TĂRICEANU ATACAT DE BLOGGERI

By 18 iulie 2011Lifestyle

La nou-deschisa Cafenea Liberală, de pe strada Doamnei, vizavi de Banca Naţională, bloggeri din Bucureşti şi de aiurea s-au adunat ieri după amiază să-i pună întrebări lui Călin Popescu Tăriceanu. Întrebările au fost variate, unele dificile, şi … foarte multe. Fostul premier a trebuit să vorbească aproape trei ore ca să mulţumească pe toată lumea. La un moment dat a cerut chiar voie audienţei să se aşeze pe scaun. Era şi foarte cald, iar doamnele începuseră să-şi agite evantaiele. Am aflat printre altele că în opinia lui Tăriceanu cel mai potrivit sistem politic “pentru România ar fi monarhia constituţională”. Mi-am spus: iată o declaraţie tranşantă a unui politician din prima linie. Dar…”nu sunt un naiv”, a adăugat, „ştiu prea bine că în condiţiile actuale, un asemenea deziderat este nerealist”. „Cel mai bun lucru pe care l-am putea totuşi obţine este o republică parlamentară, una în care preşedintele să nu fie unul jucător, ci o sursă de echilibru”, A făcut o precizare „Vă rog însă, când vorbiţi despre rolul restrâns pe care îl joacă preşedintele într-o republică parlamentară, nu mai spuneţi că are un rol simbolic. Oamenii îşi imaginează că un simbol este cineva sau ceva pe care îl plimbi pe stradă şi îl arăţi lumii ca pe urs.“. Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că PDL ar avea de pierdut dacă tipul d e vot majoritar uninominal dorit de Băsescu se va impune pentru parlamentarele din 2012. PDL ar obţine cel mult o treime din numărul actual de parlamentari. Numeric, asta înseamnă , punând la socoteală şi reducerea numărului de parlamentari până la 300, că din cei 170 de parlamentari PDL actuali, pentru 2012 vor rămâne doar 60. Să vezi ceartă ! “

FOTO Calin Popescu Tăriceanu, luni,18 iulie, la Cafeneaua Liberală din strada Doamnei

Alătură-te discuției 10 opinii publicate

 • Bogdan Duca spune:

  Eh! Chiar nu l-am atacat :). Mai ales ca ne e foarte drag. noua, bloggerilor liberali.

  De altfel si domnul prim-ministru a spus de mai multe ori ca se simte „intre noi”, deci intr-un mediu ferit de ….atacuri si „soparle” (desi nu pot garanta ca nu au fost si soparle pe acolo- s-au inmultit in ultima vreme :p).

 • Florin Iaru spune:

  Uită-te în titlu. Nu înţeleg nimic, iar Bloggeri se scrie cu un singur I. De-ale calculatorului! :)

 • @Florin Iaru. Data trecuta cind am postat ceva despre blogger (am scris bloger). Cineva mi-a atras atentia ca blog face blogger cu doi de g si ca fonetic zicem blogăr nu bloger. Ar trebui sa ne decidem care este forma corecta. Am verificat si am vazut ca ambele forme sunt folosite. Tu zici ca trebuie scris blog bloger?

 • atacat… cu ce?
  cu aplauze?

 • J o h n s o n spune:

  Pana nu ne atacam fosti sau actuali oponenti din USL nu putem exista ca om politic de varf chiar si in selecta adunare de la Cafeneaua Liberala…vechea meteahna a politicianului roman de a-si regla conturile in orice imprejurare chiar daca nu face astfel niciun bine partidului.

 • Dom’le, am gasit numele Stelian Tanase pe facebook la rubrica „Liga anti-Basescu”. Sa-ncerce ursu sa-si schimbe pielea acum ca se apropie dezghetu’? Un penibil portocaliu in plus.

 • Dle, am lasat acest mesaj sa treaca ptr a avea un exemplu tipic de diversiune. Din pacate ptr dvs, slab exemplu. Stirneste si risul curcilor. De mai bine de 5 ani sunt un critic al lui Basescu. Am scris sute de articole critice la adresa lui Basescu. In aparitiile tv la fel(vezi Tanase&Dinescu in fiecare vineri la 22,00 din 2005 pina azi). Ramine o intrebare: proveniti din servicii sau dintr/un grup de voluntari aciuiti pe la Cotroceni? Altfel mi-e greu sa cred ca vreti sa faceti parada de prostie. Apropo, aveti un nume? Si ce grad, daca nu sunt indiscret ?

 • maximus spune:

  Altu care-i da zor cu monarhia.Ati citit prea multe povesti cu printi si printese si ati ramas cu mintea in lumea lor (ma refer la adeptii monarhiei)

 • @maximus Va referiti la Marea Britanie ? la Spania care a revenit dupa 40 de ani la monarhie, ? la Suedia? etc O duc foarte rau, iar noi cf invataturii lui Basescu, traim bine! * Indiferent de optiuni, lumea romaneasca ar trebui sa discute deschis acest subiect, Dupa 20 de ani de republica postcomunista si alti 41 de republica comunista, impusa de URSS, vedem dezavantajele. Mai intii sa discutam, sa schimbam argumente pro si contra. Eu sunt un admirator al regelui Mihai, un „mihaist”cum se spune. S.T.

 • maximus spune:

  Nu am zis ca traim bine, dar asta nu din cauza ca avem presedinte si nu rege.Este adevarat ca nu suntem pe aceeasi unda din acest punct de vedere, eu am o parere foarte proasta despre regele Mihai, chiar daca nu stiu istorie in amanunt atat cat stiti dvs.Oricum, sunt d-acord sa discutam, cu argumente pro si contra pe tema asta.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!