trump-1Apropo de campania elctorală și de votul de duminica viitoare. Mă zgindare un gind de cind antipaticul Donald Trump a fost ales președinte in USA. Candidatul republican a avut mass-media impotriva lui, Televziunile si ziarelel l-au făcut praf. Rețelele de socialzara l-au crititicat și ridiculizat zi de zi. Hollywoodul și show-business-ul – la fel. Bruce Springsteen, Robert de Niro, Lady Gaga, Madonna, Whoopy Golberg și mulți altii etc. au cerut americanilor să îi dea votul lui Hillary Clinton.

Toata mobilizarea asta fără precedent nu a folsit la nimic. Reacționarul, clownul, miliardarul Donald Trump a ieșit președinte. Sociologii, experții in campanii electorale și marketing politic trebuie să-și revizuiască teoriile și rețetele. Intii de toate sa regindeascaă care este influenșa reală a opersei, a televiziunilor, a starurilor, a facebook-ului. Pina la aceste alegeri se părea ca ele fac jcourile si dau cistigatorul. Uite ca nu sama intinmplat asa. Lumea merge intr-o sala de cinema să-l vadă pe Robert De Niro. Se duce intr-o sală de concerte s-o aplaude pe Madonna. Dar nu le-a urmat toamna asta sfaturile, cind a fost vorba despre vot.

Mass-media, facebook-ul, Hollywoodul, furnizează realități virtuale, basme, fantezii, etc. La vot este vorba despre viața concretă, cu salarii, locuri de muncă, șomaj, copii, pensii, boli și spitale. Confruntați cu această realitate, americanii au lăsat Hollywoodul la menirea lui – să-i distreze, să le furnizeze iluzii, dar de mers, au mers pe mina lui Trump care le-a vorbit despre ce îi doare. Trump a atins niște răni. S-a referit la frustrări, la îngrijorări și temeri din Amrica profundă.

Cam asta a fost.

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!