SĂ ÎNCHEIEM ACEST EPISOD

orban ludovicAm ales pentru rubrica „Să stăm de vorbă” un scurt extras din declaratia lui Ludovic Orban din ultima sedinta de Guvern. Un trist capitol de jaf al bunului public se incheie aici.

Astept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„„Am o veste buna sa va dau: dupa o lunga perioada in care Insula Belina si Bratul Pavel au ratacit prin mainile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului si ai lui Dragnea, astazi Insula Belina va reveni in administrarea statului. Astazi se semneaza procesul-verbal de preluare de catre Apele Romane a Insulei Belina si a Bratului Pavel, iar preluarea – de asta a si aparut o intarziere fata de planul pe care l-am avut – se va face fara contractele pe care le incheiase Consiliul judetean, adica beneficiarul il stiti foarte bine: Tel Drum. Practic, preluarea va fi curata.

Sigur, dupa aia, trebuie vazut tot ce s-a construit in mod ilegal in Insula Belina si trebuie dispuse toate masurile necesare. Aici, Ministerul Mediului va trebui sa vina cu o hotarare de Guvern, in care sa reglementam toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina si a Bratului Pavel.

Sa incheiem acest episod trist in care baroni rosii au incercat sa transforme in mosie proprie, practic, proprietati ale statului roman”, a declarat Orban in sedinta de Guvern.

dragnea digi24(…) Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul „Belina”, fiind acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Adrian Ionut Gadea, la data faptelor presedinte al CJ Teleorman; Ionela Stoian (fosta Vasile), director in cadrul MDRAP la data faptelor; Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria; Rodica Gusa, asistent registrator la acelasi birou.

Procurorii sustin ca in anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel, situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, iar dupa doar cateva zile cele doua proprietati, cu suprafata de 278,78 de hectare si, respectiv, 45 de hectare, au fost inchiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptata HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost incalcate o serie de dispozitii legale.

Potrivit anchetatorilor, Insula Belina si Bratul Pavel, fiind situate in albia minora a Dunarii, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii si al Constitutiei, astfel ca nu puteau fi trecute in proprietatea unui Consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege.”

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

 • Hypatia spune:

  Azi (24) mai bine decat maine, maine mai rau ca azi. Nu iesi din cuvantul caprei, nu-I raspunde obraznic…

 • Dutu spune:

  SĂ ÎNCHEIEM ACEST EPISOD vs. SĂ ÎNCHEIE ACEST EPISOD

  “Kaliningrad Oblast” alias balta CJ

  Ingineria de tip “Kaliningrad Oblast” a domeniului public Insula Belina si Bratul Pavel a scos la iveala multe, f. multe ilegalitati pentru care cei gasiti vinovati de justitie platesc sau vor plati. PSD-ul plateste aceasta afacere. Dar mai sunt destule exemple dupa Legea 18/1991 avand justitiabili de marca care au ajuns si pe la Haga.

  Dar raman surprins de adjudecarea cauzei de catre actuala putere prin exprimarea „SĂ ÎNCHEIEM” in locul exprimarii de facto, de jure si de bun simt „SĂ INCHEIE” la care s-ar cuveni si laudarea justitiei.

  D-aia n-are ursul coada si maimuta … pilozitati intr-o anume parte a corpului.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!