LANSĂRI DRACUL ȘI MUMIA

By 18 noiembrie 2015Zona Libera

tanase dracul si mumiaTÂRGOVIȘTE Editura TREI şi Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa vă invită la lansarea romanului „DRACUL ȘI MUMIA ” de Stelian Tănase, miercuri 18 noiembrie, de la ora 17.00, în sala de conferinţe a BJ Dâmboviţa, din strada Stelea nr. 2, Târgovişte. Alături de autor se vor afla: George Coandă şi Sorin Roşca Stănescu.

CLUJ NAPOCA Editura TREI şi Librarium vă invită la lansarea romanului „DRACUL SI MUMIA ” de Stelian Tănase, joi 19 noiembrie, de la ora 18.00, în Librăria Book Corner (Bd. Eroilor Nr. 15, Cluj-Napoca). Alături de Stelian Tănase se va afla: Ovidiu Pecican.

Pe coperta a patra a cărții puteți citi – „Lenin a dispărut din Piața Roșie într-o noapte ploioasă de aprilie 1953. Dracul a deschis sarcofagul și l-a tras de picioare… ” Așa începe această pasionantă poveste relatată de patru bețivi și plasată de autor în timpul războiului rece. Scena pe care se desfășoară palpitanta acțiune este Europa – Moscova, Berlin, Paris, Viena, Praga.tanase 41 Este un policier clasic și un roman de aventuri după toate regulile, dar mai ales un roman oniric, o parodie macabră și adesea cinică. Este o pastișă scrisă cu o rară strălucire a stilului. Stelian Tănase este un continuator al lui Gogol și Bulgakov, dar nu mai puțin al lui Celine și Borges. Imaginația sa lucrează în aceste pagini la turație maximă pentru a oferi cititorului unul dintre cele mai surprinzătoare romane din literatura contemporană. Este dincolo de orice o comedie neagră, un imens hohot de rîs pe seama uitatului secol XX. Sarcasmul autorului nu se oprește în fața niciunei statui sau prejudecăți. O mitologie întreagă (Kafka, Lenin, Brecht, Freud, Tzara etc) este demontată cu precizie de ceasornicar. Ce este DRACUL ȘI MUMIA ? Un roman care nu te lasă să dormi.”

Spune-ți opinia, fă-te auzit!