NU ÎI IERTAȚI PE AI VOȘTRI!

saftoiu adrianaAm ales azi pentru rubrica „Să stăm de vorbă” un scurt fragment din ce a scris Adriana Săftoiu pe pagins sa de fb. Sub lupă listele electorale prezentate de PNL pentru parlamentarele din 6 decembrie. Adevarul este ca sistemul pe liste are multe neajunsuri. Permite tactica idioată a amestecului de personaje. Unii candidati sunt de oarecare calitate, cam 1/3/ cel mult. Restul de 2/3 e o salata cu amici, rude, clienti, japițe, putori, finantatori obscuri, cărători de serviete, șlefuitori de clanțe pe la cabintele șefilor.

Un partid nu este mănăstire de maici. Te asociezi cu cine te sprijina – proști, idioți politici, slugi, tîlhari, vagabonzi, ce se nimerește. Tata Lenin a spus asta despre partidul bolșevic. Invățătura lui se foloseste si azi și functionează impecabil, așa cum se vede. Aici e vorba despre rațiuni de putere, nu de un examen la școala unde se apreciaza valoarea și cunoștintele candidatului. Așa merge politia. Iluziile purificatoare nu își au rostul. Chestia e cînd merge la urne ce face capul de locuitor atunci cind vede pe lista tîmpiți, șarlatani, mincinosi, hoți, amestecati cu unul/doi oameni OK? Complicat.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

iohannis 2 miting„Văd acolo parlamentari care ar putea fi premiați pentru chiul (sigur, aveau grijă să nu lipsească de la votul final că acolo e o monitorizare mai exactă), persoane care, în particular, ar putea fi drăguțe, dar la nivel de activitate parlamentară sunt nule, au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au stiut să vorbească cu paltonul liderului, doar că asta nu e activitate parlamentară, e energie infinit disponibilă pentru a atârna de clanța care poate să îți deschidă ușa, nu îi poți asocia cu nici un proiect parlamentar, unii, cărora dacă le scoți din discurs imprecația, nu au nimic de spus, duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală, dar pot să înșire platitudini până la epuizarea timpului, persoane care au adus combativitatea de stadion in Parlament, cărora le e mai familiară onomatopeia, cuvintele fiindu-le oaresicum străine, să îi vezi deschizând listele la Senat, la Camera Deputaților. Mă întreb: ori țara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim.

Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancționa așa bătaie de joc. Si dacă aveți chef de analiză priviți cu atentie numele celor care rămân în dreptul localității voastre si intrebați-vă ce știți despre ei. Mulți se laudă că v-au reprezentat si, vai, vor continua să vă reprezinte, cel mai des prin activitate pe FB, de exemplu prin “share” la postările de partid. Cei mai mulți sunt puși în locuri sigure pe listă așa încât, si dacă votăm 10 la sută, ei tot vor fi acolo, mulțumiți că sunt miezul națiunii.

Cum să îi sancționăm? În primul rând, renunțați să ii iertați pe ai voștri. Fiți mult mai duri cu ai voștri decât cu adversarii. Altfel, nu mai avem nicio sansă.”

DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!