iohannis Cta 2In timp ce Klaus Iohannis tinea discursul ritual de ziua marinei românești – 15 august – un militar american a leșinat. Dacă era român cred ca tevatura era mult mai mică. Mass-media s-a năpustit pe subiect. Si dăi talk-show-uri, analize, comentarii fanteziste, scenarii, presupuneri și speculații. Fiind vară, e seceta mare de subiecte. Viata parlamentară oprită, politicienii în vacanță. A căzut la țanc incidentul cu leșinul produs în timp ce prezidentul nostru vorbea în microfoane. Povestea de la Caracal a cam obosit, eu nu o mai urmăresc pentru că nu apar date noi. O perdea de fum a coborit peste fapte. Nu am timp să le descîlcesc, aștept un raport credibil din partea Poliției și procuraturii plus asumarea ministerului și Guvernului. Nu cred că se va produce, cel puțin nu în acest an 2019. Nu va asuma nimeni nicio răspundere. Cu crimele este un aspect, cu coruptia din Politie, cu complicitățile întinse cu interlopii este alt aspect. De acesta nu vrea nimeni de la virf să se apropie. Sună a mușamalizare ce se întîmpla. Sunt alegeri in nov si astea sunt dăunătoare sănătații candidaților, indiferent cite pahare cu apa rece beau ei iohannis Cta 3pe zi… Povestea de la Caracal va rămine multe vreme nelămurită. Cine se așteapta la o rezolvare pe termen scurt se înșeală. Trebuie să aștepte perioada de după alegerile prezidentiale ca să se miște ceva. Trebuie alt guvern, alt ministru. Ce văd acum este o încercare disperată a protagoniștilor afacerii de a șterge urmele. Teza este simplă – nu e nimeni implicat, nu e nimeni vinovat. Deci, nimeni nu va plăti.

Revin la povestea cu leșinul militarului american. E un fapt divers. Nu cred că este chestiune de psihologie a lui Klaus Iohannis, mai curind una de protocol. Așa avea scris. Sigur Iohannis putea să iasă din schemă, să-si contrariez păpușarii de la Cotroceni care-l mînuie de colo-colo la ieșirile în public. Tovarășii cu protocolul s-ar fi șifonat puțin, dar le trecea. Iohannis în acest scenariu putea să se oprească un minut, să explice celor prezenți ce se intimpla. Dar chiar dacă nu a facut-o rămîne în limitele regulilor de protocol. Nu a greșit în aceasta privință.

Chestiunea este că incidentul a făcut loc tezelor cf cărora este inert, absent chiar, că nu îi pasă, că nu are prezență de spirit. De ce? Iohannis, poreclit „ficusul de la Cotroceni” din cauza impasibilității și încetinelii sale in reactii, pare setat diferit. Incidentul se potrivește cu imaginea pe care lumea și-a făcut-o despre el. Un Iohannis care sare sprinten să rezolve o situație urgentă este de neimaginat. Corespunde și cu imaginea pe care Iohannis însuși și a făcut despre el. Marțial, o statuie vivanta, un semizeu, privind de sus pe ceilalți. Cineva care se mișcă exclusiv cf programului, ajutat de e formule consacrate. Ca să sară în ajutorul militarului, ar fi trebuit un Iohannis pe contul lui, nu unul atirnat în ațe. Asta ca să facă altceva decit a făcut în acești ani de cind este presedinte. Adică nimic. Viața lui nu e vie, este un ceremonial.

PS Apreciez că a apărut cu soția. Ii dă aparența că e uman.

STELIAN TANASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 7 opinii publicate

 • Jitaru Gheorghiță spune:

  Un NIMENI n-a văzut pe NIMENI.Cea mai mare spaimă la lui NIMENI este să se întoarcă la CATEDRĂ.

  • Georgia spune:

   La catedra? Cu banii depusi de Skhweighofer in conturi secrete familia Johannis traieste in Monaco timp de 10 generatii. Dar Klaus s-ar putea sa-i tina companie lui dragnea.

 • sorge spune:

  Acum cit timp am spus ca se pune capacul pe oala? Si inca nici nu visam la increngatura actuala. Vai de bietii parinti!

 • Franklin spune:

  Evenimentul cu lesinul este, totusi, unul banal. Sincopa vasovagala in ortostatism e cunoscuta clinic sub denumirea de „sindromul soldatului de garda” si e prilejuita de o scadere tranzitorie a presiunii sanguine. Probabil ca femeia nu era suficient de antrenata pentru activitatea respectiva, o spun cat de poate de detasat de subiect. Nu-mi pot refuza nici observatia ca soldatul era o femeie, din start, mai predispusa la astfel de episoade, fara ca ele sa constituie in mod necesar o slabiciune fizica constitutionala.

  Desigur, KWI este foarte expus criticii si chiar realmente vulnerabil la critica. Dar nu o critica idioata, de gaga, care nu face altceva decat sa consolideze credinta in presedinte.

  De pilda eu unul l-as critica pe presedintele Iohannis, pentru faptul ca nu l-am auzit niciodata sa condamne public consolidarea oligarhiei bugetare, ajunsa sub mandatul sau pana la dimensiuni aberante si pantagruelice. Practic, Romania a devenit o tara divizata in doua parti dihotomice. Una lucratoare si alta, profitoare, cu cea de pe urma aflata in plina dezvoltare, din ce in ce mai nesatula, mai rapace si lipsita de orice sistem de autoconservare, autoselectie si autocritica. Nu numai ca nu a luat pozitie public impotriva pensiilor speciale, a pensionarii anticipate la varste indemne sau a cuatumului superior al pensiei in raport cu ultimul sau cel mai mare salariu al pensionatilor, dar putem spune ca presedintele chiar a patronat prin functia sa de sef al CSAT aceast dezastru social care se anunta extrem de dificil de dezamorsat.

  Culmea, in Romania, exact ca in Grecia, saracii se lasa inselati si voteaza cu bogatii, deghizati in partide de stanga, fapt pentru care vor saraci si mai mult. Decat sarac si prost, mai bine destept si bogat, este?

 • Bobe spune:

  Cand se va umple parlamentul de oameni precum Stelian Tanase, Plesu, Iulian Kifu

 • AT spune:

  Daca la o crima monstruoasa nu te uiti decat prin ochii tucalarilor, cum sa te uiti la un soldat lesinat, fie si femeie, si inca americanca? Asta este legatura dintre cele doua cazuri, diverse. Fapte atat de banale ca nu merita decat investirea lor de consideratii externe, din cele pe care toti marii specialisti/experti/profesionisti/ce-or mai fi ei le urlau pana mai ieri pe toate canalele, la toate conferintele nationale si inernationale, colocvii, seminarii, decernari, innobilari. Vituperand idiotii utili care pericliteaza securitatea nationala, nebagand de seama complexul intelligence indepasabil, razboi hibrid/fake news/ dezinformare/ propaganda/ misinformation/ manipulare/ perje.
  Acum locul este lasat investirii prostiei securitare, cu martori/date/ proceduri/ decizii/ordonante/ barouri informative/ drepturile criminalului mai presus de orice alt drept, inclusiv la viata.
  Asta au vrut si vor marii specialisti, gardienii nostri? Se pare ca da. Deci nu mai merita sa ne intrebam macar daca deturnarea si preluarea eventuala a subiectului, consecintele sale pe diverse planuri, juridic, securitate etc. , daca hijacking-ul este sponsorizat din exterior, folosind faptul brutal si terifiant al unui criminal protejat dintotdeauna (ca in alte zone, traficul a fost mereu apanajul apropiatilor, chiar fii de politisti si colonei de Secu, ulterior fiind utilizati pioni tinuti cu dosare de informatorii sau prietenii/rude ale acestora din sist. judiciar), sau este o productie interna?
  Gata cu Securitatea de Stat? Da. Ciocul mic. Intern ori extern? Mai conteaza?
  Deci aveti dreptate, Dle Tanase, nu mai este de comentat, asteptam urmatul eveniment teatral criminal, aici nu mai este nimic de comentat. Tocmai cand INML va redeschide scandalul ratiunii de stat piratate de niste criminali. Nu mai comentez pe subiect, nici eu, nici despre Secu, oricum doar un cataclism ii poate invata cat si ce sunt, pilonii statului, si amicii marilor puteri impotente.Daca va mai fi cazul, vom afla de la TV cum decurge deturnarea Romaniei.Un accident banal.

 • Vali57 spune:

  Sunt perfect de acord cu Franklin,un comentariu plin de esență și realitate sumbră,la care aș mai adăuga și faptul că, nimeni ,nici un partid-prin lideri săi și nici măcar peședintele K.W.Iohannis nu este interesat să stopeze dezastrul făcut de tăierile de păduri din România.Este clar că în acest caz, toți,dar absolut toți,sunt îmbârligați în diferite interese.Mă așteptam ca măcar cei de la USRPlus să i-a atitudine…dar în zadar…nimic..nimic..nimic.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!