SUTE DE RACKETI PRIN DEALURILE MOLDOVEI…

…să fim limpezi, e vorba despre nişte cadavre îngropate în peisajul dulce al patriei noastre dragi. Ucişi de Vantu personal sau pentru care a dat ordin să fie împuşcaţi, bătuţi cu parul, călcaţi cu maşina. Modus operandi a rămas în ceaţă. Acum organele abilitate, trebuie să deschida un dosar. E vorba de un autodenunţ. Ancheta trebuie să stabilească precis cîte schelete mai ascunde in dulap Vantu. Dar şi alţi oameni cu bani. Sunt destui conectaţi cu lumea interlopă. Cu Bercea Mondialul, de exemplu. Aflu povestea întîlnirii la nivel înalt (într-o benzinărie pe şoseaua Bucuresti- Ploiesti, loc strategic, la egalitatea distanţei între reşedintele celor doi) dintr-o înregistrare făcută cu mijloace T.O. E ca într-un film de serie.B, alb-negru, în care ambii au preferat griul.

Suntem la ora dezvăluirilor senzaţionale! Vantu i-a zis lui Ghiţă că ar şti şi Măgureanu. Acesta, într-o declaraţie luată prin telefon, a zis că e comedie, derizoriu. Nu e adevărat, pe scurt. Fantasmagorie, paranoie, basme, ce avem aici ? Bun, înţeleg din aceeaşi transcriere că avem de a face cu “un golan bătrîn şi unul tînăr…” şi la o adică, unul din cei doi ar putea să dispară “ daca ne încurci…” Scenarist brava, replică de Oscar! Adică, ajungi cu cadavrul îngropat, nu la Bellu, ci într-un deal din Moldova (de ce nu în Valahia?!), ca şi respectivii racheţi, apropo. E tare, bre! Vorba amicului meu, Mircea! O anchetă pornită de la această declaraţie, ar semăna leit, cu “Generalul armatei moarte”, extraordinarul roman al lui Ismail Kadare, unde un general italian se întoarce în Albania să-şi găsească armata decimată pe cîmpurile de bătălie, în timpul războiului.

O grămadă de naivi se reped spre asemenea parascovenii, lăudăroşenii, şi baliverne suprarealiste.. De fapt sunt nişte bravade de baieti de cartier. Nu e nevoie de gazetărie, de analiză, de verificarea faptelor! La treaba asta ar fi bun dr.Florin Tudose. Perfect, tot e Săptămîna Mare, si ne stă mai bine ca oricînd vodevilul, şi nu denia. Protagoniştii acestui jalnic episod din istoria presei post-1989 ar putea eventual să îşi vadă de familii, de cozonaci, de ouă roşii. Să mai treacă pe la sfînta biserica. Ar fi mult mai folositor, decît să dea fiori “capului de locuitor ”cu acest thriller de doi bani. Să fiu sincer, nu mi-am putut abţine rîsul, deşi moderatorii&invitaţii, prompteriştii, reporterii trimişi la faţa locului, luaseră toţi mutre grave. Hai, bre, chiar aşa!? Sigur, una e să mori de glonţ, alta de rîs, şi cu totul altceva să mori de plictiseală!

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Daniel spune:

    Afirmaţiile lui Vântu sunt penibile însă la fel de penibili sunt cei care consideră că ceea ce spune este adevărat. De la înălţimea cuvintelor pare un mafiot de talie mondială, un Scarface, un padrino, sau un lider al reţelelor de tip mafiot. Jenant. Suntem în ţara lipsei de măsură. Discuţia dintre cei doi pare o reluare cu întârziere a unor dialoguri din tinereţile noastre când copii fiind ne supralicitam ambientul. Stau şi mă gândesc dacă astfel de afirmaţii ar fi luate cu adevărat în considerare, câţi compatrioţi de-ai noştri ar trebui să ajungă în închisoare?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!