VV DĂNCILĂ TRÎNTITĂ FĂRĂ MILĂ

orban 143VV Dăncila a căzut ieri la moțiunea de cenzură, guvernul ei fantomă e demis. Se termina o perioadă urîtă din istoria tranziției românesti incepută în 2016, la alegerile parlamentare cu victoria categorică a PSD. Un șir de erori grave făcute de Iohannis și PNL a făcut ca victoria din 2014 de la prezidentiale să nu fie fructificată electoral. Dimpotrivă, a dus la dezastrul din 2016 la locale si parlamentare. Sub pumnul Liviu Dragnea, PSD – atins de amețeala succesului – a trecut la un program de anihilare brutală a statului de drept și democratiei, de mafiotizare a puterii și de indepartare a României de Uniunea Europeana. Ne-a trecut glonțul pe la ureche, as spune. Lumea românească a intrat in zona crepusculară, în haos, corupție generalizata, vulgaritate, impostură si minciună.

S-a declanțat bătălia intre două Românii – cea subdezvoltată, sub-educată, a periferiei sociale, săraca ,dependentă, condusa de Liviu Dragnea, capo di tutti capi,de o aprte. Si cealaltă Românie – urbana, emancipată, europeană, care dorește schimbare. A fost intii reacția societătii civile – energică, hotarita la OUG 13. dancila 2Mitingurile, protestele practic nu au încetat in acești trei ei de împilarea statului de drept. Treptat PNL și-a revenit, dupa un congres, dupa alte erori (referendumul pentru familie), si s-a poziționat ca principal partid de opoziție. Sub conducerea lui Orban a obținut o victorie f importantă la alegerile europarlamentare și referendum, și alta victorie – ieri – la motiunea de cenzură cind a reusit să formeze o larga coaliție anti-PSD care a dărimat guvernul VV Dăncilă.
Se încheie o perioadă extrem de dificilă, plină de pericole, de derivă a României spre lumea a treia. Forțele reacționare, reprezentate pe scena politică de PSD, au fost infrînte de doua ori într-un an. Urmează victoria în 10/24 nov a lui Klaus Iohannis – un pro-occidental. Pericolul ca România să se bantustanizeze și să iasă din sfera UE s-a diminuat simțitor. Gratie abnegatiei neobosite a societatii civile, dar și a forțelor de opoziție, mai ales a liberalilor conduși de Orban.

Să fie într-un ceas bun!
STELIAN TĂNASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 7 opinii publicate

 • Franklin spune:

  Are si prostia farmecul ei discret. Nu poti sa te superi pe un prost atunci cand constati ca nu e in stare sa te minta si sa te duca de nas. Este, de pilda, si cazul Veselinei Doicila in luarea ei de pozitie de dupa dezastrul de ieri. Sefa PSD ne-a spus fix ceea ce avea ea in cap la momentul interviului de dupa motiune. Ca prima masura pe care partidul o va lua este sa-i dea afara pe toti cei care au tradat SAU VOR TRADA partidul, ca nu poti sa fii in aceeasi barca cu unii care vor sa dea partidul altuia.

  Altfel spus, atunci cand a folosit timpul viitor, Veselina nu se referea in primul rand la semnatarii si votantii pesedisti ai motiunii, in numar de cinci. Ea are o problema cu toti cei din CeX care au o alta parere decat ea si care vad actuala situatie altfel decat ea. Si ei sunt foarte multi in PSD. Si foarte puternici: Ciolacu si colegii, Firea cu grupul ei, Stanescu cu grupul lui, ardelenii …
  Veselina e chiar fermecatoare in naivitatea ei. Dupa ea, tot partidul trebuie sa fie unanim in opinii si sa-si urmeze seful fara comentarii. Asa stie ea, asa a vazut ea la Ceausescu, la Ion Iliescu sau la Liviu Dragnea, cel care a fost. Nici nu-i trece prin cap ca poate sta la aceeasi masa cu colegi de opinie contrara. Cei care nu sunt de acord cu tine sunt din tabara dusmana, clar! Din aceasta cauza PSD va disparea de pe scena politica, nu din altele.

  Urmatoarea lor sedinta de analiza va fi foarte interesanta iar imaginile cu pesedistii de dupa sedinta nu trebuie ratate. Pentru mine, unul, nu exista pe lume placere mai mare decat sa asist la vaietele, tanguielile si lamentarile pesedistilor dupa ce li s-a rupt caruta in drum. Nu voi uitat niciodata studioul antenei 3 din seara alegerilor prezidentiale din 2014 sau din seara zilei de 26 mai. As da oricat sa ma lase si pe mine sa asist la sedinta lor secreta de analiza, la urmatorul lor CEx. Promit sa stau cuminte undeva in fundul salii, nu zic nimic, nu deranjez pe nimeni. Platesc, daca e cazul. Nu divulg nimic, nu inregistrez si nu comentez, decat sa assist, sa savurez fiecare secunda …

 • Cramar Ruxandra spune:

  Sa fie intr-un ceas bun!Asta este o revolutie democratica,unde un guvern este schimbat prin vot in parlament. Speram ca opozitia a invatat ceva din trecut, ca electoratul se va prezenta la vot masiv si ca psdul va disparea in timp ca si electoratul sau.E nevoie de un partid social democrat,dar pe viitor.Intai trebuie sa ne oblojim ranile,sa reparam ce au stricat,sa se mai schimbe generatiile….

 • Dora Cernescu spune:

  Prea multe elogii la adresa lui Orban. Care mie mi se pare deja un ingâmfat. Vorbește cu un aer martial, pozează in Stefan cel Mare, are o privire deja dincolo de zare. E excesiv retoric. Nu, nu îmi place.

 • Lucia ioga spune:

  Sper ca Orban sa fie realist. Și sa msnagerizeze eficient partidul. Sa nu îl lase pe Rareș Bogdan sa dea iama. Deja Bogdan se prezintă drept marele lider. E lipsit de consistenta.

 • Daniel spune:

  Este un început bun dar mai este de lucru de deparazitat instituțiile statului care au fost blindate prin conduceri cu neamuri sau oameni loiali regimului opresiv psd. Cum lucra dictatorul Dragnea care urmărea anumite persoane care criticau pe facebook regimul și prin oameni loiali din anaf le inventa datorii ca să îi reducă la tăcere. Mulți dintre cei care au criticat pe facebook regimul Dragnea s-au trezit cu plicuri de la anaf cu diferite datorii inventate și nu știu nici în ziua de astăzi filiera prin care le-a venit. Crearea secției speciale un ss prin care să rupă picioarele oricui i se împotrivea și conduceri instalate în instituțiile statului care să îl servească anaf controale și amenzi, jandarmerie amenzi și bătaie sunt câteva din strâmbăciunile făcute statului de acest sifilitic ca să-și impună puterea.

 • Joe Negut spune:

  Comentariu pertinent

 • Fabian spune:

  Sunt importante persoanele CURAJOASE care unesc POPULATIA împotriva PARTIDU-LUI SOCIAL DICTATOR

Spune-ți opinia, fă-te auzit!