RAREȘ BOGDAN CU VĂRUITUL, RALUCA TURCAN CU SPĂLATUL GEAMURILOR

liberali 1 PNLLa sediul din Modrogan al Partidului Național Liberal a fost defilarea costumelor, batistuțelor, a rochiilor și limuzinelor, prilejuită de startul bătăliei pentru șefia partidului.

La echipa care s-a postat în spatele premierului Florin Cîțu la declarații, echipă formată din mai mulți miniștri și șefi de organizații locale, se pare că prima șansă să pună mâna pe partid o are primul ministru. Și este firesc, pentru că domnul Cîțu are decizia în ceea ce privește păstrarea miniștrilor în funcții și cheia de la seiful Țării, iar domnul Orban are doar o mandolină. Or, liberalii au nevoie de funcții și de bani, și nu de balade și cântece de petrecere.

Între imaginea afișată de liderii PNL și cea a sediului partidului este o diferență uriașă, cam ca cea dintre promisiunile făcute de liberali în campania electorală și realizările Guvernului în fruntea căruia se află Florin Cîțu. Luxul afișat de liberalii de frunte s-a suprapus peste imaginea sărăcăcioasă, chiar mizeră a sediului din Modrogan. Costumele, batistuțele, rochiile și limuzinele au defilat prin fața unei clădiri învelită într-o tencuială obosită pe care atârnă tot felul de cabluri, tapetată cu geamuri ponosite și cu gratii care nu au văzut vopseaua de ani de zile, și păzită de uși greoaie pe care un om de serviciu a lipit cu scotch un anunț pe care scrie că în imobil este obligatorie purtarea măștii.

Știind ce urmează să se întâmple, normal ar fi fost ca liberalii, indiferent de tabăra pe care au ales-o, să aibă grijă să dea o altă față sediului central al partidului. Ar fi trebuit să angajeze o echipă de zidari, zugravi și vopsitori care să împrospăteze imaginea imobilului. Sau ar fi putut ca Florin Cîțu, Emil Boc și Rareș Bogdan să dea jos costumele, să îmbrace niște salopete și să pună mâna pe mistrii și pensule. Iar Raluca Turcan și Alina Gorghiu s-ar fi putut apuca să șteargă geamurile. Nu cu ziare cu spirt, ca pe vremuri, pentru că astăzi se găsesc la tot pasul fel de fel de cârpe și de soluții de curățare. Bine, dar oare prețioasele și prețioșii s-ar descurca la munca de jos? Mai degrabă nu.

Moțiunea câștigătoare la Congresul PNL ar trebui să fie cea a echipei care își va lua angajamentul ferm că va renova sediul central al partidului. Astfel, vom avea o cât de mică speranță că PNL va face ceva și pentru Țară, o Țară care seamănă izbitor cu sediul principalului partid de guvernământ și care tot așteaptă să fie reparată, văruită și vopsită.

SORIN AVRAM

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!