RĂSPUNDEREA ZEULUI IOHANNIS

paleologu teodorAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” un text apărut pe pagina de fb a lui Teodor Paleologu care atinge o temă extrem de sensibilă – răspunderea lui Klaus Iohannis pentru situația deplorabilă în care a ajuns lumea românească. Apreciez curajul și atitudinea. E cel mai prost moment pentru autor să îl pună în discuție pe Klaus Iohannis care tocmai este glorificat. Suntem în zilele cînd și-a lansat campania de a stringe – cu PNL – 2 milioane de semnături pentru candidatura la al doilea mandat.

Intrebarea care se pune – Este locatarul de la Cotroceni inocent vizavi de nenorocirile care ne-au lovit in ultimii doi ani și jumătate ? Sunt exclusiv Dragnea&PSD responsabili cu atacurile lor josnice asupra justiției? PSD a împins mafiotizarea vieții politice foarte departe. Romani este mai corupta azi ca oricind. Funcțiile se vind si se cumpără ca pe vremea fanariotilor. PSD a făcut de asemenea tentativa de a slabi legăturile noastre cu Occidentul și de a se apropia de Rusia lui Putin si Turcia lui Erdogan. Acestea nu ar fi fost posibile fără un președinte slab.

Aparițiile sporadice ale lui Iohannis în spațiul public, erorile sale repetate, oare nu i-au incurajat pe lideri PSD să atace statul de drept? Societatea civilă a ocupat strada în citeva rînduri, tocmai pentru că s-a simtit părăsită. Ea nu s-a bazat pe nimeni, nici pe Iohannis – care intr-un tirziu și-a anexat eforturile străzii ca să-și asigure un nou mandat la Cotroceni. Omagiul meu străzii bucureștene căreia îi aparțin.

Putea să fie altfel? Dosarul lui Iohannis este incărcat. 1/ Ce a facut în acesti 5 ani? Ce lasă în urmă? Cit din programul său electoral a fost realizat? 2/ Patronajul îngust asupra PNL și numirea unei conduceri din oameni incapabili – care au avut „meritul” de a se supune comandamentelor prezidentiale. Faptul a dus la eșecul grav al liberalilor la alegerile din 2016 3/ Inventarea „guvernului tehnocrat” Cioloș a permis PSD-ului come-back -ul in alegeri după dezertarea lui Ponta după tragedia de la Club Colectiv. Situația a degenerat incă de de atunci. iohannis romexpo 2

Poza de victimă a PSD pe care și-o ia Iohannis este nejustificată chiar dacă eficace electoral. Dar este o minciună. Klaus Iohannis împarte răspunderea crizei de azi cu Dragnea&PSD. Victoria sa din 2014 trebuia să ducă la o guvernare de dreapta in 2016, firește, dacă ar fi făcut ce trebuia. Prestația mai mult modestă, erorile de apreciere, neimplicarea sa în multe momente care i-ar fi cerut prezența au dus la esecul PNL. Astfel liberalii au intrat in opoziție în loc să formeze guvernul. Dosarul primului mandat al președintelui Klaus Iohnannis este gros. Voi reveni.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„De doi ani jumate tot ieșim la proteste pentru a opri ticăloșiile PSD-ului. Dar cum a ajuns PSD-ul la victoria zdrobitoare din 2016? Cine era președinte de doi ani? Cine a promovat niște nulități în fruntea PNL-ului? Și de ce a eșuat politic minunatul guvern de tehnocrați? (Nu e nici o ironie: guvernul Cioloș chiar a avut membri remarcabili, dar maioneza nu a prins.)”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 8 opinii publicate

 • Bucur Dinu . spune:

  Nu ee nici o surpriza in capul acești domn ce a trăit din ” pleasca in pleasca ” si a ” lustruit ” când pe unul când pe
  altul !

 • Ene spune:

  Din păcate,trebuie să fiți de acord că,altă variantă mai bună nu avem…sunt curios dacă pot fi contrazis !

 • Dutu spune:

  DA! E mai aproape de realitate.

  Ludovic Orban AMINTESTE ELECTORAL urmatoarele cazuri pe motivul ca PNL NU ESTE/ERA LA GUVERNARE:

  – Caracal (proces taraganat)
  – 10 August 2018 (proces taraganat)
  – Colectiv (proces taraganat)

  Ludovic Orban NU-SI AMINTESTE de mareata relizare istorica cand PNL ERA LA GUVERNARE si a inabusit cu tunurile :

  – Rascoala din 1907 (proces? uitat istoric)

  Acum se agata de colacul de salvare gaurit numit Iohannis (care a facut avere din meditatii) iar Iohannis se agata de PNL ca este „partid istoric, cu traditie”.

  Si mai sunt niste paradoxuri: Iliescu, Iohannis, Orban, Taricenu, Dragnea etc. au gandiri de sorginte tehnica formate la tinerete, reflexe care le simti in exprimarea lor. Unde ni-s juristii nascuti (nu facuti) care, principial, n-ar gafa juridic?

 • szabo maria magdalena spune:

  Un presedinte ales cu multe asteptari: -cu fermitate ,cu curaj ,cu putere ,dar a rámas asteptare ,a ramas in mediocritate ,(daca nu si mai putin )in rid cu restul de presedinti incapabil -luind sub ocrotire pdl care pe noapte a devenit pnl .Trist ,foarte trist .

 • iancu jianu spune:

  Nimic nu este imposibil. Suntem cel mai inventiv popor. Fara gluma.
  De exemplu, se gandea cineva din tarile cu democratie deplina ca Romania in numai 30 de ani va gasi antidotul la democratie ?
  Ca va inventa bugetocratia ?
  Ca vom sta si vom privi ca boii cum se infiinteaza sute de institutii de stat complet inutile ?
  Ca vom sta si vom privi ca boii cum dispar resursele naturale, petrolul, gazele, paduri, aur, terenuri, ape, delta, litoral si multe, multe altele ?
  Asa am zis si de Basescu, ca se cearta frumos cu psd-ul , ca poate, poate , si i-am mai dat cinci ani. Complet degeaba. Inghetata pe bat.
  Si asta de acuma, ce sa faca sa nu-i supere , ca abia, abia se tine de scaunul lui.
  Probabil atata se poate, ca nu e Vlad Tepes.

 • Ileana Mihaila spune:

  Realitatea este că în „guvernul lui”, știți care, cel de după Colectiv, numirile s-au făcut pe relații personale, fără vreo legătură cu competența. Exemple clasice, propunerea la Sănătate a junelui cu slip roz și la Justiție a Cristinei Stanică-Guseth. Bine, ei chiar au picat, dar cam cu cât erau mai buni cei care au intrat?! A se rememora schimbările tot la câteva luni. Cine ne asigură că data viitoare nu se va proceda la fel, că un sistem corupt nu va fi înlocuit cu un sistem la fel de corupt? Doar că incompetenții și protejații vor veni din tabăra cealaltă. Cu ce va folosi asta României și românilor?!

 • Vali57 spune:

  I-am urmărit comentariile pe teme politice ale d-ului Teodor Paleologu, în puținele rânduri când a fost vizibil la diferite emisiuni Tv.Se pare că este o persoană de valoare, onorabilă,poate chiar altruistă,cu educație aleasă,ca și tatăl dânsului,dar se pote observa cu ușurință,că are o frustrare ,care pune la îndoială comentariul de pe fb.prin subiectivism și inflexabilitate.Putem derula timpul înapoi și să facem o ridiografie mai exactă ,pe secvențe,mai obiectivă ,cu bune,dar și cu rele…și ce vedem, printre altele, că CCR-politizat a diminuat considerabil din atribuțiile constituționale ale președintelui.Nimic,de exemplu, în comentariul d-nului T.P.despre poitica externă facută de președinte!!! Într-adevăr Iohannis are multe păcate,dar printro politică de multe ori greșită(cu sacrificii mari din partea românilor) a reușit să pună pe butci pentru totdeauna PSD. Apropo ,am folosit cuvântul frustrare(poate fi și o dezamăgire)pentru că T.P. a fost dat afară din PNL(așa spune dânsul întrun interviu)…și poate fi de înțeles.Păcat,mare păcat că T.P.nu-și găsește locul întrun partid de dreapta!!! Oricum, pare ca un cal nărăvaș-altă comparație nu am găsit !

 • AT spune:

  Iresponsabilitatea lui Johannis este totala. El nici nu a existat. A semnat sau nu, a dat niste decoratii (mincinoase acte, ipocrite si ticaloase in scopul lor manipulator), a dat din cap si si-a tradus simultan in minte ce vorbe trebuia sa poarte in lume, lume. In rest Securitatea a lucrat, si lucreaza, de-acum tot mai criminal, pe modelul lui
  ” Basescu Traian”, febletea acestui iubitor de inchizitori -mare liberal- , care poarta fesul umbrei responsabile, profilate pe combinezonul de turist al lui Johannis. Basescu Traian, cel care a tiranizat tara cu Securitatea si cu grupurile alese de interlopi, totul pe bani negri si alegeri falsificate,
  Basescu Traian supranumit Petrov (chiar de el, insusi) poarta si acum responsabilitatea lui Johannis , raspunderea niciodata actualizabila (ca are imunitate oferita de niste procurori si judecatori securisti, cu Nasu-n sufletul lor mort, inclusiv la recentele alegeri europarlamentare. EUROPARLAMENTARE) a ceea ce se intampla in Romania, si in relatiile Romaniei cu ceilalti dusmani imprieteniti ai lui si clicii lui …speciale.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!