OPOZIȚIA CAFTITĂ DE DRAGNEA ÎN 2018

dragnea(Continuare de ieri)https://www.stelian-tanase.ro/anul-lui-dragnea/

3/In 2018 Opozitia parlamentară nu a mișcat în front. Grupurile PSD din Cameră si Senat, dirijate de păpușarul Dragnea, au făcut tot ce au vrut. Au zburdat printre legi și le-au votat. Mupetii Iordache, Nicolicea, Nicolae,etc,s-au distrat. Au obținut tot ce au vrut. Opoziția, inferioara numericește si fărîmițată, nu a fost in stare să opună rezistență. Nici prea mare interes nu a avut. Partidele de poker politic încinse in cazinoul parlamentar au dat un singur ciștigător pe linie. Cele doua moțiuni de cenzură (introduse mai mult pentru spectacol ) au fost prilejuri pentru PNL, USR etc să se facă de rîs și să ne ofere imaginea neputinței cronice a Opozitiei. PNL a părut tot anul cam visător, decuplat de la realitate și mai mai ales a lăsat impresia că adesea face blat cu PSD. Pe scurt, Opoziția a pierdut tot ce era de pierdut în anul 2018.

orban ludovic4/ Klaus Iohannis de fapt nu a contat in 2018. Nu a inregistrat nicio victorie. Singuratec la Cotroceni, neinteresat de treburile publice, încet, fără temperament, nesigur – mereu a ratat momentul. Se vede că este nepriceput in politică, nu știe ce să facă, ce sa spună, cum să actioneze și cînd. Mă rog, dacă ar fi interesat să o facă. În afară de calatoriile in strainătate nimic nu il pasionează în politica. E vanitos si singura lui placere este sa se întilneasca cu șefi de stat. sa faca poze cu ei, să fie primit cu mari onoruri. Cind se intoarce acasa il loveste plictisul. La Bucuresti nu se cupleaza la realitate în ciuda jobului lui de presedinte al României. Pină cind îi vine o idee, a trecut deja trenul prin gară.Spre finele anului anului s-a animat puțin cu gîndul că se apropie alegerile prezidentiale.

Dragnea l-a manevrat cum a vrut si în 2018. E mai rapid, mai parșiv și mai experimentat în manevre. Mereu l-a pus in defensivă pe Klaus Iohannis – care a avut astfel ocazia să ne ofere mai multe momente comice în acest an. Meditatorul de fizică de liceu de la Sibiu nu și-a depășit provincialismul, nici după aproape mandat intreg. Pare incă un străin in palatul Cotroceni, stingher. Singura lui influența reala este printre liberali, unde prin cițiva fideli plasați chiar de el la virf, controlează în mare măsura jocurile în PNL (decizii,liste etc.) Teama lui este ca PNL va renunța in 2019 să il sprijine pentru al doilea mandat, situație în care ar fi scos din cursă.

iohannis

Totuși, Klaus Iohannis păstrează prima șansă pentru Cotroceni în 2019. Dar singura lui resursă electorală este resentimentul puternic al populației ( cf sondaje ) împotriva lui Liviu Dragnea și PSD. Dragnea este contra-candidatul cel mai comod pentru Klaus Iohannis. Cu el împotrivă, victoria sibianului este asigurată. Klaus Iohannis nu ar trebui să fie interesat ca Dragnea să intre în pușcărie. Dragnea trebuie lăsat să candideze. Eșecul il va scoate pe Dragnea din circuit de la sine, iar PSD il va elimina rapid. E soarta invinsilor. Dacă se intimplă să nu candideze, Iohannis s-ar afla în fața altui candidat/surpriză și nu se știe cum va ieși. Cu Dragnea contra-candidat, Klaus Iohannis este dinainte învingător. Firește, dacă vom mai avea alegeri libere.

 

STELIAN TĂNASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

 • Onea Maria spune:

  Îmi susțin părerea de ieri; ei trăiesc în UTOPIE! Am un anunț pentru ei toți, viața e frumoasă, plină de farmec și neiertător de realistă!

 • Adrian Bută spune:

  Care opoziție !??? În acest moment ( exceptând noii veniți în sfera politicului) toți sunt ” o apă si-un pământ „.

 • DAC spune:

  Adevarata intrebare este : de ce tot e ar trebui sa se opuna PSD ului (si a ceea ce reprezinta) este asa de slab ?
  Chiar toti out , toti out ? *
  E ceva putred pe Dambovita!

  * in memoriam Toma Caragiu

Spune-ți opinia, fă-te auzit!