martha bibescu 2Martha Bibescu s-a stins la Paris, in 1973, la 28 noiembrie(n. 28 ianuarie 1886). Se spune că a avut nenumărați amanți, culeși din lumea aristocratică. Era bîrfită, deșteaptă, snoabă, chiar mitomană, se spunea, extrem de mondenă. Făcea caz de imaginarele ei origini bizantine. În primul sfert al secolului XX a fost una din marile frumuseți ale Europei. Se spune că a avut relații cu kronprinzul german, cu regele Ferdinand, cu regele Spaniei Alfons al Xlll-lea, etc.

martha bibescu 5 colonel thomsomL-a întîlnit pe colonelul Cristopher Birdwood Thompson la un concert la Cotroceni, puțin inainte de declanșarea primului război mondial. El era ofițer informații și avea misiunea să convingă liderii de la București să intre în război alături de Antanta. Era celibatar, se apropia de 40 de ani.

***Fragment din volumul „Repertoarul amorului”, volumul 1, bestseller, 2019. Editura Hyperliteratura. Veci si volumul 2, 2020.

*** Lentila de contact este o productie Radio clasic & Deksreport. Pilula saptaminii cu Stelian Tanase. Se difuzeaza prima data in fiecare vineri la ora 12,00.

https://youtu.be/G-rZ7oGKlBM

DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!