„PATRIOTUL” DIN POLITICĂ

eminescu 1Am ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” un citat din gazetăria lui Mihai Eminescu. Iata ce scria la 21 aprilie 1881 in „Timpul. Amintesc, miine este 15 ianuarie, data nasterii poetului.

Astept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„Toate numirile în funcţiuni nu se fac după merit, ci după cum ordonă deputaţii, care, la rândul lor, atârnă de comitetele de politicieni de profesie, formate în fiece centru de judeţ. Aceste comitete îşi împart toate în familie. Ele creează, din banii judeţelor, burse pentru copiii „patrioţilor” trimişi în străinătate să numere pietrele de pe bulevarde, ele decid a se face drumuri judeţene pe unde „patrioţii” au câte un petec de moşie, încât toată munca publică, fie sub forma de contribuţie, fie sub cea de prestaţiune, se scurge, direct ori indirect, în buzunarul unui „patriot”. „(TIMPUL – 21 aprilie 1881)

DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Florin Daniel spune:

    „Toate-s vechi și noua-s toate”. Fapte mărețe ale politicienilor și atunci ca și acum.

  • Emilia Amariei spune:

    Eminescu este atât de actual! Faptul că era redactor șef la Timpul, i-a permis să-și spună pe față părerile și să critice mizeriile politice. Într-adevăr, a plătit cu viața pentru curajul său. Un geniu nu putea să plece de pe pământ decât glorios. Nu a plecat fruntea, nu s-a căciulit, nu i-a fost frică de nimeni. Am articole care demască gunoaiele de astăzi, dar au fost calificate nepublicabile de către o nonvaloare care ține strâns de scaunul pe care îl ocupă abuziv.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!