O REVOLUŢIE COMUNISTĂ FINANŢATĂ DE BANCHERI CAPITALIŞTI

By 7 noiembrie 2011Jurnal de bord

de GABRIEL SĂVULESCU

7 noiembrie – ziua sfanta al fiecărui comunist. 7 noiembrie – ziua in care dupa noul calendar regimul ţarist s-a prabusit in urma unei revolte anarhiste, declanşată şi conduse de agenţi provocatori comunisti. 7 noiembrie – ziua în care comunistii defilează, depun coroane de flori, îşi serbeaza morţii, partizanii, idolii, îngerii şi sfinţii. Istoria revoluţiei comuniste din 25 octombrie/7 noiembrie 1917 este plină de mituri şi legende. Istoriografia comunistă enumeră drept puncte cardinale revolta matrozilor de pe crucişătorul Aurora şi ocuparea „Winterpalastului” din Petrograd, dar omite să enunţe cine a finanţat această revoluţie.

Universitatea catolică germană Eichstätt a descoperit şi cercetat o serie de documente care ne arată că evenimentele din februarie-octombrie 1917 au fost planificate de către serviciile secrete germane, de agentul german Alexander Parvus şi finanţate de către un consorţiu bancar german.

Cine a fost Alexander Parvus?

Israel Helphand s-a născut în 1867 în orăşelul Berezino. Provine dintr-o familie de evrei negustori. Familia Helphand s-a mutat la Odessa, unde Alexander urmează liceul. Se remarcă încă de pe băncile liceului drept un bun orator. Învaţă latina, greaca, turca, germana, franceza şi engleza. În 1887 se înscrie la universitatea din Zürich, la cursurile facultăţii de economie. Patru ani mai târziu promovează sub numele de Alexander Parvus summa cum laude. Îl fascinează teoria marxistă,în mod special organizarea muncii. Se inscrie în Partidul Social Democrat German. Frecventează cercurile marxiste conduse de Klara Zetkin şi Karl Kautzky. În aceasta perioadă este recrutat de serviciul german de informaţii externe. În perioada 1898-99 vizitează Rusia şi întreţine primele relaţii cu cercurile revoluţionar-marxiste. În 1904 îl cunoaşte pe Troţki şi se implică în organizarea puciului eşuat din 1905. Este arestat şi deportat în Siberia. La scurt timp este eliberat şi revine in Germania. În Rusia se ataşează de Troţki care îl descrie astfel: „un geniu al marxismului, dar un pic prea legat de paharul de vin şi de frumosul feminin”. Revenit în Germania, este detasat în Turcia, unde este reprezentant comercial al concernului Krupp. În această perioadă Parvus îl cunoaşte pe Ataturk.

Revoluţia cifrelor: 500.000 sau 60 de milioane?

În 1915 este rechemat în Germania şi împreuna cu serviciul de spionaj german se implica activ în planul de repatriere al lui Lenin. Planul cuprindea următoareale puncte: repatrierea lui Lenin şi Troşki, organizarea şi finantarea unui puci militar, detronarea ţarului şi instalarea unui regim bolşevic. Finantarea era asigurată de un consortiu de bănci germane. Parvus a cerut 500.000 de mărci, dar a primit numai 2 milioane. Un milion este depus in conturi bancare în Danemarca şi Elveţia, 1 milion îl primeşte cash. În 1916 Parvus îl contactează pe Troţki, care la rândul lui îl convinge pe Lenin de planurile lui Parvus. Din unele surse istorice reiese că Parvus a investit în repatrierea celor doi suma de 500.000 de mărci. Cât a plătit cash şi cât au fost investiţii terţe rămîne un mister. Ístoricul englez Ronald Clark vorbeşte de suma de 60 de milioane de mărci. Cert este că la plecarea din Elveţia celulele comuniste ruse deţineau resursele necesare pentru a prelua puterea.

Turcia: ultima misiune

In februarie 1917 Parvus telegrafiază la Berlin îndeplinirea misiuni. Berlin îl trimite în Turcia unde Parvus figurează drept consilier al liderului Ataturk. Este ultima misiune. În 1919 revine la Berlin unde se retrage în anonimat. În 1924 se stinge din viaţă în urma unei comoţii cerebrale. Ironia istoriei: vila lui Parvus va fi locuita în perioada 1936-45 de către Joseph Goebbels.

Moştenirea lui Parvus (I): un imperiu financiar

Moştenirea lui Parvus constă într-o serie de conturi bancare în Elveţia. Aceste conturi au fost donate după decesului lui Parvus unor militanţi comunişti, membri ai Partidului Comunist German. Conturile şi depunerile fiind transferate din Elvetia în Ducatul Lichtenstein. 40 de ani aceste conturi rămîn neatinse. În 1946 Partidul Comunist German se unifică cu Partidul Social Democrat în Partidul Unitatii Socialiste, partidul-stat al proaspăt înfiinţate RDG. Prin unificarea celor două partide se comasează şi milioanele lui Parvus. În 1971 departamentul economic al Stasi reactivează conturile şi se înfiinţează un întreg imperiu financiar cu sediu permanent în Lichtenstein. Ramificaţiile acestui imperiu se regăsesc în toate
domeniile economice, cu predilecţie în sectorul imobiliar.

Moţtenirea lui Parvus (II): un partid de stânga

1990 are loc reorganizarea si restructurarea imperiului economic al comuniştilor capitalişti, o parte din firme fuzionează în holdingul NOVUM. Prin schimbarea titulaturii Partidul Unităţii Socialiste în Partidul „Noua Stângă” se schimbă şi numele principalului actţonar al holdingului NOVUM. La data reorganizării, holdingul NOVUM deţinea un capital social de un miliard de mărci germane. Astfel departamentul politic al holdingului Novum este apare în registrul partidelor politice sub titulatura de „Partidul Noua Stângă”. La suprafaţa scenei politice Noua Stângă se prezintă drept avangarda marxistă, activind ca portavocea politica a „stângii autentice” în 14 din 15 landuri, în Bundestag, dar şi în Parlamentul European. Patrimoniul economic al partidului cuprinde o tipografie, două edituri, două hoteluri, un cotidian, o agenţie de turism, o firma de security, o firmă de consultanţă politica şi 71.000 de membri cotizanti. Bugetul partidului se ridică la 25 milioane euro. În galaxia Noua Stangă mai gravitează şi
asociaţia antreprenorială de stânga „OWUS”, care conform propriilor date reuneşte în rândurile sale 15.000 de firme mici si mijlocii.

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Stelian Tănase spune:

    Parvus a fost in Romania in 1915 invitat de Racovski. A inventat conceptul de „revolutie permanenta” preluat de Trotki. In 1905 a fost adj. al Sovietului din Skt Petersburg unde sef a fost Trotki. Trotki a spus despre P,. ca a vrut sa faca doua lucruri in viata – sa devina milionar si sa faca revolutie. Si le-a reusit pe amindoua…*** In 1917 nu a fost revolutie ci un puci….ST

Spune-ți opinia, fă-te auzit!