fireaAm ales pentru zi la rubrica „Să stăm de vorba” un fragment din articolul profesorului Alexandru Călinescu referitor la Gabriela Firea și candidatura ei pentru un nou mandat de primar la București. Titlul articolului – „Un personaj detestabil”

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

„Aleasă în 2016 în condiţiile unui absenteism masiv, Firea este unul dintre cele mai toxice, mai lipsite de scrupule şi mai periculoase personaje din viaţa publică românească. Rar asemenea combinaţie între ipocrizie, agresivitate, mahalagism, spoială de cultură, arivism maladiv, capacitate diabolică de a juca teatru şi de a-i minţi pe oameni în faţă. Şi-a început campania de mai multă vreme, o continuă nestingherită, deşi încalcă nişte reguli elementare. A inventat diferite evenimente, pentru a fi văzută la TV şi a arăta cât este de implicată în viaţa oraşului, (…) De multe săptămâni, televiziunile dau în neştire clipul cu clădirile din capitală consolidate şi restaurate – graţie Primăriei Bucureşti – precum şi acela cu podurile care unesc cartierele: e un Bucureşti de carte poştală, aseptic, cu tineri care râd, se ţin de mână, se îmbrăţişează fericiţi. Au intrat cu această ocazie mulţi bani în conturile televiziunilor şi, vai, cu siguranţă foarte mulţi în conturile lui Digi24. (…) Pe scurt, am asistat şi asistăm la un dezmăţ publicitar ce ar putea stârni invidia chiar şi a chinezilor de la Huawei. Să adăugăm şi aplombul cu care face promisiuni imposibil de realizat, cum ar fi calinescu alefectuarea a sute de mii de teste pentru noul coronavirus.

Dacă aceasta este faţa „luminoasă” a Gabrielei Firea, care îi poate induce în eroare pe mulţi, nu mai puţin relevantă este şi cealaltă faţă (şi ea, în mod cert, cu succes la un anumit public), faţa politicianului agresiv, ţâfnos, neezitând să-şi atace violent adversarii şi să le arunce insultele cele mai grave. O vedem nu o dată dezlănţuindu-se pe Facebook, la TV, o vedem şi când conduce şedinţele Consiliului general, (…) Desigur că toate astea n-ar fi fost posibile fără sprijinul neprecupeţit al televiziunilor aservite. După ce a văzut că, totuşi, Nicuşor Dan rămâne – chiar dacă avansul se micşorează – favoritul sondajelor, Firea a scos în luptă artileria grea: înregistrări pirat, acuzaţii aberante, insinuări parşive. Se vede aici şi ticăloşia personajului, şi setea lui bolnăvicioasă de putere. Să fie bucureştenii atât de uşor manipulabili? Să se lase iarăşi înşelaţi de această propagandă ieftină şi de aceste trucuri securistice?

DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Franklin spune:

    Dupa parerea mea, pozitionarea lui Nicusor Dan la coada listei, la „independenti”, atarna mult mai greu in favoarea lui Firea decat campania asta agresiva sustinuta de haita pesedista. Eu nu inteleg de unde vine discriminarea dintre candidatii sustinuti de partide si cei independenti. Functia de primar nu e indeplinita de partide ci de candidatul castigator pe persoana fizica. Din moment ce li s-a permis candidatura, independentilor trebuie sa li se asigure egalitatea de sansa. Nu poti organiza alegeri cu candidati de mana a doua si candidati de primamana. Doar nu e acceleratul de Ciulnita cu clasa I si clasa a II-a.
    Nu stiu care sunt criteriile de acceptare a candidaturilor, (la prezidentiale este aceeasi poveste), poate ca ar trebui sa fie mai drastice sau chiar mult mai drastice, dar repet, odata ce li s-a permis candidatura, ar trebui sa li se ofere sanse egale iar pozitiile sa fie stabilite prin tragere la sorti. Este clar neconstitutional ceea ce se intampla….

Spune-ți opinia, fă-te auzit!