RĂFUIELI ŞI ÎMBRÎNCELI de TOMA ROMAN Jr.

By 20 aprilie 2012Zona Libera

Atunci când Crin Antonescu a dizolvat nejustificat conducerea filialei Sectorului 2 a PNL și l-a tras pe dreapta pe Dan Cristian Popescu, un băiat tânăr, care chiar voia să se bată cu generalul de carton Neculai Onțanu, am rămas cu un gust acru. El a devenit îngrozitor de amar când am văzut pe cine a propus în noul Birou Politic al sectorului domnul prezident.

A reapărut, scoasă din tomberonul politic al lui Rareș Mănescu doamna viceprimar Nicoleta Cândea-Muntean, care fusese exclusă din organizația teritorială tocmai pentru ”colaboraționism” cu Neculai Onțanu. Ea a stat ascunsă o perioadă la Sectorul 6, iar acum, magicianul Crin a scos-o iar, de urechi, din joben. Asta mă duce cu gândul la faptul că domnul Antonescu a dorit, de fapt, să-i netezească drumul spre încă un mandat de primar de sector candidatului UNPR cu care a făcut cine știe ce înțelegere ocultă.

Pe listă mai apare și o familie, fiindcă mai nou la PNL se poartă clanurile. O doamnă fostă ministru, Mariana Câmpeanu, deputat de Hunedoara, obosise, datorită vârstei, să se tot deplaseze în colegiul unde a fost aleasă cu greu, la niște parțiale (în 2008, în București, pierduse cu brio). A fost însurubată la Sectorul 2. Cum îi trebuia și un însoțitor, a fost numit în noul birou și fiul domniei sale, prințul moștenitor Cătălin Câmpeanu, zis, datorită primelor litere din nume și mai ales abilității politice și Căcălică. După știința mea, domnul Căcălică o ținea gaia-mațu că e tocmai copt pentru o poziție de consilier general la primăria mare, dar Cristi Popescu, fără să țină seama de blazonul progeniturii ministeriale îi spusese că nu poate să îl ungă candidat fără acordul organizației.

Tot între noii șefi se mai regăsește o ”ilegalistă”, doamna Aurora Ranete, care spunea că nu poate să se afișeze la acțiunile partidului fiindcă e funcționar public și o să-i ia pedeleul glanda.

Cu voia dumneavoastră, ultimul de pe listă pe care l-aș pomeni e chiar președintele interimar, medicul ginecolog Adrian Neacșu. Acesta este un ”eminent organizator”, care a reușit o performanță de zile mari. În 2008, când a candidat pentru Camera Deputaților, a ieșit taman pe locul 4 într-un colegiu civilizat, Vatra Luminoasă, unde PNL obținea scoruri onorabile. L-a depășit cu 4 procente inclusiv domnul Tudorache, finul lui Gigi Becali, actualmente parcat în ospiciul dandiaconist.

Când au văzut ce personaje li s-au turnat pe gât, membrii PNL din Sectorul 2 au avut un șoc. Au reacționat ca și cum ar fi fost pișcați de musca țețe care îl vizitează din când în când pe șeful ăl mare, Crin. De lehamite, mulți vor să intre în adormire.

 

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!