STRĂLUCIRE ÎN MIZERIE

carp

Am ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” postarea lui Radu Carp apărută pe pagina sa de facebook. O privire scrutătoare asupra tot ce s-a întîmplat aseară la Ateneul român.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra

„Organizarea momentului de la Ateneu din perspectiva protocolului a fost jenantă.
Oaspeții ar fi trebuit să aibă la dispoziție broșuri de informare în limba engleză, franceză, etc. despre Ateneu, despre cultura română, despre George Enescu.
Ar fi trebuit să existe traducere simultană.
A așeza un pupitru pentru vorbitori cu sigla „Guvernul României” este un gest penibil, o încercare de a acapara un eveniment care este al țării și nu al unui guvern sau al unei alte instituții.
Au fost mai multe invitații decât locuri în sală.
Vorbitorii români au spus banalități (bine că nu a existat traducere…) fără nicio referință la Europa, la cultura europeană, la valorile europene.
Discursul doamnei Dancila a fost un editorial neinspirat din 2004 al lui Adrian Severin.
Să îi spună cineva doamnei prim – ministru că acquis comunitar nu mai avem de când a intrat in vigoare Tratatul de la Lisabona, de mai bine de 10 ani.
Ideea că în Constituția României se vorbește despre președinția Consiliului UE este amuzantă.
Comunicare, protocol nu mai există la Palatul Victoria.
Așa cum a arătat evenimentul din această seară așa va arăta și RO PRES UE 2019: strălucire în mizerie, haos organizațional și lipsă de idei. Însă, în primul rând, intotdeauna mai mulți invitați în picioare decât pe scaune. Imaginea perfectă a momentului.”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

 • Moldovan spune:

  Carcotasi vor fi intotdeauna , mai ales la romani. Mie unuia mi s-a parut ca a fost o organizare buna, totul s-a desfasurat fara un protocol strict, asa ca intre prieteni sau colegi de Europa. M-am simtit mandru ca sunt roman si pot sta in fata Europei asa cum sunt. Ar trebui sa facem mai mult pentru Romania si sa carcotim mai putin sau deloc.

 • Gheorghe Silvestrovici spune:

  Ne vom face de râs în fiecare săptămănă și de căte ori vom avea prilejul de acum încolo, timp de șase luni, cât vom fi la Președinția Europei, așa cum ne-am făcut de ras și la Ateneu în 10 ianuarie 2019. Am sesizat și eu lipsa traducerii simultane pentru invitații străini. Sigla cu guvernul pusa hodoronc-tronc pe scenă, invitații în picioare, lipsa unui pliant despre Ateneu, discursul lui madam Dăncilă copy paste după un editorial naționalist vechi din 2004 al infractorului prorus Adrian Severin, discursul în engleză al lui Tăriceanu, mitocănia lui DRAGNEA, când ai oaspeți, nu pleci de acasă.
  M-aș fi simțit ca acasă împreună cu protestatarii din Piață, purtând drapelul țării înscris cu virtuțile: altruism, cumpătare, onestitate, respect, devotament, responsabilitate.
  Virtuti morale pe care parlamentarii si guvernantii nu le au și pe care de vreo 50 de ani mă străduiesc să le am în suflet și în relațiile cu cei din jurul meu. De asemenea, cum se straduiesc și cei din gruparea civică #REZIST GALAȚI și cum se straduieste și fiecare om cu bun simț din țara romănească. Sau ar trebui sa se straduiasca.
  Nu sunt nici Albă ca Zăpada, nici Făt Frumos, nici Zmeul Zmeilor, dar MĂ STRĂDUIESC să fac bine celor din jur, după puterile mele și în primul rând să-i RESPECT.
  Să știți că, am avut o strangere de inima si am ținut cumva pumnii pentru doamna Dăncilă, să nu care cumva faca o gafa, să greșească ceva în timpul rostirii discursului.
  Nu am stiut că discursul este copiat, nici că alături de ea în lojă avea loc și fiul, Dăncilă junior.
  Cum se putea altfel? GUVERNANTII ROMANI S-AU ACOPERIT DE RUȘINE !

  Iuliu Maniu, unul din parintii fondatori ai statului roman modern afirma in anul 1918 : „Europa de mâine vua fi aceea a uniunilor, confederaţiilor, federaţiilor. Acest moment inexorabil nu trebuie să găsească poporul nostru nepregătit. Conducătorii politici trebuie să cultive calităţile profesionale şi morale ale românilor, astfel ca ei să nu devină în noul context de liberă circulaţie a valorilor un fel de neo-iobagi în raport cu alte popoare. Deci, pregătire de specialitate, pregătire politică şi morală pentru a face faţă concurenţei inevitabile!”

Spune-ți opinia, fă-te auzit!