tanase 999Nu au trecut 24 de ore de la trecea moțiunii de cenzură și problemele puterii manufacturată de Opoziție se văd cu ochiul liber. Unul hăis, altul cea! Cam asta ar fi logica situației. E o surpriză, mă așteptam la o anumită convergență între PNL, USD, UDMR, PMP, Pro România, ALDE. Dacă nu acum, atunci cind? Măcar de dragul puterii, dacă nu de altceva. Dar toți actorii dramei sunt cu gîndul exclusiv la alegeri și la nimic altceva.

S-a văzut indată că semnatarii moțiunii nu au un plan pe termen scurt și mediu, nu mai zic de unul pe termen lung. S-au trezit cu guvernarea în brațe și nu știu ce să facă cu ea. Este evident asta. Nu a existat nicio negociere sau aranjament privind perioada de dupa moțiune. Deocamdată totul se limitează la a da declarații de intenții, (bune și astea, duc în Rai) care nu se potrivesc deloc intre ele. Sunt declarații care au scopul de ciștiga un dram imagine. Sunt aruncate la cald și nu prea au ceva în comun cu agenda capului de locuitor.

Consultările de la Cotroceni de ieri nu au evidențiat o soluție comună, dimpotrivă. Au subliniat divergențele. Fiecare vrea să meargă pe drumul lui. Pe toate temele punctele de vedere anunțate sunt divergente – guvern, anticipate, etc. Avem de ce să fim îngrijorați. Lumea spera altceva. Victoria de joi se poate transforma într-un mare eșec. Acum țara trebuie scoasă din haosul si debandada lăsate de PSD. Politicienii trebuie să treacă urgent la instaurarea ordinii., să facă corecțiile necesare, mai ale în economie și justiție. Să lase mai întii demagogia și 20190810_184740fațărnicia.

Pericolul cel mai mare vine din canibalizare. E foarte posibil ca interesele egoiste de partid să se impună. Deținerea puterii poate să ia mințile liderilor. Dupa atitia ani de opozitie mulți sunt hămesiți, cu buzunarele goale. Au stomacul lipit de șira spinării. Incepe bătălia pe posturi. Miroase a singe. De la euforia din ceasurile de după trecerea moțiunii, se poate ajunge în termen scurt la dezbinare, la atacuri reciproce, la scandaluri politice. Ar fi începutul sfîrșitului. PSD-ul ar ridica iute capul din smîrcuri. Sunt destui proști în fosta Opozitie care sunt în stare, din orbire și lăcomie, să ofere puterea pe tavă PSD-ului la alegerile care vin. Unii dintre cei care au votat moțiunea, chiar vor să se producă o criză în speranța că vor avea ciștiguri electorale la alegerile locale și parlamentare. Aviz amatorilor! Următoarele zile sunt decisive.

STELIAN TĂNASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Cristina spune:

    Dacă V.V. tot umbla la pusculita s o golească acum pe ultima suta de metri, ar fi misto sa ne mai lase o amintire și sa dea și o ordonanță, de urgenta din aia ca hoții prin care sa abroge DEX ul, exact asa cum comentau astăzi doi băieți simpatici la o emisiune de la B1Tv. Și gata. Sa ne putem exprima și suburban și fără nici un ban.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!