SCHECI CU BĂSE

Ieri la Şcoala de vară a PDL, Băsescu a spus că se va retrage din politică după 2014, cînd îi expiră mandatul. Apoi a jucat skeciul lui favorit, faza aia cu cum se lasă rugat de popor. Se rasfaţă încă, se joacă cu sentimentele oamenilor, face pe primadona. S-a adresat sălii retoric – “Gîndiţi-vă, o să am 63 de ani! Cine o sa mai aibă nevoie de mine dupa 2014!“ Cei din sală, toţi portocalii de vîrstă fragedă, au zis “Noooooi! “Jupinul a răspuns printr-un surîs larg. Şi-a amintit de zilele lui de glorie, satisfacut ca un motan după ce a inghiţit şoricelul.

L-am mai văzut nu o data în secvenţe asemănătoare. Dau una. Suntem înainte de ultimele alegeri prezidenţiale. De 3 luni Băse ţinea lumea în şah – candidează – nu candidează. Presa grămadă pe el, liderii PDL la fel. Era o comedie. Se făcea că nu s-a decis, juca rolul luI Hamlet pe zidurile Elsinorului – A fi sau a nu fi…preşedinte. S-a ajuns la finalul perioadei de depunere a candidaturilor, toti cu respiraţia tăiată şi daca e adevărat că Băse nu mai vrea la Cotroceni ! Ce e ne facem fără locomotivă! şi-au zis PDL-iştii. Pe noi cui ne laşi!? l-au întrebat ca la mort. O psihodramă la meserie. Bref, la un miting la Suceava s-a petrecut marea scenă. Un ţăran din mulţime, ”spontan”, l-a rugat să candideze. Băse ascultind glasul poporului oprimat de oligarhi şi moguli s-a decis!!! Bine, a zis, voi candida! Au urmat aclamaţii, urale, plînsete, rîsete, scandări, aplauze. Venise marea veste, se întîmplase o minune, erau salvaţi!

Eh, ce ziceti ? Mare actor. Lipsit de imaginaţie, ca o papuşă stricată întorasă cu cheiţa, întru-un context radical schimbat, cînd popularitatea sa s-a prăbuşit, a ales să joace acelaşi scheci, a fost complet neinspirat. Mai lipsea o lacrimă ca la faza cu “dragă Stolo” cînd lumea întreba : “Băse chiar a plîns !?”…Acum întreb eu, ieri Băse chiar a rîs !?

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • Dase este cel mai destept! Cel mai destept fiindca se crede nu numai zeu ci si cel mai incapator butoi!
  Desigur, decat sa ma insulte cneva ca-s destept mai bine raman prost ca mine!
  in rest:
  ” Dee Dumnezeu Bine tuturora , insa dregatorilor precum ei dau Multimii, Sarmanilor!!!

 • Simona spune:

  A mai spus ceva. Ca romanii s-au maturizat si nu mai cred in personaje providentiale. Dupa parerea mea se inseala, el nu a fost ales ca fiind „providential” ci pentru ca parea a fi cea mai buna alternativa. Intre timp nici nu mai pare.

 • l i v i u spune:

  „Mare actor”. Vă rog să nu aduceți ofensă artei actoricești. Să nu facem confuzie între actor și mincinos sau impostor. Handicapul imaginativ și atrofia cortexului cerebral datorată alcoolismului sunt elementele care-l vor exclude (de fapt e o auto-excludere) pe domnul președinte de pe eșichierul politic în viitorul apropiat.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!