O ȚARĂ BOLNAVĂ PSIHIC

By 24 septembrie 2019Să stăm de vorbă

topescu crstinaAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” ultima postare a Cristinei Țopescu, extrasă de pe pagina sa de fb.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra

„In comparație cu România, jungla mai că devine un mediu prietenos. Animalele ucid doar ca să se hrănească, ca să-și revendice supremația, ca să se apere pe ele sau pe puii lor. Omul e singurul animal care ucide din plăcere sau că așa ii vine lui. Se cheamă că e bolnav psihic, nu? Când sunt, însă, tot mai multi bolnavi psihic, se cheamă că ce?
Copiii cad secerați unul după altul. Abuzați, violati, uciși. Și câți or mai fi de care nu aflăm… Că bolnavii ăștia psihic sunt printre noi, că nu sunt tratați în instituții specifice, a cui o fi vina? Poliția e politizată și coruptă. Da. Dar noi, ceilalți, cum suntem? Reacțiile noastre, lipsa noastră de reacție? Lașitatea, indiferența, inconștiența si lipsa conștiinței, toate astea nu ne bântuie cumva? Păi nu e ăsta un stat mai bolnav psihic decât toți bolnavii psihic la un loc, dincolo de suma lor ? Știu, e multă corupție și incompetență. Dar, dincolo de ele, n-o mai fi și altceva? Tot un fel de boală psihică, mă gândesc, mă întreb… Ma tem că suntem o țară bolnavă psihic, am sentimentul ăsta tot mai des și tot mai pregnant.
În vreme ce normalitatea devine, pe zi ce trece, aproape insulară.”

DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!