ROMÂNIA CREDE ÎN EUROPA

IMG_0670Am ales pentru azi la rubrica „Să stăm de vorbă” postarea sociologului Gelu Duminica apărută pe pagina sa de fb.

Astept cu interes, ca de obicei, comentariile dvs pro si contra.

„Arunc si eu cu piatra:
– Studiul care arată că România a pierdut foarte mult din entuziasmul pro-european are in vedere numai percepțiile cetățenilor din interiorul granițelor. Cele 4 milioane de români din afara granitelor, care se pot mobiliza electoral major, fac imposibil orice RoExit in viitorul destul de îndepărtat.
– România nu are un lider politic carismatic care sa sustina o agenda anti-europeana. Șansele unei formațiuni cu acest discurs sunt foarte mici spre deloc.
IMG_0698- Cauzele acestei situatii tin de lupta politică a unui partid politic cu multinaționale, statul paralel si klingonieni si acuzelor aduse Uniunii ca nu arbitreaza corect „meciul” (si ca au interese sa ne pâinea si apa).
– sunt 27% cei care consideră că „Europa nu ne face nici rau, da nici bine”, ceea ce ne arata ca multi dintre cei ce se declarau înainte pro-europeni au devenit mai neutri. Ei pot reveni foarte usor in acest pool daca vor intelege argumentele ce le vor fi aduse. Numarul euroscepticilor declarati este încă mic.
– Europa este evidentă acolo unde bunăstarea si-a facut loc ca rezultat a atragerii de fonduri si investitii. În restul tarii, Europa este ceva mult prea departe fata de Primar si primărie.

Pot continua însă mesajul e cam acelasi: România e o țară care crede în Europa. Trebuie doar sa explicăm mai bine care sunt beneficiile ei prin atragere de fonduri si întărirea democrației!”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Onea Maria spune:

    Opinia mea e clară! Personal sunt total pro Europa, iar în comuna unde locuiesc sunt multe persoane cu aceeași părere. Românii au luptat mult și își doresc in continuare să rămână pro europeni. Alții sunt neutri dar tot cu orientare spre vest și cei mai puțini sunt anti, însă , cei din urmă nu cred că au înțeles bine despre ce este vorba!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!