PE CINE VA UCIDE PROSTIA

006Am ales pentru astazi la rubrică „Să stăm de vorbă” un extras din postarea a d-nei Adriana Stoicescu, magistrat, de pagina sa de fb ( comisarul.ro)

Astept ca ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„România este țara oamenilor care consumă, în medie, un tub de pastă de dinți pe an.

Și două săpunuri.
România nu este doar București sau Timișoara.
Este, mai degrabă, țara oamenilor din Cuca Măcăii.
Fără drum asfaltat și fără canalizare și fără dispensar, dar cu o biserica aurită și școală cu toaletă în curte.

018Fără medic și cu o învățătoare care face naveta cu trenul, la clasa a II-a, pentru că Primăria nu are bani să îi deconteze transportul.
Este țara oamenilor care sunt în birt la ora 10 dimineața.
Și care își îmbată copiii ca să stea liniștiți.

Este țara oamenilor care nu au o problemă cu lenea și cu hoția.

De 20 de ani aleg același primar. Băiat bun, de-al lor, isteț, care a reușit în viață fără prea multă școală, că oricum nu ai ce face cu ea.
Băiat ”dăștept”. Dacă e și hoț pe deasupra, admirația concetățenilor este nemăsurată
Le place viața lor. Nu sunt nevoiți să se ridice din pat în fiecare zi, la 6 dimineața. Ajutorul social vine, de bine de rău. Internet au, la fel și telefoane inteligente.
Pentru ei educația e un moft. Și nu au nevoie de ea.

020La fel stau lucrurile și cu legea…”(…)
„Dar….nu am văzut pe nimeni să solicite renunțarea la privilegii. Nu am văzut pe nimeni dintre noi indignat că un magistrat cu salariul de 10.000 lei își decontează cu sârg algocalminul și picăturile de nas.

Doar îi permite legea, nu-i așa? „(…)

Pe noi nu ne va ucide corupția.

Nu va apuca.
Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță.
Iar pe unii îi va ucide prostia”

ILUSTRATIA pictura naiva de Ioan Maric
DESKREPORT

Alătură-te discuției 7 opinii publicate

 • Lucia spune:

  Un text concis,precis și cutremurător. În orașul meu penalii sunt votați cu mare sârg și admirație.

 • Liviu Berculescu spune:

  Ce spune doamna Stoicescu este, poate, dureros, dar cu totul adevărat. Atâta vreme cât ajutorul social nu va fi acordat doar acelora care chiar merită să-l primeasca şi doar pe o periodă limitată, el va fi utilizat de reprezentanții guvernelor în teritoriu ca mită pentru voturi.

 • Lidia Ilie spune:

  Dezumanizare,naturalism,alambicul!Cine indrazneste sa-i spuna unui prost pe nume?

 • Mihaela spune:

  Cred ca aceasta forma de viata nu este romanca . Un roman adevarat nu-si critica tara, chiar asa cum e ea cu bune sau rele.
  Eu sint nascuta in provincie si cu neamuri la tara si in alte orase, am calatorit prin toata tara si-am vazut oameni frumosi si Demni.
  Chiar cu toate greutatile lor, gaseau mijloace sa se ocupe de ei si de ai lor.
  Sa generalizezi asa o parte a societatii, in cuvinte care transpira ura fata de neam si tara, trebuie sa fii ori nesimtit cu leuca ori platit sa injosesti romanii.
  Nu cred ca un roman mindru de acest nume, nu ar spune Romania este cea mai frumoasa Tara!
  Ma simt jignita si fiinta asta care e sub orice critica, are noroc ca nu e in fata mea.
  Sa-mi spuna idioata pamintului, ce a facut strainatatea si toti # si Te-istii pentru partea asta a societatii pe care o critica ?
  Nu neg ca sint situatii disperate, oameni pe care nimeni nu-i ajuta, sate unde primariile nu se ocupa de nimic, dar nu generaliza, nu injosi tara unde „poate „ai vazut lumina zilei.
  Critica si da sfaturi atunci cind faci ceva pentru societate ca din cauza unora ca acest penibil personaj, s-a dus buha in lume ca sintem corupti si tigani.
  De patria mama nu se atinge nimeni, nici macar in vorbe.
  Si nu veniti cu morisca stricata, Psd-Alde in sus sau in jos, ca de 30de ani, au mai fost si altii si ce-au facut?
  Unde erati atunci marea avocata care vorbiti fara sa stiti. Sinteti sigura ca va cunoasteti tara si oamenii ei frumosi si mindri, cei pe care incercati sa-i stirpiti, vinzindu-va pe un pumn de $,ca sa improscati minciuni in spatiul public ?
  Trebuie sa fii prost, total naiv, sa mai crezi ca pe voi va mai crede cineva cu scaun la cap.
  Rominul tace si inghite, dat cind se va ridica ascundeti-va, caci va fi vai de c…. vostru,
  Tradatori de tara si neam!

  • Dana spune:

   Ce a scris doamna sunt realitati nu critici aduse mandrului si demnului popor roman. Consumul de pasta de dinti, de sapun , de apa e foarte redus in Romania. Putem sa ne amagim ca nu e adevarat dar asta e realitatea. Si asta e un consum mediu – asa ca puneti in balanta consumul oamenilor de la oras – unde multi au aflat ca periuta de dinti se schimba la 3 luni nu cand nu mai are peri si o sa aveti o imagine a ceea ce se intampla in mediul rural. Imaginati-va ca jumatate din populatia tarii traieste la tara si peste 60% din populatia tarii nu are apa curenta sau instalatii sanitare in casa. Ca circula cu trenul la clasa a 2-a nu e mare mirare – multe trenuri nici nu mai au clasa 1. De altfel clasa 2-a, clasa 1 , microbuz sau autobuz – nu iti doresti sa folosesti transportul in comun vara – atunci descoperi ca intr-adevar romanii folosesc in medie 2 sapunuri pe an ( deci multi nici macar atat!). Daca tot sunteti asa patrioata – incercati sa educati populatia nu sa o cocolositi in suficienta ei.

  • Maria R. spune:

   Stimată doamnă,și totuși,asta e România așa-zis profundă.Cea descrisă de d-na Stoicescu.
   Frumusețea geografică nu are NIMIC de a face cu halul de degradare morală care permite,ba chiar este în total acord,face miting pentru asta,cu croirea de legi anume făcute să scape de pușcărie hoți.
   Când niște oameni,nu puțini,preferă să-și batjocorească semenii,tot români,care militează în stradă pentru respectarea legii,nu mutilarea ei în folosul unor borfași,se cheamă abdicare de la norme morale.
   „Lasă-i,maică,să fure,dacă NE DĂ și nouă ceva!”-asta e deviza de viață a multor români.
   Asta o să ne azvârle departe de Europa civilizată,dar poate nici nu ne interesează civilizația europeană,nu?

 • Dan spune:

  Ne tot lăudăm cu românii din afara țării, românii inteligenți, nu cei jmecheri, românii care au reușit pentru că au muncit și nu au furat dar nu spunem nimic despre faptul că acești români nu mai au nimic de a face cu România. Au ales să trăiască în străinătate pentru că și-au dat seama că nu au nicio șansă în țara lor, că sunt diferiți de marea majoritate populatiei acestei țări și pentru că nu au vrut sa fie confundați cu aceștia. S-au delimitat pur și simplu ei. Nu doar prostia va distruge Romania ci și morala și lipsa de cultură și lenea.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!