, înainte sau după 1989 ? Poate ştie cineva şi ne scrie. (ST)

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

  • Alex Popescu spune:

    Guvenantii actuali sunt atat de inconstienti si de iresponsabili, incat cedeaza orice cerere nesabuita, sau de-a dreptul imbecila a UDMR-ului sau Guvernului Ungar doar pt a ramane la putere cu orice pret, chiar si cu pretul haosului si saracirii Romaniei. Ma tot gandesc cum sa facem sa le dam una peste bot acestor guvernanti mafioti vremelnici ?!

  • Lucian spune:

    Până acum, cartea de memorii a lui Gheorghe Brătianu este cea mai completă și sinceră despre intrarea în Budapesta și fuga oștirii de voluntari nepregătiți ai lui Kuhn Bela. Oricum, placa aceea nu trebuia dată jos, căci nu e nevoie de istorii contrafăcute.

  • Mihai Burcin spune:

    Din cate stiu, se pare ca inainte de 1989, desi piatra se vede a fi de alta culoare, recent.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!