tanase 1117Inghesuiala de pe facebook este adesea o adunatură de imbecili, de prostovani calificați, de ignari și șulfe. Adesea imi vine sa renunț. Dar pentru cei care se iau in serios și chiar au ce spune, merită să rămîi stoic pe pagina ta, să accepți să se traga in tine(ni streliaite) din toate direcțiile. Nu renunți, nu inchizi, în ciuda enormului consum de timp, cînd ai putea să te ocupi cu altceva mai plăcut sau mai folositor. De unde aceste gînduri tocmai azi, la o zi dupa instalarea noului guvern.

Revăd atacurile, injurăturile, jignirile – sute, mii – primite in ultimele luni aici. Cîtă fervoare, ce imaginație bolnăvicioasă, cită prostie mai ales! Si cîtă orbire, firește. Asaltul a venit aproape intotdeauna dinspre simpatizantii gastii Dragnea,PSD&VVDăncila. Vina care m-a transformat intr-o țintă era că am scris din timp – ca un naiv ce sunt – despre căderea ireversibilă a PSD si a guvernului său. De altfel se anunța la vedere, nu era un mare secret. Destui m-au taxat drept profet mincinos, mafaldă în mizerie etc. Asta au scris cei mai politicosi și manierati. Restul au trimis injurăturile cele mai populare la români. Dar uite că pronosticurile făcute aici s-au adeverti rînd pe rînd. PSD a pierdut catastrofal alegerile europarlamentare, motiunea de cenzură a trecut, avem de ieri un nou guvern – liberal de data asta. Profetiile d-nei VVDancila&Comp. și ale multor fani fanatici de-ai lor s-au dovedit nule, ca să nu zic caraghioase și alături de realitate.

orban 143Orice analiză, cît de simplă, indica esecul PSD. Adică – PSD si-a trăit traiul și-a mîncat mălaiul! si va părăsi puterea. Iată o face în debandadă în aceste zile si arată că nu stie sa piarda. Nu pleacă de bună voie – că ii place tare mult să stea cu botul în buget – ci izgonit de electorat și de opoziție după o guvernare de kko, timp in care ne-a trecut glonțul pe la ureche. România a fost împinsă vreme de trei ani spre Est, cît mai departe de UE. S-a dorit o combinație cu Putin și Erdogan la București. Cu Dragnea la cîrmă pe post de mare șef, playmaker, eventual dictator. Nu a ieșit așa grație reacției prompte și vehemente a societății civile, reacție care a dat timp Opoziției să se organizeze după infringerea grea suferită la alegerile din 2016. PSD va rămine – după socotelile mele – mulți ani în afara puterii. Măcar un ciclu electoral, dacă nu chiar mai multe. Vreo zece ani in opozitie pentru mafia PSD ar fi foarte folositori pentru țară. Dar ar fi de mirare dacă PSD nu se sparge in 2020/21. Văd trei grupări ieșind de aici – una în jurul lui Firea, alta în jurul lui Ponta, alta in jurul lui Dragnea.

Aș dori să-i văd din nou la rampă pe imbecili. Să trimită în continuare previziunile lor insoțite de injurături, cum ne-au obișnuit. Asteptăm și alte expresii ale educației lor sterile și precare. Au de răspuns la următoarele întrebări. Cum își explică eșecul partidului lor de suflet în acest an? Cum dracu de s-au înșelat atît de tare? Cum au văzut forță acolo unde nu era decît slăbiciune? Cum vazut cinste acolo unde era corupție? Cum au văzut competență acolo unde nu era decit incompetență crasă? Și nu mă refer aici la postaci, la cei plătiți să se entuziasmeze contracost la declarațiile agramate ale numitei VVDăncilă.

Bine că s-a terminat. Intrăm în alt ciclu istoric. Multe depind acum de cîțiva oameni, de luciditatea și realismul lor. Dar și de răbdarea noastră.

STELIAN TANASE

DESKREPORT

Alătură-te discuției 8 opinii publicate

 • Cramar Ruxandra spune:

  Buna dimineata! Nu trebuie sa renuntati la FB oricat de mult vi se pare ca e un timp pierdut.Nu este pierdut,este un timp al meditatiei pe care-l oferiti multora dintre noi. Avem nevoie de acest timp,avem nevoie de gandurile dumneavoastra,de cunostintele pe care ni le oferiti.Este un bine pe care-l faceti societatii asa de incercata si izolata de valoare.Continuati ca noi va stimam si daca sunt putini cei ce scriu acest lucru,NOI VA STIMAM SI AVEM NEVOIE DE PAREREA DUMNEAVOASTRA AVIZATA.

 • Magda spune:

  Ufff… am scăpat. Ieri chiar m-am bucurat pentru ca sincer… mi-a fost teama. De manevre, înțelegeri, eschive… Tot jocul. Cred sincer ca orice va fi, mai rău decât ajunsese România…. nu poate fi. Sa dea domnul sa intram pe calea cea buna.

 • Alin spune:

  Da, s-a terminat. Este timpul. Cred. Deși este greu de înțeles. Deși pare o capitulare, și este una, în fond este o victorie. Puteți face ce doriți, când doriți, și spune ce doriți.
  În fond Dvs ati câștigat lupta de-o viață. Mă bucur de asta, indiferent ce faceți de azi înainte.
  Îmi pare rău că nu am fost mai asimilator, în fond Dvs sunteti o persoană rară. Nu sunt multe , nu știu decât vreo 3. Pentru înțelegerea și stilul Dvs. ca om,
  jos pălăria.
  Dar într-adevăr a venit vremea.

 • Vlaicu Cornel spune:

  Va urmaresc in fiecare zi cu mare atentie. I- mi plac mult articolele dumneavoastra. Sant plecat de 5 ani din tara, urmarindu-va articolele incerc sa- mi fac o idee cat mai clara a ceea ce se intampla cu adevarat in tara. Va multumesc!

 • Elena mai bine spune:

  pentru noi care vă apreciem și care savurăm scrisul dumneavoastră în primul rând ,nu trebuie să renunțați și poate și cei care scriu ce scriu și sunt cretini , proști și așa mai departe, o mică parte mai înțelege ceva din ce scrieți dumneavoastră Deci Nu și așa ați lipsit o perioadă.

 • Marcel spune:

  De cele mai multe ori bucuria unei victorii adoarme simțurile, amețește si deformează realitatea. NU, nu s-a terminat, nici pe departe nu e sfârșitul. Sau, cum spunea un ilustru personaj istoric, nu e nici măcar începutul sfârșitului ci, in cel mai fericit caz, sfârșitul începutului. Si, ca sa mai citez pe cineva, „mai e mult pana departe.”

  In ce privește abandonul, vreau sa spun un singur lucru: nu am scris decât de doua sau de trei ori dar, de când am descoperit blogul (sau pagina fb), am citit, cu mare interes, fiecare articol.

 • vali57 spune:

  Din păcate, marea majoritate a celor care simpatizează cu PSD sunt ,încă destul de mulți.Sunt împărțiți în două grupuri,cei interesați direct de avantaje nemeritate și prostimea neinformată și îndoctrinată.Printre cei cu interese majore, se numără o ceată numeroasă de fripturiști,parveniți și în marea majoritate,dintre aceștia neșcoliți-cocțați peste tot în teritoriu,de la vârful ministerelor,deconcetratelor până hăt,departe,până în cele mai mici unghere ale țării (primari,viceprimari,consilieri locali,directori de școli,secretari și secretăruțe la diferite instituții de stat,etc.).Aceștia sunt cei mai periculoși,din două motive majore:primul este, că sunt greu de depistat și,apoi, de înlăturat din funcțiile babane(din cauza legislației),iar apoi,că-i influențează pe proști și naivi-printro propagandă eficientă și mincinoasă,datorită rudelor și rubedeniilor de care sunt înconjurați,la fel ca o caracatiță cu multe tenacole-genul clanurilor de mafioți.Al doilea grup,prostimea, se cam subțiează și aceștia par a scădea din procentele acestui colos,numit PSD-partid numit, pe bună dreptate,ciuma roșie-un continuator al fostului PCR.Greu,greu,de destrămat și de înlăturat definitiv din politica românească !!! Este un adevărat blestem și o adevărată pacoste cu care ne-am precopsit imediat, după revoluția de acum 30 de ani… și până cine știe când …

Spune-ți opinia, fă-te auzit!