STATUL E O CURVĂ de AURORA MARTIN

By 26 februarie 2012Zona Libera

STATUL E O CURVĂ: îi dai banii înainte şi, când te aştepţi să-ţi presteze serviciile pentru care ai plătit corect, conform târgului, te trezeşti că îţi trânteşte uşa în nas. Afirmaţia nu este a mea, ci a unui bolnav de cancer. Nu este singurul. Este doar unul dintre bolnavii de cancer, care acuză statul de imoralitate, din moment ce i-a plătit taxele şi impozitele impuse, aşteptând să i se garanteze siguranţa stării de sănătate, dar, când a început lupta cu boala, s-a trezit singur şi abandonat.

Este STATUL TRĂDĂTOR cel care, deşi îi datora protecţie, a scos de pe piaţă multe citostatice, a eliminat medicamentele ieftine şi l-a făcut să trăiască neputinţa fizică de a-şi procura medicaţia de bază. Umilit, a înţeles că preţul medicamentelor e mai important decât preţul vieţii lui, pentru simplul motiv că el, biet bolnav, nu mai poate aduce beneficii în buzunarul statului; un stat care îl lucrează pe la spate, care e interesat să facă economii, şi nu are niciun interes ca el să trăiască mai bine. Sau măcar să trăiască!

Şi asta, pentru că este un STAT MAFIOT, ce dezvoltă structuri paralele, folosind structurile statului clientelar. Boala şi spaima de moarte devin afaceri profitabile. Se închid spitale şi se deschid tot mai multe farmacii, unde se vând medicamente negociate la preţuri avantajoase pentru afacerişti. La mijloc, bolnavul de cancer. Viaţa lui e o afacere: afacerea LOR. Disperarea lui de a trăi satisface nevoia LOR de a trăi mai bine.

Trăim într-un STAT CINIC, în care, la nevoia de grijă, sistemul medical răspunde cu dispreţ, batjocură şi umilinţă. În jurul cetăţeanului amărât, doborât de vestea cruntă, nu stau psihologi, care să-i spună cum să lupte cu cancerul, aşa cum se întâmplă în ţările în care 8 din 10 bolnavi îl înving. Un stat agresiv îl face să-şi transforme revolta într-o resemnare mioritică, ce îl plasează automat în rândul celor 8 din 10 care mor. Morfina ajută; devine ultimul prieten adevărat. Dar statul cinic îşi permite, cu indolenţă, să negocieze şi acest drept fundamental al omului de a se stinge în demnitate şi îi taie doza de morfină, lăsându-l pradă chinurilor, torturîndu-l ca în Evul Mediu.

E un STAT DUŞMAN, care îi alungă din cetate pe cei care nu mai pot produce pentru el şi îi face să se simtă inutili şi vinovaţi pentru slăbiciunea de a se fi îmbolnăvit. „Vreau să fiu eutanasiată!” – cere public o pacientă disperată – „am obosit să trăiesc şi să mă lupt cu sistemul!” În războiul psihologic dintre bolnavul de cancer şi statul duşman, statul a mai făcut o victimă. Victorie!

Ne stăpâneşte un STAT CRIMINAL, care acceptă amatorismul şi afacerismul în structurile de conducere ale sistemului de sănătate, permiţănd promovările pe criterii politice şi menţinîndu-i în funcţii de decizie pe cei care apără diverse interese financiare. Ei au drept de viaţă şi de moarte asupra noastră. A tuturor, căci numai când suntem tineri şi sănătoşi ni se pare că bătrâneţea, boala şi moartea sunt pentru alţii.

Cancerul nu e numai pentru alţii! Şi bolnavul de cancer, cândva şi el tânăr şi sănătos, o ştie prea bine! De aceea, epuizat în lupta cu birocraţia şi cu MegaStatul român, nu mai găseşte putere să lupte şi cu boala şi se înregimentează resemnat pe lista celor 465.000 de decese anuale, cu strângerea de inimă că pe noi, ceilalţi, ne-a lăsat în urmă în grija unui STAT BOLNAV.

 

 

 

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • O prostituata este onesta si isi achita obligatiile, prestand serviciile pentru care a fost platita! Statul este doar o curva nenorocita care excrocheaza, lasand platitorii si fara bani si fara servicii.

  • Aurora Martin, sunt de accord ca statul poate fi TRADATOR, MAFIOT, CINIC, DUSMAN, CRIMINAL, BOLNAV. Dar cum sa fie statul o CURVA? A ta sau a unui bolnav de cancer, afirmatia e complet aiurea… Statul e poporul, cetatenii sai pe care ii reprezinta; sau ar trebui sa-i reprezinte. E drept ca statul percepe taxe, pe care cetatenii sai, ca vor sau nu, trebuie sa le plateasca. Dar la aceasta am convenit cu totii, conform contractului social, contract care nu are nimic imoral in sine, ba din contra, asa cum bine stim – nu-i asa? – de la Jean-Jacques Rousseau incoace. Iar in schimbul taxelor, si eventual al respectului, statul trebuie sa ofere cetatenilor sai protectie, sanse (mai mult sau mai putin egale) la educatie, formare profesionala si munca, asistenta medicala etc. Acum te intreb: care din aceste obligatii ale statului, chiar si in cazul cand el esueaza lamentabil, ca in cazul statului roman, te trimite cu gandul la prestatia unei curve? Pai ce este curva? Curva desemneaza femeia care presteaza “cea mai veche meserie din lume”. Morala sau nu, dar de regula cinstita in vinovatia ei, mai intotdeauna curva-si desface picioarele in fata barbatilor care-o platesc in acest scop, ca acestia sa se bucure de nurii ei. Cand ia plata dinainte si nu presteaza, curva devine o escroaca, bandita sau o hoata, sau daca vrei, o curva hoata. Suntem de acord pana aici, nu-i asa? Atunci sa vedem… who is who?

    La fel ca in cazul multor intelegeri dintre oameni, bazate pe promisiuni fierbinti, urmate dupa un timp insa de minciuni si tradare, si contractele au detractorii lor. Contractul social este incalcat deopotriva de stat si de cetatenii sai. De regula, cei care nu platesc taxele la stat, gasind lesne mecanisme legale pentru aceasta, sunt oamenii “bogati”, “VIP-urile”, ce detin bani si putere. Ei sunt educati, antrenati si dibaci logistic in a manipula legile in scopuri personale. “Simplul cetatean”, cam peste tot in lume, plateste la stat si pentru “elita”. Cand sunt depistati, evazionistii sunt numiti escroci, dar cu avocati “buni”, adesea ei scapa de consecintele legii si eventualele pedepse. Statul, la randul sau, fiind creatia celor ce detin puterea, depinde moral de “calitatea umana” a celor ce detin puterea, si in consecinta poate fi un stat TRADATOR, MAFIOT, CINIC, DUSMAN, CRIMINAL, BOLNAV, asa cum zici. Iar daca vrei totusi ca vorbind despre Statul Roman sa folosesti cu tot dinadinsul cuvantul CURVA, ai putea spune, de data aceasta corect, ca STATUL ROMAN ESTE PROXENETUL, IAR CURVELE SUNT NEFERICITELE ROMANCE PE CARE STATUL ROMAN LE PRODUCE CONSTANT IN ULTIMELE GENERATII, PENTRU PIATA INTERNA SAU PENTRU EXPORT, DISPUSE PREA USOR SA-SI CALCE PE SUFLET, SA SI-L PUNA LA COLT, PENTRU BANI, FOLOASE MATERIALE, UNEORI SI CARIERA. PENTRU ACEASTA, MULTE DIN ELE ISI TRADEAZA CU CINISM BARBATII PE CARE-I IUBEAU (DE, ASA SPUN ELE!) SI DE CARE ERAU IUBITE, PROVOCAND MARI SUFERINTE, ACCEPTAND IN SCHIMB, DUPA FRUGALE PROCESE DE CONSTIINTA, SA DEVINA TROFEE SI OBIECTE SEXUALE PENTRU CEI BOGATI, JUSTIFICANDU-SI APOI GESTUL, SPUNAND CA “SACRIFICIUL” VIETII LOR PERSONALE A FOST NECESAR, CA AU TREBUIT SA ALEAGA CE-I MAI BINE PENTRU ELE, MARTURISIND ADESEA, CU “ONESTITATE”, CA ISPITA UNEI VIETI SOCIALE LUXOASE ERA PREA MARE CA SA-I REZISTE… Aceasta a fost, este si va fi CURVA in orice cultura. Iar statul de provenienta a ei, ca de stat era vorba, ar putea fi numit STAT PROXENET…

    Cat despre cancer si citostatice, e o alta poveste foarte trista, dar nu asa cum e prezentata in articol. Adevarata tragedie in cazul cancerului, peste tot in lume, nu doar in Romania, nu consta in lipsa citostaticelor de pe piata, ci in mentinerea lor ca unic remediu legal in cazul cancerului, in contextul in care se stie cat sunt de ineficiente, asa cum arata statisticile, chiar si cele “ajustate” de autoritatile medicale. Acestea, pentru a justifica folosirea citostaticelor din pdv clinic, “umfla” datele, numarand printre supravietuitori si pe cei ce supravietuiesc terapiei cu citostatice si numai cateva zile. Chiar si asa, rata de supravietuire nu se ridica cu mult peste 50%, dar face totusi citostaticele legale si acceptate de catre populatie. Totodata, din aceleasi interese financiare criminale, autoritatile medicale, obediente fata de marii giganti farmaceutici, saboteaza premeditat remedii foarte eficiente impotriva cancerului… Si aici putem vorbi de o vanzare de suflet Mamonei…
    Comentariu (*)

Spune-ți opinia, fă-te auzit!