MASACRUL DE LA COAFOR

By 6 martie 2012Graffiti

Acest titlu are ceva comic, ridicol, te face să rîzi. Crezi că e vorba de o comedie italiană din anii 60 sau de un film cu mafioţi americani. De ieri, ora 17,35, este numele unei tragedii. Al unui episod sîngeros petrecut în mijlocul Bucureştiului. Un bărbat a intrat într-un salon de coafură de pe Calea Dorobanţi, blocul Perla, o zonă foarte aglomerată. Era înarmat cu un pistol Glock de 9 mm. Odată intrat, a tras în cei care se aflau acolo. Bilanţ – doi morţi ( printre care şi soţia asasinului) şi şase răniţi. După ce a tras tot încărcătorul, zece gloanţe, a ieşit în stradă, a trecut bulevardul, vizavi. A intrat într-un imobil, aici a fost reperat şi arestat. Acestea sunt faptele. Sunt fără precedent la Bucureşti.

Poliţia în acest caz este de o secretomanie suspectă pentru că asasinul este angajat MAI. Se numeşte Gheorghe Vlădan, de 50 de ani, probabil conectat cu serviciile speciale, dat fiind că servise ca gardă de corp unor înalţi oficiali. Avea 5 procese 4 penale, 1 civil. Era cunoscut în Poliţie pentru diverse acte de violenţă şi de indisciplină. A scăpat de concediere din cauza unor protecţii înalte.

Resortul masacrului – gelozia. Omul era în divorţ şi nu putea să accepte ideea să se despartă de soţia lui. A ameninţat-o de mai multe ori, dar lucrurile au mers înainte şi s-a ajuns aici. Omul a vrut să se razbune. Pentru asta a luat viaţa unor oameni…

Cum un asemenea personaj avea permis de port armă, e o chestiune. Cum controalele psihiatrice din Poliţie l-au declarat normal, e o alta. A fost un acces de demenţă ? Va fi declarat iresponsabil în momentul comiterii crimelor ? Va fi internat într-un azil psihiatric pentru tot restul zilelor lui ?

Sunt primele întrebări care îmi vin in minte. Dar şirul întrebărilor abia începe. Cine e de fapt Gheorghe Vlădan? Trebuie să vorbim neapărat despre recrudescenţa violenţei din lumea românească. Să vorbim despre aceşti nebuni care umblă printre noi.

 

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

 • Ati auzit de curind cuvintul CONTRACTUAL?
  Acest cuvint a fost folosit de Min de Interne
  cu ocazia ultimilor incidente de la manifestatiile din Piata Universitatii .
  Atunci s au folosit CONTRACTUALI CIVILI ,or pt a se infiltra printre manifestanti ,sau ciomagari de ocazie sau provocatori .
  Pt aceste 3 posibilitati s au folosit ori pensionari MI ,ori persoane de acest calibru ,ca ucigasul de aseara .
  Mi a venit aceasta idee cind acum o jumatate de ora am vazut la B1tv ,cum un angajat MI ,propunea o tragere de timp a anchetei cea ce m a facut sa ma gindesc ca in mod sigur criminalul o sa fie pus sub prezumtia de psihopat si bagat intr un spital de specialitate ;si in citiva ani va fi liber si cu identitate schimbata si chiar folosit si alta data .
  Aduceti va aminte de evenimentele de la Tg Mures din 1990 ;tot un psihopat a fost,nu s a stiut nimic despre el ,ca deabia incepuse democratia si nici mai tirziu .
  O sa vedem o ancheta trasa pe linie moarta .
  Sau o sa auzim ca s a sinucis .

Spune-ți opinia, fă-te auzit!