PAPA FRANCISC VINE ÎN ROMÂNIA

papa-franciscAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” scurta declarație oficială făcuta ieri de Vasile Bănescu, purtător de cuvint al Patriarhiei, în legatura cu vizita de trei zile pe care o va efectua papa Francisc în România.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„Ne bucurăm că vizita a fost confirmată şi în virtutea vechilor şi bunelor relaţii dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Romano-Catolică, relaţii întărite de vizita Papei Ioan Paul al II-patriarhul daniel 1lea din anul 1999 şi reînnoite acum prin apropiata vizită a Papei Francisc. Acesta va fi primit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cadrul unei întâlniri al cărei program urmează să fie anunţat. Bunele relaţii dintre cele două Biserici au fost şi sunt manifestate inclusiv prin ospitalitatea de care se bucură comunităţile de români din multe ţări, mai ales din Italia, unde multe dintre parohiile româneşti îşi oficiază slujbele religioase în biserici puse la dispoziţie de comunitatea catolică locală. Precizăm că vizita Papei Francisc în România are loc în urma invitaţiilor oficiale adresate Sanctităţii Sale de Conferinţa Episcopilor (Catolici) din România, preşedintele României şi prim-ministrul României”
DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Onose Nicusor spune:

    Indiferent de crezul fiecaruia dintre noi, Dumnezeu este unul singur !

  • ilie spune:

    S-a pornit de la aceleaşi principii, au apărut interpretări şi unele trufii, care azi în contextul atâtor informaţii şi cunoştinţe pot să pară nesemnificative, sau chiar lipsite de sens. Creştinii trebuie să aibă o conştiinţă comună, una unică.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!