IMG_1220Am ales pentru azi la rubrica „Sa stam de vorba” un text interesant postat de Alina Hucai pe pagina sa de fb. Chestiunea pusa în discutie e ceva mai larga. Cuprinde milioane de inși necalificați, needucati, porniți în viata sa cistige parale multe fără muncă. Sunt scoși pe banda rulantă de școala românească. „Plante parazite”, cum bine le spune autoarea textului. Băgători de seama, chibiți ai vieții, taximetristi, bagajisti etc. Nu sunt însă numai ei. O parte ajung în Parlament, în Guverne, primari și prefecți. Ei sunt cei mai periculosi pentru că umblă deghizați. Nu arată ca niște paraziti, ci dimpotrivă. Dar în esență sunt tot niște impostori, leneși, puși pe căpătuială. Ei ne guvernează…Cînd urmăresc un talkshow teve cu politicieni în studio, din reflex, mă asigur ca portofelul este la locul lui.Dar cel mai bine schimb pe alt canal.

Aștept ca de obicei comentariile dvs.

„În ultimii 20 de ani, foarte mulți tineri au ales să fie ospătari, chelneri etc. nu din vocație, ci mânați de dorința de a câștiga ușor și mult. Nu i-a interesat prea mult ce presupune ospitalitatea, ci doar industria acesteia lipsită, de cele mai multe ori, de simplele și bunele maniere pe care le aplici în orice context normal. Mulți dintre ei nu știu să zică nici măcar „bună ziua”, nici să servească întâi doamna, apoi domnul, în plus, deseori, sunt așa de acri că îți strică cheful de tot. Astăzi, când multe restaurante sunt închise, ei nu știu să facă mai nimic, cei mai mulți sunt asistați social, dar nici nu sunt interesați de reconversii profesionale. Asta produce societatea în care trăim: un puhoi divers de asistați social, plante parazite care niciodată nu vor dori să muncească cu adevărat.”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

  • Daniela spune:

    Comentariul dumnevoastră de introducere este esența esenței textului supus lecturii noastre, într-atat de radiografie realist este. Iar cuvintele noastre nu ar face, eventual, decât sa vă repete.
    Rămâne tristețea că Iluminismul nu a ajuns niciodată intre aceste granite, că Pasoptismul nu a dat lecții celor ce au urmat, căci doar așa își găsește si explică rostul generația contemporană – fără să fi învățat/imitat/retinut nimic din nimic de valoare: Cultură, Istorie, Independență, Coerență, Logică, Bun simt.

  • Vighenia Ursache spune:

    Parerea mea este ca vom mai plati mult si bine dupa comunisti.Au distrus intelectualitatea si cultura romana, au distrus valorile.Urmasii lor de dupa revolutie au distrus si invatamantul.Cand vedem ce specimene au acces la inalte functii in statul roman realizam cat de jos am ajuns.Deunazi cineva la tv amintea de ministrul „genunche” sau ministrul „pamblica” sau renumitul Andrusca.Partidul care a putut sa promoveze astfel de specimene ar trebui sa plateasca scump.Dar cine sa-l „amendeze” cand mare parte din societate este la acelasi nivel?Intrebarea care se pune este: ne vom reveni vreodata ca popor, ca natie, ca tara? Sau comunismul ne-a distrus iremediabil?

  • Issima spune:

    Ah, o parte ajung în Parlament, ne fac legi! Impostura e un fenomen generalizat și dăunător, maladiv de-a dreptul.

  • Franklin spune:

    Romania sufera din cauza establishmentului politic, militar si juridic, impanzit cu oameni de cea mai proasta calitate, cei mai multi dintre ei descendenti ai establishmentului comunisto-securist intemeiat de sovietici in anii ’50 si continuat si mai abitir de nationalistii lui Ceausescu. Neavand niciun fel de concurenta interna sau externa, la adapostul tratatului de la Varsovia inainte de 89 si al NATO si UE dupa ’91, oligarhia postcomunista nu a avut si nu are alta treba de facut decat sa stoarca bani publici produsi de altii, nefiind deranjata de nimeni. Daca ar fi fost deranjata, poate ca s-ar fi cizelat si ei, in timp.

    Singura noastra sansa este accelerarea integrarii europene si chiar federalizarea UE, nicidecum nationalismul, patriotismul si suveranismul. Ca sa ce, sa ne conduca tot copiii si nepotii ofiterilor de secu si in mai mica masura ai oligarhiei de partid? Nu se vede unde ne-au condus astia?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!