O SĂPTĂMÎNĂ PREA ÎNCĂRCATĂ

By 12 octombrie 2019Litere & Comp.

20191008_165849Vînzoleală multă zilele astea. „Marele incendiator. Cronica unui fapt divers” a fost în fine lansat la apă. Aventura începe. Marți am fost la RFI, live, cu Valentin Panduru. A urmat un talk-show cu Cristina Țopescu la Canal 33 România, unde am fost însoțit de Astor, la prima lui ieșire in lume.

Miercuri a fost ziua Z. La librăria Carturești din strada pictor Verona. Însoțit de Carmen Mușat și Cristian Fulaș am lansat oficial romanul publicat de editura Corint. Să fie într-un ceas bun! Firește au existat interviuri radio și teve. După lansare (public, autografe, selfie), am fost invitat de Denise Rifai la Realitatea tv să vorbim despre roman și lansarea lui.

20191009_185032A fost doar începutul. Joi zi de interviuri și declarații pe peste tot. Vineri, 11 octombrie a urmat întîlnirea cu cititorii din CRAIOVA. Gazda – un splendid palat – Jean Mihail, astăzi muzeu de artă( f bun, cu Brâncuși, Țuculescu, etc.) . Ne-am strîns in Sala oglinzilor, arhiplină. Au urmat două ceasuri agreabile. Toate exemplarele s-au vîndut. Dacă librarul mai avea 100 s-ar fi dat – destui au rămas fără exemplarul dorit. Aceștia să afle că se găsesc la librărie, vizavi. Nici aici nu am scăpat de jurnaliști – radio, presă scrisă, teve. Am ajuns la București acasă la Astor, Mutzu, Utzica, Elena pe întuneric, la 20, 00. Placasem tot pe intuneric dis de dimineața. O zi plină și bună.

20191008_195350Urmează TÎRGOVIȘTE. 18 octombrie – ora 16,00. Ne vedem la Biblioteca județeană „Ion Heliade Rădulescu”. Invitat Doru Mareș. Sunt curios dacă gazdele vor face o primire de același nivel romanului „Marele incendiator. Cronica unui fapt divers” apărut în 2019, octombrie. Ștacheta este sus.

Intre timp, sunt pentru trei zile la Paris, unde țin o conferință cu tema „Panait Istrati în arhivele de Siguranță” .

La întoarcere ne așteaptă popasuri la Iași, Constanța, Ploiești, Brașov, Cluj, Suceava. De Sf Nicolae mă opresc să-mi trag sufletul și să fac bilanțul acestui an nebun.

DESKREPORT

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!