PATRICIU, AMINTIRI DIN CELULĂ

By 5 august 2011La zi

S-ar putea numi şi “De la cătuşe la palatul Victoria”. Biograful miliardarului ar trebui să îşi pregăteasca materialul documentar de pe acum. Să fie cu ochii în 4, urmează evenimente mari. Românii, vi se pregăteşte ceva. Băsescu îşi caută un primministru. Alegere mai bună decît Dinu Patriciu nu are. La 3×3 , invitat de mine, Patriciu a zis că se retrage din politică. Mira-m-aş! Abia intră în politica mare, aşa cum e demult în marile afaceri. Cît despre Băsescu, s-ar spăla de toate păcatele şi lăturile. Ar deveni brusc alb ca un… crin, după mişcarea asta savant-acrobatică. Vi se pare literatură S.F.? Nu e. Scenariul e prevăzut în mapele Cotrocenilor. Ştie şi Grivei de intenţie şi nu a zis nu. Soluţia ar fi perfectă pentru strategii portocalii. PNL s-ar rupe, mulţi amatori de ghişefturi sătui de opoziţie, sunt dornici de plăcintă şi ciolan pe varză. Va fac pe loc o listă de pofiticioşi ministeriabili fff liberali. Ei s-ar năpusti bucuroşi. PDL s-ar salva de la dezastru. USL ar fi un capitol trecut, PSD rămîne încă o tură în opozitie . Etc.

Deocamdată e vorba de subterane, întîlniri tainice, unele în străinătate, ca să nu prindă de veste paparazzi, serviciile şi inamicii comuni. Ocazie cu care se exprimă – în soaptă – nemulţumiri în sensul că marele caşcaval e la alţii! Dinspre PDL au început să adie spre liberali tot felul de declaraţii de amor, cereri de logodnă şi alte serenade sub balcon. Iată-l pe Băsescu zicînd cu guriţa lui aurită săptămîna asta în direct la tv, să îl audă o ţară – „Nimeni nu se îndoieşte că Patriciu ar fi liberal….Nu văd de ce ar fi respinse contribuţiile liberale la o guvernare de dreapta, iar dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea utilă pentru România, cu PDL-UDMR şi PNL. Va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul.” La cine se referea Băsescu ? La Dinu Patriciu, dus cu mascaţíi în arestul din Rahova la ordinul lui Băsescu care îi plătea aşa o poliţă mai veche !? Dvs ce ziceţi ?

Alătură-te discuției 15 opinii publicate

 • Andrei spune:

  Domnule Tanase, de unde ati procurat fotografia? Cu podoaba aurifera ataranda la gat si dezbracat (de haine si de inhibitii), domnul Patriciu aduce mai mult a ruda cu de-al de Nutu decat a viitor premier, in acest pictorial.

 • Oana spune:

  Nu cred ca tatal liberalismului romanesc se poate prostitua in asa hal.Daca se pupa pe gura cu baselu nu ne mai ramane decat sa ne intoarcem la monarhie printr-o noua revolutie sau sa aducem politicieni din import.

 • Sa dat si gangaitul de Patriciu la intors!?atunci sa de-a cu linsul la Base…ca la Tericeanu nu a tinut!

 • Andrei Varga spune:

  E traba lui Patriciu daca accepta …Problema este a competentei pentru acel post.Chiar daca se va ridica mult peste prestatia lui Boc nu cred ca se va implica total in chestiune,vad cum deruleaza afacerile din presa,comert,case de pariuri….Dezastruos,are tendinta de a lasa afacerile acestea pe mana unor baieti de cartier nu stiu cum selectionati care le transforma in non afaceri.Oricat le-ai spune unde gresesc te lovesti de un zid,asta este politica firmei.Conservatorism prost inteles.

 • lucian spune:

  eh, si cat de rau poate sa fie? :))

 • Klimowicz spune:

  E foarte tare miscarea. Sunt totusi unele probleme. PNL a crescut mult in sondaje in ultimul timp. Cascavalul se vede din ce in ce mai bine. Intrarea la guvernare cu PDL i-ar da inapoi, acolo unde au fost, adica la 10%. Si, atunci, s-a dus „cascavalul” pentru mai mult de jumatate dintre ei. Pe urma, Crin Antonescu e contra si are puterea de convingere, ajutata de sondaje, sa-i impiedice pe multi sa faca pasul. In afara de asta, Basescu e din ce in ce mai mult o mana moarta in politica romaneasca. Sunt prea multi cei care s-au saturat de el si de combinatiile lui, cetateni, oameni de afaceri, politicieni. Cred ca cine merge pe mana lui Basescu in perioada urmatoare, pierde. Asta daca nu va fi o frauda electorala masiva. Abia acum l-a descoperit Patriciu pe Basescu. Daca Basescu are curajul asta, Patriciu poate sa fie prim ministru. Poate fi chiar mai bun decat Boc. Ma indoiesc insa foarte tare ca ii va aduce pe liberali cu el si o parte din PNL. Nu sunt atat de prosti liberalii sa schimbe barca inainte de alegeri, cand totul arata atat de bine pentru ei. Iar dupa alegeri liberalii nu vor mai avea nevoie de Patriciu. Om trai si om vedea. Se anunta o toamna fierbinte. Basescu o sa se zbata tare inainte de a muri …. politic, bineînteles.

 • Dle Tanase ,bine te am gasit .
  Nu ti se pare ca am imbatrinit putin cu totii ?
  Acesta este secretul lui Patriciu-pragmaticul .
  Nu are 2 vieti si asta cu tot banii lui .
  Isi va trai viata care i a ramas ,fara sa si mai bata capul cu unii si cu altii .
  Fiecare pasare ,pre limba ei……..

 • Baki Ymeri spune:

  Susţinând cu încăpăţănare analfabetica poziţia prosârbă despre Basarabia Albaniei (Kosova), domnul preşedinte a făcut cea mai mare gafă în politica externă, dovedind clar şi răspicat că e prorus şi antiamerican. Păcat că ziarele de mare tiraj şi cei mai buni analişti ai noştri încă nu au curajul de a spune acest adevăr! A fi prosîrb în materie de Kosova înseamnă a fi antiromân, fiindcă această ţară independentă este recunoscută de SUA şi cele mai mari puteri occidentale. A compara Kosova cu HarCovasna înseamnă a fi incult în materie de istorie, şi intoxicat de propaganda s(c)ârbă a capitalei. Nu s-a călcat niciun drept internaţional în acest sens, ci s-a călcat mândria de a fi român cu cele două şedinţe parlamentare, 2007 şi 2008, împotrivă independenţei kosovare. Vai de capul celor care pun mână pe sticlă în loc de carte!

 • Mircea Kivu spune:

  Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu !

 • Daniel spune:

  Eu cred că este o mare gogoriţă, o altă bombiţă de vară. Iar Boculeţ săracu ce o să se întâmple cu el?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!