SUCCESUL DINASTIEI

By 12 septembrie 2018Litere & Comp.

dinastia copertaVolumul documentar-istoric DINASTIA (editura RAO ) de Stelian Tanase si Elena Vijulie s-a bucurat de un succes deosebit in librarii, ca si de atentia presei. Au aparut cronici elogioase, interviuri etc. S-au facut numeroase emisiuni de televiziune la Bucuresti si in provincie. Pe facebook, de asemenea, cartea s-a facut remarcata. In primavara 2018 un lung turneu prin tara a prezentat-o cititorilor. Nu este intimplator ca DINASTIA s-a vindut in zeci de mii de exemplare. Este una dintre el mai vindute carti ale anului. Ea prefateaza cu brio volumul aflat sub tipar „Convorbiri cu regele Mihai” (titlu provizoriu) care urmeaza sa apara toamna aceasta la editura Corint.

* In zilele de 4 si 5 octombrie (joi si vineri) voi fi la Gura Humorului si Suceava pentru a tine conferinta „Marea Unire si monarhia”. Cu acest prilej va exista un stand de carti unde se va gasi si „Dinastia”.

SPICUIRI

„Spre disperarea istoricilor de profesie, pe care (din păcate!) nu îi citește aproape nimeni, Dinastia, cartea publicată de editura Rao și scrisă de Stelian Tănase și Elena Vijulie, este un colosal succes de librărie. De ce are mai mult succes în domeniul istoriei naționale un scriitor talentat (realizator TV, profesor de political science) decât istoricii de profesie? Și de ce au succes doar anumite cărți într-o țară în care cea mai competitivă întrecere între generații se numește ”cine citește mai puțin” DAN PAVEL ( TIMPUL )

lansare DINASTIA 2„E o carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui om educat din această ţară tocmai pentru că nu e polemică şi nici persuasivă în sens politic. În ce mă priveşte, ca istoric, nu am aflat de aici lucruri necunoscute sau inedite, dar am apreciat-o pentru forţa stilistică impresionantă cu care rezumă şi prezintă istoria românească de la detronarea lui Cuza la detronarea regelui Mihai I, prin intermediul figurilor exemplare sau controversate ale regilor noştri din modernitate. Salut focalizarea corectă pe formidabilul rol jucat de Regina Maria în istoria noastră. E o lectură obligatorie, din punctul meu de vedere, pentru liceenii care învaţă istoria României, cu atât mai mult cu cât se citeşte pe nerăsuflate (da, cum spuneam, pentru cei care nu ştiu citi, există filmul!) FLORIN CINTIC ( ZIARUL DE IASI )

IMG_6222Noua apariție editorială, ( a lui Stelian Tanase n. red ) Dinastia (Editura RAO, 2017), scrisă la patru mîini cu jurnalista și realizatoarea TV Elena Vijulie, este cea mai consistentă și coerentă poveste/istorie a familiei regale. Alcătuită metodic, fără digresiuni eseistice sau de altă natură, parcursul celor patru Hohenzollerni prin România ni se pare exemplar. Ăștia au fost Regii și Reginele noastre, astea au fost sucirile istoriei. Că sîntem azi monarhiști sau republicani, ce a fost nu poate fi ignorat. (…). O carte excelentă, bogat ilustrată cu fotografii puțin circulate, care dovedește interesul pentru istorie, politică și documente de arhivă al unui romancier.” CRISTINA MANOLE (OBSERVATOR CULTURAL)

Gasiti volumul DINASTIA on-line pe raobooks.com librariarao@rao.ro sau eMAG.ro elefant.ro diverta.ro librarieonline.ro. librarie.net. De asemenea in lanturile de librarii Humanitas, in cele ale Centrului de librarii Bucuresti, Infomedia, Librex, Alexandria, Diverta, si in benzinariile OMV.

DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

Spune-ți opinia, fă-te auzit!