Tangoul pare cu totul străin de temperamentul englezilor. Într-un magazin, am vrut să cumpăr înregistrări cu tangouri din insulă, anii 30/40. Vînzătoarea mi-a spus, surprinsă, că nu are, nici nu auzit că ar exista. Fireşte, dacă întrebam de Beatles ar fi fost fericită să-mi ofere colecţii întregi. Aici se crede că totul a început cu “Love me do”, Lenon&McCarney/Beatles. Şi totuşi, azi, aproape fiecare cartier are o şcoală de tango. Se organizează frecvent populare spectacole de tango şi există saloane de dans pline mai ales în weekend. Sîmbăta de după plecarea mea, (din păcate) urma să vină de la Buenos Aires, “Tango Fire. Flames of desire”. Biletelele erau deja sold out, epuizate. O ştire pentru lumea tangoiştilor. Între 18-22 Mai are loc “The Festival of Tango Arts and Passion”. Dacă aveţi drum prin Londra, încercati. Mai e puţin!

Mai jos aveti un bonus cu bune adrese…

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

  • carmen p spune:

    Am vazut spectacolul Tango Fire de anul acesta, dupa cum l-am vazut si pe cel de acum doi ani. Mi-a placut mai mult cel de acum, in primul rand pentru ca intre timp am invatat mai mult tango si am stiut mai bine ce sa vad, la ce sa ma uit, am inteles mai mult in ce consta excelenta. Dar cred ca si pentru „profanii” care nu au asumat masochismul invatarii acestui dans groaznic de greu a fost ceva deosebit, judecand dupa reactia salii arhipline. Au acum un cataret tanar-tanar, pe care am avut ocazia sa-l cunosc pentru ca a venit la milonga „noasra” (Milonga Poema, orgnizata joia la Londra de scoala mea de tango) si chiarr am dansat cu el – slab, ca nu prea stie stie sa danseze, nu degeaba il ironizeaza ceilalti dansatori in scena de deschidere ca nus e pricepe…. O figura sfaramatoare de inimi tinere si blonde (a safarmat una la noi la milonga), un fel de „Gica, fante de Obor”, cu o voce surprinzator de grava fata de varsta si gabaritul lui, catifelata fara sa fie dulceaga. Atata doar – nu m-am rabdat sa nu-i spun – ca „se cam vedea in interpretarea lui ca nu a suferit destul”…. Dansatorii – 5 cupluri – exceptonali, o energie moisitoare, costumele splendide, muzica interpretata de Quatrotango electrizanta.

    Cat despre festivalul Tango Rojo multumesc pentru mentionarea lui! Este, intr-adevar, „produsul” de exceptie unei impatimite de tango care nu se uita la efectele comerciale si pare sa-l fi inventat doar pentru a-si oferi placerea de a reuni artisti de toate felurile – dansatori-instructori, pictori, designeri, realizatori de film, muzicologi si, bineinteles, amatorii de dans – legati intre ei prin pasiunea pentru tango. Enorm, ca diversitate, fata de oferta „normala” a festicavalurilor, cladite adesea doar in jurul dansatorilor de marca si a workshopurilor si show-urilor pe care le sustin, plus milonga ceva vanzare de pantofi si eventual tinute vestimentare. Macar, la noi milonga are in fiecare seara alta tema si tot efectul este sa icnerci sa o ilustrezi vestimentar, de loc usor, ca, uite, anul acesta a inventat o „milonga celesta” iar eu nu port alastru!!!! La aceasta a treia editie, mie mi-e aproape frica sa nu fie prea aglomerat pentru dimensiunea locatiei unde se organizaeaza. Dar macar sa fie asa,lasa sa aratam ca am facut cursuri speciale de „dancing in a crowded milonga”, cum ni se tot spune ca sunt mai toate in Buenos Aires, si la anul sa caute ceva mai mare, ca, pe cuvantul meu, merita! (programul complet poate fi vazut la http://www.tangorojo.com)

  • @Carmen
    Gind la gind. O veste. Pe 16 mai a.c. ora 18,00, la Teatru Odeon, din Calea Victoriei, lansez noul meu roman .” Moartea unui dansator de tango”. Omagiul meu adus salonistilor (parintii mei s-au cunoscut intr-un salon de dans) d e altadata..(anii 40 ) Am invitat cea mai buna scoala de tango din Bucuresti, pe linga amici, criitici literari, gazetari…

Spune-ți opinia, fă-te auzit!