LOVITURA DE STAT A REUȘIT!

20190810_184743Lovitura de stat incercată aseara de hidra reactionara antipesedistă și dușmanii poporului la un loc, ei bine, a reusit. Glorie lor! Nu am văzut-o pe VVDăncilă prin zonă. Dar o dîră de parfum Chanel 5 am simțit în piață, unde m-am prezentat aseară la ora 18,00. Luați asta ca un autodenunț pentru cind vor fi arestați culpabilii. O fi fugit VVDăncilă la vreun amic politic să ceară azil politic? De pildă la Erdogan. La Putin cred că nu. Țarul este prea ocupat cu accidentul nuclear și nu are timp de VVDăncilă și țărișoara ei.

Vedeți, tovarășii supremi Dragnea&Carmen Dan au avut dreptate. Dacă interveneau jandarmii aseară cu bîte și gaze lacrimogene ca anul trecut pe vremea asta, golanii, anarhiștii, hastagiștii strinși in Piața Victoriei nu ar fi reușit 20190810_190349în tentativa lor de a rasturna democrația. Aferim! Din păcate azi Dragnea se află la Rahova închis samavolnic intr-o celulă de forțele obscurantiste, care se opun propășirii patriei. Cit despre Carmen Dan, a dispărut in ceață după demisie. Se ascunde prin bălării. Se pare că a intrat in clandestinitate sperînd la zile mai bune, cind va putea reveni la suprafață să-și comande iar haitele de jandarmi. 10 august 2018 a fost cea mai fericită zi din viata ei. Idealul nostru este fericirea aproapelui. Apropo.

Așa cum a zis într-o sedință CEx tovarăsul Dragnea, liderul suprem PSD – a fost o lovitură de stat. Clar! Asta anul trecut. Aceea insă a eșuat – Slava Dmnului! – datorita intervenției eroice a jandarmilor. Nu mai zic de aportul șefilor lor care au dirijat eminent atacul. A fost o lecție de cum poate fi pusă cu botul pe labe Opozitia – că e politică sau vine din societatea civila. Pesedeii s-au racorit pe buna 20190810_193951(0)dreptate.Una/două, protestatarii ăștia de ocazie ies in stradă și fac scandal. La ordonanța 13 de exemplu. Dar li s-a administrat un caft la meserie, cum meritau. Să le mai ardă de huiduieli la adresa tovarasilor noștri de frunte. Cucos, Paraschiv sunt adevarati eroi în lupta cu statul paralel.

Nu avem motive să nu-l credem pe Dragnea. Putem să aducem in sprijinul său declaratiile făcută săptămîna asta de VV Dancila și Mihai Fifor, care au certificat că da, a fost o lovitură de stat. Dovadă – niste indivizi grupați ca 200-300 au atacat clădirea palatului Victoria punînd in pericol ființa noastră națională. Unde mai pui ca în palatul Victoria nu se afla nimeni in afara de 3 femei de servici cu mopul, 2 instalatori si 3 spalători de geamuri! Ce nu se spune, nu ințeleg de ce, este cine erau respectivii din plutonul de asalt? Să-i iubim, să-i venerăm, să le pupăm picioarele. Nu 20190810_194852erau cumva provocatori aduși chiar de Jandarmerie și distribuiți să joace rolul bolșevicilor la asaltul palatului de iarnă de la Petrograd? Eu așa zic. Dvs ce credeți? Ca să aflăm ar trebui să fie desecretizate documentele acelei zile. Dacă n-o faceti prea iubită și stimabilă șefă de guvern, este clar oricui, că ați pus la cale lovitura de stat din 2018, august, 10.

E adevarat că ar trebuie dată o decorație. Chestiunea este cui sa fie dată? Autorului loviturii de stat eșuată de anul trecut sau celei reușite de aseară?

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT

Alătură-te discuției 5 opinii publicate

 • Barbu Marian spune:

  Într-un anumit fel cred că DA,a reușit.A avut mult,mult mai multă eleganță decât „miscarea”-justificat!-pe repede înainte de anul trecut unde trebuie să recunoaștem onest că au fost și elemente „alogene” ideologic care au determinat violențe de ambele părți.Sigur,mult prea disproporționate din partea autorității tocmai pentru că nu au fost punctuale,urmărindu-se descurajarea oricăror alte mișcări ulterioare lui 10 August .

 • AT spune:

  Foarte bine gandit. Cu mentiunea ca loviturile de stat reusite sunt mereu secrete. Vizibile doar prin imbracaminte. Nu doar culoare, portocaliu devenit albastru cazator, ci la pret-a-porter utilizat.
  Rog sa se observe ca societatea civila de ieri protestand nu achieseaza la lovituri de stat, chestiune de coincidente vestimentare. Coincidenta dintre „mentenanta”/”modernizarea” Scutului anticosmic si o crima terifianta, adevarata bomba cu ceas presetat, coincidenta dintre combinezoane albe si viitoare combinezoane kaki (testabile pe o scara plina de verzi pe ora), coincidenta dintre ocultul patriei a priori si publicul vizibil in comunicate si declaratii de presa internationale.
  Aleluia Deserviciului Unic de Nesiguranta Secreta (DUNS), si felicitari civililor protestatari contra hidrei securisto-bolsevice, de ieri si dintotdeauna.

 • Franklin spune:

  Am remarcat inca de la bun inceput o inadecvare a teoriei loviturii de stat de la 10 August 2018. O lovitura de stat presupune o rasturnare fortata a ordinii constitutionale intr-un stat, in beneficiul unui grup restrans de persoane. Daca facem o trecere in revista a loviturilor de stat din epocile moderna si contemporana vom constata ca ele niciuna nu a fost realizata de o multime de protestatari, desi acte de violenta impotriva institutiilor guvernamentale din multe state, inclusiv europene, nu sunt deloc rare. Motivul este foarte simplu, daca multimile de oameni rastoarna ordine constitutionala, demersul lor nu se cheama lovitura de stat, ci revolutie. Pe 10 august, in primul rand, nu a rasturnat nimeni ordinea constitutionala in stat, iar in al doilea rand, chiar daca ar fi facut-o nu s-ar fi numit lovitura de stat ci oricum altfel. Pe logica Dragnea, Carmendan, Dancila, revolutia din decembrie 89 a fost o lovitura de stat, teza imbratisata si de Ceausescu insusi.

  Dimpotriva, daca a dat cineva o lovitura de stat, aceia sunt apropiatii lui Liviu Dragnea si Dragnea insusi, care au preluat si exercitat puterea intr-o maniera nedemocratica si abuziva, lipsita total de transparenta in beneficiul unui grup foarte restrans de persoane, utilizand-o ca element de executie pe marioneta Viorica Dancila, dintr-un centru de comanda ilegal si neconstuitutional aflat la Scrovistea.

  Asadar, poate ca s-ar impune, intr-adevar investigarea unei ipotetice lovituri de stat infaptuita insa de Liviu Dragnea si de acolitii sai, nicidecum de populatia Capitalei la 10 august 2018.

 • AT spune:

  Cand principalii reprezentanti institutionali si constitutionali ai suveranitatii nationale sunt, in cazul cel mai bun, in servitute civila voluntara fata de agentii militarizate secrete (cazul rau este casus belli, actual) se cheama ca ordinea constituionala nu mai poate fi rasturnata, pentru ca nu exista. De cand nu exista?
  Helas. Secret atat de secret ca nici nu mai este secret. Dar este de state.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!