PREZIDENȚIALE 1, 2, 3,

dancila 2VVDăncilă, trecind in turul doi, s-a băgat in gura lupului. Va fi bătută rău in turul doi de Klaus Iohannis. Dupa eșec colegii ei de partid care astăzi o lingușesc o vor sfisia – asta cel mai tirziu la congresul extraordinar din februarie. Nu înțeleg deloc bucuria afișată la apariția teve de ieri, imediat după anunțarea rezultatelor. Era o veselie în acel pîlc de pesediști de credeai că vin de la nuntă. Liderii PSD au lipsit de la intilnirea cu presa. 90% dintre ei nu se mai afisează cu VVDăncilă. La ceasul răfuielilor e bine să nu fi prea apărut în fotografii cu ea. Au fost prezenți în fața camerelor doar fidelii fostului premier. Și ei vor fi sacrificați ca vitele la congres. Vine un tsunami. Toate partidele se vor coaliza în turul doi contra candidatului PSD. Lumii i s-a urit cu PSD și VV Dăncila. E timpul unei schimbări de proportii. In plus, cine nu vrea să se puna bine cu cistigătorul? Iohannis, în cazul de față și aliatii lui – liberalii condusi de Orban. VVDăncila va fi făcuta praf pe 24 noiembrie.

Nu e de mirare că Dan Barna a venit pe locul trei. Speranțele puse in el – că va performa – au fost foarte raspindite. Era dat de multi ca sigur în turul doi și vom avea o finală Barna vs Iohannis. Destui mergeau cu scenarita (profesie foarte populară) chiar mai departe. Scenariul era ca PSD va da voturile lui Barna ca sa il scoată din joc pe Iohannis. Această alianta sui-generis cu PSD celor de la USRplus mi s-a părut contra naturii dar ce nu face omul de dragul puterii? Ei bine, nu s-barnaa adeverit, Barna a venit pe locul trei. Este semnificativ că a venit cu un scor sub partid, ceea ce inseamnă că nu toți useristii l-au votat. O parte din voturile USRplus au mers la Iohannis. De ce s-a intimpla asta? Cred ca pe Barna l-au costat stingaciile si gafele de dupa alegerile europarlamentare. Dar ce l-a costat cel mai mult a fost atitudinea lui față de participarea la guvernare, a ezitat prea mult dacă să dea sa nu sprijin pentru PNL. Pozitiile lui Dan Barna – strict politicianiste – au displacut unui public care a cerut mai mult ca orice un guvern, o conducere. Starea de haos și confuzie este pur si simplu respinsă, detestată de publicul românesc.

Barna trebuie schimbat de la conducerea USR pentru că poartă o pălarie prea mare pentru el. Nu a făcut față și a tras partidul după el în jos. Nu e un lider locomotivă, unul care să aducă voturi. Prestatia lui in aceasta campanie a fost ștearsă, spre deosebire de cea din luna mai. Invățămintele trebuie trase urgent. Urmeaza iohanniscampania pentru alegerile locale. Aici tema centrală va fi conlucrarea, într-o formă sau alta, cu liberalii.
Iohannis a ieșit învingător în primul tur – va iesi și în al doilea. Era limpede mai demult. Cauzele? 1/ PSD nu a fost in stare să îi opuna un candidat puternic. 2/Mașinăria de vot PNL (spre deosebire de 2014) a funcționat la parametri maximi. Ea a adunat voturile peste tot cu succes. S-a mișcat mai repede, mai bine, mai eficace decit imbătrînita și delabrata mașinărie de vot PSD. PSD a trăit în aceste saptamini cu nostalgia perioadei Năstase și mai ales a victoriilor aduse de Dragnea în 2016. Planurile de campanie au fost aceleași, copy-paste 2016. PSD nu a mai elaborat nimic, a venit pe cimpul de lupta cu niște vechituri. A fost previzibl si, natural, a fost batut. Asta l-a costat.

STELIAN TANASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

  • Magda spune:

    Sa speram ca vom scăpa odată pentru totdeauna de roșii. Deși am votat usr la parlamentare Barna nu m-a convins pentru președinte. Cred ca dreapta trebuie sa lase interesele personale deoparte și sa vadă imaginea de ansamblu. Cred ca asta este marea noastră problema. Infatuarea și micile interese personale.

  • sorge spune:

    Inca nu se stie cum au facut-o ;la ora 18, Barna si Dancila erau neck to neck, iar in 3 ore, Dancila a scos din caciula un 6%, care l a ingropat pe Barna. Inseamna UN MILION de oameni. Diaspora in 3 zile a scos 6-700.000 de oameni din 5-6 milioane de romani, aciuiati pe tot globul. In 2016, PSD ul a scos din basca 2 milioane de voturi, pe care Dragnea ni le vintura, ca vointa electoratului. Cifra de 18 milioane de romani nici macar nu este verificata inainte de alegeri. Asta nu mai este nici macar blat.

  • Cristina spune:

    Vb Dancila va fi făcută praf în turul 2 dar unii nu vad decât pădurea. Mizele sunt și altele. Ea bate câmpii ca întotdeauna dar de fapt face reclama unor creaturi care au pus tara jos, se da importanta și ii mai prostește încă pe destui analfabeți și mulți sunt chiar tineri, care simt ca plecarea ei ar putea aduce o ceatza în viitorul lor. În plus indiferent dacă ea câștiga sau nu, câștigă oricum imagine și avantajele care decurg din simpla ei participare la aceasta competiție. Și ea știe f bine lucrul asta. Proasta nu e. E doar vicleana. Restul sunt mahalale.discursuri ieftine și interminabile. S a inventat microfonul. Nu se mai desparte de el. O sa murim sufocați de elucubrațiile ei. Și mai sunt câțiva la fel prin curtea lor. Și bărbați. Hi. Într o eventuala confruntare in turul doi va fi jenant ptr ea. Cel puțin ptr sărăcia vocabularului și stupiizeniile pe care le va debita în lanț. . Unii pur si simplu nu sunt conștienți de idioțenia situației. Ea trebuie ignorata ca să nu ne tampeasca în final pe pe toți. Dragnea a adus o persoana obedienta dar analfabeta și a pus o parlamentar european. Crunta chestie. S a, ridicat o clasa sociala de adevărați gunoieri ai istoriei. Ea la Comisie și țiganii care mâncau lebedele din Elveția în anii 90.. Câți or mai fi ca, ea sa ne ferească Dumnezeu! Dl Barna a pierdut în primul rand în fata colegilor lui și nu de acum. . În față romanilor a pierdut ptr ca oamenii l au simțit ca este un tip versatil, periculos și prematur de arogant. Asa degeaba. Setos de putere. Interesat doar de propria persoana și cu discursuri goale. Cu susținerea alegerilor anticipate a pierdut credibilitate. El va distruge USR ul. A fost cea mai proasta alegere. Bine ca pleacă. If! Ca după cum se vede nu vrea. PSD ul are picioare de lut chiar și acolo unde unii mai trăiesc în casele de lut. El doar s a dat singur în vileag în ultimii trei ani ptr ca nu au avut oameni de calitate, ci a adunat toți mitocanii în parlament. Fără perspective reale, au furat cu tupeu toate fondurile Europene, s au afișat într un lux orbitor și nejustificat și s au pus cu bătuta pe oameni prin tot felul de ordonanțe de a dreptul criminale. Nici măcar nu știu legile. Adică au luat o razna maxim. Când ii vezi și ii auzi îți vine să îl invoci pe Vlad Tepes.. Anii 50.. Asa ca dacă PNL nu reușește ceva sănătos nu mai rămâne nimeni aici în Ro.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!