UN STAT CRIMINAL NU ESTE UN STAT DEMOCRATIC

carpAm ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” ultimul text postat pe pagina sa de fb de Radu Carp.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„De vineri sunt un alt om. Nu mă pot gandi la altceva decât la ceea ce s-a întâmplat la Caracal și mă gândesc îngrozit că oricare dintre noi ar fi putut fi Alexandra.
Nu sunt singurul în această situație. Este o traumă națională pe care România nu a mai experimentat-o de pe vremea când Ardealul și Basarabia erau cedate fără luptă în 1940.
Este prea mult. Ideea că cei care trebuie să îți protejeze viața sunt complici la crimă este devastatoare. Un stat criminal nu este un stat democratic, ci exact opusul.
Am impresia că asistăm la o enormă farsă.
Suspectul recunoaște crimele, apoi dă indicii false anchetatorilor. Poliția se comportă ea însăși precum suspectul: oferă informații false, apoi apar contradicții cu realitatea.
Le este teamă. Le este teamă de ce este mai rău, de faptul că se va descoperi ceva care depășește puterea de înțelegere umană.
Gravitatea situației actuale este că după ce am descoperit că statul poate ucide prin funcționarii săi, s-ar putea să descoperim ceva și mai abominabil, faptul că statul a organizat prin funcționarii săi o rețea criminală care a lovit chiar la temelia idee de autoritate de stat. Altfel spus că pe lângă cele două crime am asistat la un act de sinucidere itn direct, lentă dar constantă și eficientă a statului.”

DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • Cramar Ruxandra spune:

  Corect si simt ca este un adevar si este foarte dureros.

 • Lucian spune:

  „Profesorii” astia in basism organizat descopera acum realitatea la care au contribuit decisiv. Inclusiv consilierii lui Basescu, de altfel vreo 2-3 oameni care au tinut echilibrul macro (rolul lor, de altfel), frumoasa cam ciufuta care a tinut bestia pe linia de plutire. Ba, mai mult, care nici acum nu recunosc maleficitatea Protocoalelor Secrete si a Securitatii mutant-interlope construite pe vremea lui Petrov.
  Altfel spus, cum zice un monstru clasic, basistii astia sunt asistentii inconstienti ai statului securist care isi face seppuku cu mare delectare, e drept tot mai grabita, de cand cu turistul de la Cotroceni.
  Felicitari, dom’ Profesor de orice pretindeti dvs ca ati fi…!

 • vali57 spune:

  Acum,cu siguraţă ,ne putem imagina ce a făcut Carmen Dan la Ministerul de Interne…şi ce a făcut PSD/ALDE(cu sprijinul UDMR) în domeniul justiţiei,dar şi în alte domenii :sănătate,învăţământ,transporturi (infrastructură rutieră în special),economie,finanţe,agricultură..etc..etc.O guvernare, nu eşuată cum am mai auzit,ci catrastofală şi devastatoare pentru România .

 • Maria Moldoveanu spune:

  Dragnea, Carmen Dan, Tudorel Toader, Dancila, Nicolicea, Șerban Nicolae, Valer Dorneanu, Victor Ciorbea și ceilalți acoliti nu au facut decat sa continue ce a implementat cu sârg FSN, PDSR, prin „vajnicul ” Iliescu.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!