RÂSU-PLÂNSU ROMÂNESC

andreescuAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” un extras din textul postat pe pagina sa de facebook de Vasile Nanea.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„La noi râsu-plânsu e pe toate drumurile, îl întâlnești la tot pasul. Ne bucurăm de ceva, râdem de bucurie, dar motivul respectiv ne face în același timp să și plângem, sau măcar să ne întristăm. Exemple sunt cu duiumul.
La noi rîsu-plânsu ni se servește „la pachet”. Așa cum se întâmpla pe vremuri încă neuitate, când mergeai la un magazin să cumperi ceva, te bucurai că l-ai găsit, dar erai obligat pentru acel ceva, dacă voiai să-l obții, să mai dai bani și pe altceva, care nu-ți trebuia.
Văd că Bianca Andreescu, de numai 19 ani, a câștigat US Open-ul! Ce victorie, ce bucurie, ce veselie pe noi!
După ce ne bucurăm, ne trezim brusc din euforie și ne întristăm!
Stai așa! Ea e româncă la origine, dar acum e canadiancă. Ea a luptat și a învins sub culorile steagului cu o frunză de andreescu 1arțar, nu a tricolorului nostru.
Ea putea să aducă acasă, în România, acest trofeu, cum procedează Simona Halep, al cărei fan spune că este, nu să-l ducă în Canada.
De ce s-a întâmplat așa? Din cauza faptului că părinții ei au refuzat să mai trăiască într-o țară în care valorile, de cele mai multe ori, nu sunt respectate și nu au nicio șansă să se realizeze.
Câți au plecat din acest motiv, sau pur și simplu pentru un trai mai bun? Cifra care circulă pentru a nu speria lumea e de 4-5 milioane de români, noi fiind imediat după Siria, dar acolo e război. De fapt, război e și la noi, unul surd, cumplit, fără bombardamente, dar cu „pierderi colaterale” imense…”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

 • Maria Rusu spune:

  Și încă familia ei a încercat o revenire,când avea fetița 6 ani,cică d-na Andreescu voia ca fiica ei să facă școala aici,în România.
  Nu înțelesese încă ce dezastru este această școală,spera să mai fie ca pe vremeea domniei-sale…
  Așa că a vrut să dezvolte o afacere aici,în țărișoară,a încercat asta 4 ani de zile în zadar,în Pitești..
  Ce-i drept,Bianca,fetița,a descoperit tenisul aici,însă nici pe departe nu i se oferea în domeniu ce i-a oferit sistemul canadian.

 • Jean Valjean spune:

  János Weissmüller născut în imperiul Austro-Ungar și devenit celebru în SUA, este românașul nostrul care l-a jucat pe Tarzan. Hermann Oberth, tot de-al nostru. László Bölöni e de-al nostru ca juca la națională și mai dădea și goluri. Dacă de aceștia suntem mândri nevoie mare, de Bianca de ce să nu fim mândri, ca doar are nume cu -escu. Doar patria și patrioții au creat condiții ca părinții ei să emigreze și să se poată dezvolta armonios în Canada. Sau poate cuplul Andreescu a emigrat tocmai scârbiți de această dualitate, de a ne lăuda cu ceva glorios la care nu am contribuit cu nimic și de a detesta/repugna ceva mizerabil, chiar dacă la asta chiar am contribuit cu ceva.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!