UN BEST-SELLER PENTRU VARA ASTA

ruse andrei„În urma vânzărilor și cererilor foarte mari din partea librăriilor partenere, cartea Repertoarul amorului – 69 de povești de dragoste din istoria lumii, a celebrului jurnalist și scriitor Stelian Tănase, va intra în reprint, începând de săptămâna viitoare. Repertoarul amorului a fost lansat oficial la Editura Hyperliteratura, la Bookfest 2019, la începutul lunii iunie, fiind și cea mai vândută a târgului. Primul tiraj, de 1.000 de exemplare, este aproape epuizat, la numai două luni de la apariție.

„Mă bucură enorm faptul că la Hyperliteratura autorii români sunt bine vânduți, chiar dacă suntem în continuare o editură la început de drum, fără o ofertă de titluri uriașă. Deja pregătim tiraje și ediții noi pentru nu mai puțin de trei dintre cărțile noastre.

În primul rând, vom retipări urgent „Repertoarul amorului”, de Stelian Tănase – unde ne gândim foarte serios să mergem pe un tiraj mai mare, de 2.000 de exemplare, având în vedere cererea foarte mare. Avem în acest moment cereri din partea librăriilor de peste 500 de exemplare (și tot cresc), deși le-am livrat continuu acest titlu. Iar la depozitul nostru nu mai avem mai mult de 20 de exemplare, este clar „hit-ul” verii. Ceea ce îmi dă mari speranțe că va fi cel puțin la fel de bine vândută și în toamnă, având în vedere că de pe la sfârșitul lunii septembrie, în general, vânzările de carte cresc consistent față de perioada de vară.

20190601_090543Mai mult, suntem abia la început cu partea de promovare a titlului, mai avem o sumedenie de planuri cu această carte. Nu cred că Repertoarul amorului și-a atins nici măcar un sfert, ca să nu zic și mai mult, din potențial. E încă un titlu foarte proaspăt.

A contat și contează enorm implicarea autorului: postări aproape zilnice pe blog / Facebook / Instagram, apariții tv legate de carte șamd. Contează extrem de mult când un autor se implică, e chiar o plăcere să ai parte de un asemenea suport, ca editor. Noi oricum investim în promovare, suntem cunoscuți pentru asta, dar când autorul ne ajută și el, diferențele sunt enorme. Lui Stelian Tănase îi pasă. Vorbim și zilnic la telefon și ne vedem des, mereu mă întreabă ce semne sunt, rapoarte, în ce librării mai intră, ce planuri mai avem, unde am mai trimis cartea șamd.

repertoarul amoruluiAm stabilit deja la tipografie ca Repertoarul amorului să intre în reprint pe 5 august. Noul tiraj va fi disponibil probabil undeva spre 12 august și tot atunci va pleca spre librării, inclusiv în Librăriie Humanitas, noii noștri parteneri în materie de distribuție. Deci vom fi și mai puternici din august. Cei de la Elefant.ro sau Libris, de exemplu, au intrat cu cartea pe stoc indisponibil și și-au iar completat stocurile luna trecută, ceea ce e îmbucurător. Iar cei de la Cărturești ne-au cerut din nou câteva sute de exemplare.

De altfel, tot în august vom mai retipări cartea mea de proză scurtă, Despre tristețea femeilor frumoase, și ea cu primul tiraj aproape epuizat și având cereri consistente în continuare, iar cel mai probabil, în toamnă, vom retipări și Casa din Strada Sirenelor, de Octavian Soviany, care ar ajunge deja la a III-a ediție, în momentul de față apropiiindu-se de 2.000 de exemplare vândute, ceea ce este extraordinar.”

ANDREI RUSE /HYPERLITERATURA
DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

Spune-ți opinia, fă-te auzit!