TRĂDAREA POPORULUI ROMÂN

oana pelleaAm ales pentru azi la rubrica „Să stăm de vorbă” postarea actritei Oana Pellea apărută pe pagina sa de fb.

Astept cu interes, ca de obicei, comentariile dvs pro si contra.

„Exista o vreme cand cei ce actionau impotriva interesului national erau judecati si pedepsiti. Puterea actuala actioneaza impotriva natiei romane. Ce facem? Asistam rabdatori la casapirea democratiei in Romania? OK.
„Tradare sa fie dar sa o stim si noi”

mihai-sora.jpgPoporul roman se tradeaza pe sine prin non-actiune, nepasare, nestiinta, defetism, lasitate, comoditate, needucatie, balcanism, etc…

Domnul Sora spunea „OH, Popor mult prea-rabdator…”
Cred ca e foarte elegant spus. Domnul Sora este un Domn.
Ce este cel mai dureros este ca trebuie sa acceptam ca astia suntem:
Mici, lasi, fricosi, comozi … cu capul plecat si vazand doar interesul propriu!

„AMAR, AMAR” spunea Regina Maria acum 100 de ani cand vorbea despre lasitatea celor de la putere, despre lasitatea celor ce erau in opozitie si despre lasitatea poporului roman.
AMAR, AMAR acum 100 de ani. AMAR, AMAR si azi.
Ce face Opozitia, ce face Domnul Presedinte?…
Pacat.”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • ilie spune:

  Uneori e bine să reacţionezi impulsiv şi brutal; dar numai atunci cănd ajungi la soluţia lui „Nu se mai poate!”.
  Călăuza unui popor ar trebui să fie logica şi raţiunea. Câţi au suficientă logică? câţi sunt în stare să ducă un raţionament până la capăt? De aceea e nevoie câteodată ,de Calul Alb…

 • ilie spune:

  Uneori e bine să reacţionezi impulsiv şi brutal; dar numai atunci cănd ajungi la soluţia lui „Nu se mai poate!”.
  Călăuza unui popor ar trebui să fie logica şi raţiunea. Câţi au suficientă logică? câţi sunt în stare să ducă un raţionament până la capăt? De aceea e nevoie câteodată ,de Calul Alb… Şi e bine să-ţi pui următoarea întrebare: „Au venit Iliescu, Brucan, Roman, pe Cai Albi?

 • Laurentiu Radu spune:

  Am parasit tara cu mai bine de 30 de ani in urma. Am avut sansa unul laptop inca de la inceputul anilor ’90 si incepusem sa fiu foarte activ pe forumuri, bloguri si pe unde gaseam in scris cuvantul romanesc. Am sustinut Romania si am incercat s-o promovez cat am putut de tare, dar… Gata 10 august a fost un semnal ca nimic nu se mai poate, un semnal ca nici cu ajutorul si la initiativa unor „straini” din diaspora, nu s-a reusit o participare pe cinste, asa cum s-ar fi meritat. Nici atunci, nici a doua zi si nici de aici inainte nu se va putea! Romanii sunt fiecare cu interesul lui, iar constiinta romanului trece prin stomac!

 • Magda spune:

  Cred ca dl. Laurențiu Radu are mare dreptate. Ăștia suntem…. fiecare cu interesul și mica lui lume. Din păcate nu cred ca vom avea… „o tara ca afara” Pentru ca nu putem, nu ne interesează, ne-am saturat de bătaia de joc pe care o trăim, suntem neputincioși. Cei puternici cu bani și relații calcă în picioare pe cei mici și demni care încă mai cred în dreptate, onoare, buna creștere, bun simt. Eu nu mai cred. Trec prin aceste vremuri cu capul plecat și cu nădejdea ca voi apuca pensia si voi scăpa…. De umilințe, de neputințe. Dar copiii noștri? De ei ma doare cel mai tare sufletul și îi indemn sa plece afară… cat se mai poate. Dar ei nu vor. Deci, Dumnezeu sa ne ajute.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!