PASAJUL BASARAB.ORA ZERO

Am fost ieri, vineri, la Pasajul Basarab, o zi inainte de inaugurarea de azi. Era o veche promisiunea a primarului să mi-l arate cînd s-o termina. Oprescu s-a ţinut de cuvînt. L-am traversat cu pasul. Încă se mai lucra la ultimele finisaje, se ridica drapelul pentru ceremoniile de azi, cînd toate mărimile se înfiinţează pe pod să le vadă lumea. Am privit calea ferată, Gara de nord, cartierul Griviţa, fabrica de bere de sfirşit de secol XlX, Grozăveştii, fosta moşie Belvedere a Goleştilor. Şi alături podul high-tech al lui Oprescu.

Lucarea, orice s-ar zice, e spectaculoasă. A şi costat o avere. Nici nu credeam că în Bucureşti se mai poate termina vreun şantier. Eh uite, de data asta avem de ce tăia pamblica.

Privind podul, tot m-am întrebat, cum sunt cîrcotaş din fire, dacă pasajul este util sau nu. Ce ziceţi ? A meritat ?

Foto 1. Pasajul Basarab văzut de la ultimul etaj, al Primăriei. 2. Sorin Oprescu pe pod cu o zi înainte de inaugurare.

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

  • simona spune:

    nu stiu,nu sunt din Bucuresti….dar am impresia ca S.Oprescu se lupta cu morile de vant….pt. a face ceva …este doar o parere !

  • bela spune:

    da cred ca meritat!sa ne ridicam si noi la nivelul celorlalte tari cat de cat!numai ca acum trebuie PASTRAT!adica nu furat bucata cu bucata !oricum felicitari d-nului Oprescu!

  • cira vasile spune:

    Cu siguranta a meritat,indiferent de costuri orice lucrare care ramane peste timp merita ,oare construirea piramidelor a fost utila?? sigur comparatia lasa podul primarului in derizoriu,dar sa nu uitam ca nici el nu e un faraon si in tara asta unde toti profita de pe urma functiei pe termene medii si lungi…OMUL asta chiar a reusit sa faca ceva. Sua palaria domnule Oprescu

Spune-ți opinia, fă-te auzit!