felix faure 1Ce este „Repertoarul amorului”- succesul de librarie al acestei veri, ce să fie? Un fals tratat de amor! O carte care adună fișele strînse în timp pentru un roman „Partida de vânătoare”, apărut la editura Vremea în 2018. 69 de fișe telegrafice despre sex, trădare, amor, fidelitate, regrete, împlinire, despărțiri și speranțe deșarte. Ați citit aceste fișe pe blog în ultimii ani. Numărul f mare de cititori mi-a dat ideea de a le stringe într-un volum. Iată, acum sunt puse laolaltă.

Cind scriam „Partida de vânătoare” m-am întrebat adesea – la alții cum a fost? Relația putere – seducție – sex mi s-a părut esențială pentru romanul meu – de unde nevoia de a verifica realitatea acestor povești. Se știe – Amorul este un lucru foarte mare!!! Așa că m-am uitat peste gardul vecinului să văd cum s-au derulat niște amantlîcuri. Și am aflat destule, grație indiscreției și mai ales a arhivelor.

natalia negru 8Personajele reale sunt mai interesante decit cele fictive. Figurile adunate în „Repertoarul amorului” sunt arhicunoscute – Maria Callas, Ava Gardner, Marilyn Monroe, Liz Taylor, etc. Apoi Kafka, Jean Paul Sartre, Boris Pasternak, Arthur Miller, Osip Mandelstam, Esenin, Maiakovski, Louis Aragon,etc. Lideri politici – Adolf Hitler, Benito Mussolini, Vladimir Ilici Lenin, Iosif Stalin, Eva Peron, JF Kennedy. Nu lipsesc din peisaj nici autohtonii, și ei cu „naturelul simțitor”- regina Maria, prințul Ferdinand, Bîzu Cantacuzino, Nae Ionescu, Lica Gheorghiu, Emil Cioran etc. 300 pagini de secrete este ce dezvaluie „Repertoarul amorului”. O excelenta carte de vacanta.

Iata ce scrie IOAN AVRAM – „Sunt fișe scrise tranșant, telegrafic,cu judecăți făcute fără să tremure mâna celui ce le-a scris. Suntscrise (mă repet) in stil telegrafic și într-o pagina- doua aflam tot ce trebuie din povestea celor despre care scrie. Sută la sute aceste fișe sunt despre amor (autorului îi place cuvântul) și se referă fie la cupluri fie la persoane si tribulatiile lor în ale amorului…..Toate personajele sunt reale, persoane publice cum se spune azi, de la Scott Fitzgerald si Zelda, ca că încep abrupt lista, trecând la Doinas si Irinel Liciu, până la Maria Tanase…. si mai departe la Natalia Negru-St.O .Iosif-D.Anghel, la bordelul Casanova de la Crucea de Piatra Bucuresti, la povestea de dragoste dintre Modigliani si Jeanne Hebuterne, la amorurile președintelui Frantei Francois Hollande, sau la amorurile tatălui presedintelui J.F.Kennedy. Sau la povestea de amor care rămâne peste ani, din filmul „Casablanca” cu Humphrey Bogart si 20190601_090543Ingrid Bergman…”

Scrise de un scriitor care are si darul povestirii dar și a sintezei, scrise, repet, aproape telegrafic si retinând esențialul, Stelian Tanase nu se încurcă și spune direct ceea ce trebuie să spuna. O carte care va fi pe placul cititoarelor, o carte care ridica bârfa la un nivel superior si o apropie de istorie…tanase rep 3Istorie minoră, dar istorie!… S-ar putea sa fie cea mai vândută și citită carte a lui Stelian Tănase…

https://youtu.be/VQDUrBQuc_8

*** „Repertoarul amorului” a apărut la editura Hyperliteratura, 2019. Best-seller, 20 000 exemplare vindute. Comandați pe elefant.ro, libris.ro, literatura.net, cartepedia.ro, esteto.ro. In librării, la raft, în lanțul Cărturești, Humanitas, Cartepedia.

*** Azi a aparut volumul doi „Repertoatul amorului”, editura Hyperliteratura. 400 de exemplare – cu autograful autorului- ajung azi la libris.ro.

DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!