MADAME SACÎZ E UN FAKE-NEWS

dancila 6„Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele. Nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor “România normală”, ci “România blocată” – a pretins madame Sacîz aseară într-o declarație tv. Bine, bine, dar lucrurile stau exact pe dos. VVDăncilă fuge ca dracul de tămîie să se prezinte in Parlament cu guvernul ei de păguboși, știind că PSD nu mai are majoritatea. Pînă s-o prezenta totuși, ocupația sa favorită este să tergiverseze, iar în acest interval de timp racolează pe cei slabi de înger și cu mari nevoi financiare…

Iohannis i-a cerut un lucru simplu – să se prezinte la Parlament. Este a treia oară cînd VVDăncilă îi bagă pe sub ușa Cotrocenilor lista cu miniștrii agreați de ea. Pe scurt – prin retragerea ALDE, Guvernul si-a schimbat structura. A devenit un cabinet monocolor. O suspectez că nu e în stare să perceapă asemenea nuanțe. Pentru ea este tot aia. Niste miniștri pe persoană fizică sau reprezentînd un partid după ea e același lucru. Dovadă- recolează cu fervoare personaje din ALDE și le strecoară în guvern. Ea nu înțelege că nu mai sunt membri ALDE și, în consecință, ALDE nu mai face parte din guvern. Se face că nu aude ce spune Iohannis cind o trimite la articolul 85, aliniat 3 din Constituție.

dancila tirgoviste 1Aseară nu ne-a spus nimic despre obligația ei – dictată de Constituție – de a se prezenta la Parlament să ia votul de investitură. Pînă in acea zi nu are guvern. Nici țara nu are guvern. Iohannis a vorbit numai despre obligația de a se prezenta in Parlament, despre nimic altceva. Este singura modalitate de a debloca situația. Dar VVDăncilă a preferat să il acuze tam-nesam pe Iohannis că blochează guvernul. Guvernul se blochează singur după cîte văd. Madame Sacîz a sărit la tema că nu plătește salariile si pensiile la timp… De vină ar fi Iohannis, firește, după capul ei. Oare știe că Iohannis nu are atribuții in domeniu, că salariile e strict treaba prim-ministrului? Eu cred altceva. De fapt Guvernul a rămas fără a parale din cauza politicii economice dezastruoase pe care o duce. Madame Saciz îl acuză pe Iohannis că are ceva cu bugetarii etc. Dacă e așa de ingrijorată și de grăbită, trebuia să fi ajuns deja in Parlament, nu să dea vina pe alții. Măcar, am rîs cu poftă! E proastă ca noaptea sau doar manipulativă?

Alocuțiunea dumneaei nu s-a referit deloc la ce a zis Iohannis deși s-a făcut că se referă exact la vorbele lui. Este o meta-realitate pe care vrea să o instituie dij vorbe. Scornește fapte care nu există, ține un discurs paralel cu realitatea, folosește minciuna ca post-adevăr, ignoră ce se întîmpla – de fapt inventează o falsă imagine pe care o instrumentează cu scop electoral.

STELIAN TĂNASE

DESKRTEPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • Daniel spune:

  Am râs la porecla pe care i-a dat-o unu’ pe facebook, Cotcodăncilă. Recunosc că nu am nici nervii și nici răbdarea de a o urmări pe Cotcodăncilă în aparițiile ei pe tv de obicei schimb programul este un amestec de cotcodăceală și țățism. Femeia asta stâlceşte limba română cu foaia în față și are dorința de a deveni președinte. Cei care o țin în vitrină ca pe o ultimă șansă de a sta cuplați la conducta cu bani îi vând naivei vrăjeli cu șanse de a deveni președinte și ce persoană importantă și deosebită este. Realitatea este alta și sondajele adevărate o spun clar. Dacă mă uit în globul de cristal văd mărire și decădere. Mai vorbim peste o lună.

 • Franklin spune:

  Am mai spus-o, Viorica Dancila este penala, in aceste zile. A spus-o si Basescu aseara la telefon la B1.

  Art. 256 Uzurparea de calităţi oficiale
  (1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.”

  Presedintele poate solicita inceperea urmaririi penale si tot el o poate suspenda din functie, iar guvernul este demis.

 • Madame Sacâz (după Mircea Dinescu) spune:

  Doamne, Doamne ce-am mai râs:
  PSD n-are sacâz
  Și-și plimbă arcușul frate,
  Pe babe dezacordate.

 • Magda spune:

  Cred ca este și una și alta. Și proasta și manipulativa. Se îmbată cu apa rece și cei din jur ii mai toarnă câte ceva în licoare să-i mângâie ego-ul. Jenant.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!