VVDĂNCILĂ HURUIA CA O TOCILĂ

dancila 2Am ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” mesajul primministrului VV Dăncilă, care se vrea o replică la declarația facuta tot ieri de Klaus Iohannis. Mă întreb sincer daca înțelege sensul tuturor cuvintelor pe care le folosește aici. Vreun mercenar de la Cabinet s-a ostenit să emita citeva nerozii. Nu-i vorbă, dacă făcea ea textul ieșea și mai rău. VV Dăncilă este ceea ce se numește in televiziuni „prompteristă”. Nu sunt vorbele ei. Un redactor, scrie textul in prealabil, si o crainica il citeste de pe prompter.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„M-am aşteptat în această seară la o declaraţie a domnului Iohannis prin care să ne transmită nişte măsuri clare. M-am aşteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza şi deciziile care se impun. M-am aşteptat la o poziţie fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri şi dumneavoastră nu puteţi, domnule preşedinte? M-am aşteptat la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie” (…)

„Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba. Nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles că suntem datori faţă de familiile tinerelor care şi-au pierdut viaţa şi a tuturor părinţilor din ţara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aştepta prea multe”.
DESKREPORT ,

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Marin C. spune:

    Poate ca le debiteaza totusi de la ea, din putzul gandirii proprii, pt ca tot ce spune se limiteaza la clisee: «sa luam MASURI», «sa crestem PLUSVALOAREA» (in alt speech); «am decis»; «DECIZIILE care se impun»; VREAU SA spun ca»; VREAU SA…, VREAU SA…; «TRE-BI-E/ TREBIE/ TREBIE…; NU CRED; «sa fie clar», «cu fermitate», «in calitate de PM/ eu ca PM/ ca PM al Romaniei (?! sic!); «guvernul pe care il CONDUC»; si, invariabil, abundenta de termeni morali, din vocabularul de femeie inselata : «numai jigniri/ jigneste/ jignit»; «respect/ A RESPECTA», «A UMILI/ umilinta», «asemenea vorbe nu pot decat…», «sunt PUTERNICA»/ «voi da dovada de fermitate»/ «nu voi da inapoi»/ «asemenea oameni sunt slabi, ei nu sunt puternici», «vom da dovada de fermitate/ vom fi puternici, nu suntem slabi…. Pe scurt: nu e mare lucru in discursul ei. Arata doar tipul de instructaj (neuro-lingvistic, ca la cursurile intensive pentru lucratori in HR. La supermartketuri, de ex., asa vorbesc sefii HR, in general fara studii superioare (sau 1-2 diplome cumparate). Aparenta coerenta vine din secvente prefabricate si din stil (adm./ oficial), insusit pe toata viata ! Cei „conditionati” pt acest stil par crescuti de mici intr-o institutie, cu greu vorbesc normal, relaxat, ca intre oameni. Nivelul analfabetei noastre e acela de tovaras care a fost pregatit pentru CADRE, la cursul scurt. Un fel de Ana Rosculet.

  • Marin C. spune:

    Am scris aici pt ca tocmai v-am ascultat la Realitatea tv si, intre timp, m-am uitat si pe blog. Totul mi s-a parut f.f. bun – pe gustul meu!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!